Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1249 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. arkadaşlar emekliliğime tam 12 sene kaldı. Bu 12 sene boyunca her ay ortalama 100 tl. bir hisse senedi biriktirmek istiyorum. 12 sene sonunda benim beklentilerimi karşılayacak bir birikim olsun istiyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu EREGL ve HEKTS arasında kaldım. Sizce bu iki tercihten hangisini seçmeliyim. Bir ay EREGL diğer ay HEKTS alma da olabilir mi. Ya da başka bir fikir verebilecek olan varmı acaba. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

2. Sa. öncelikle merhaba forumda ilk mesajımda buraya kısmetmiş. Bende uzun uzun düşündüm en sonunda sizin gibi düşünerek çocuklar üniversite çağına gelene kadar her ay 100 tl lik hisse almaya karar verdim. Ben HEKTS ve PETKM aldım. Umarım ilerde iyi sonuçlar verir. ytd.

Alıntı Originally Posted by tibet211 Yazıyı Oku
    arkadaşlar emekliliğime tam 12 sene kaldı. Bu 12 sene boyunca her ay ortalama 100 tl. bir hisse senedi biriktirmek istiyorum. 12 sene sonunda benim beklentilerimi karşılayacak bir birikim olsun istiyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu EREGL ve HEKTS arasında kaldım. Sizce bu iki tercihten hangisini seçmeliyim. Bir ay EREGL diğer ay HEKTS alma da olabilir mi. Ya da başka bir fikir verebilecek olan varmı acaba. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    hocam tebrik ederim en iyi sayılabilecek hisselerinden ikisini bulmuşsun. ama bence mesela ilk 1 yıl için çimentolara bir göz atıp sonraki yıllarda bunu yaparsanız çok daha iyi olur.

4.  Alıntı Originally Posted by tibet211 Yazıyı Oku
    arkadaşlar emekliliğime tam 12 sene kaldı. Bu 12 sene boyunca her ay ortalama 100 tl. bir hisse senedi biriktirmek istiyorum. 12 sene sonunda benim beklentilerimi karşılayacak bir birikim olsun istiyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu EREGL ve HEKTS arasında kaldım. Sizce bu iki tercihten hangisini seçmeliyim. Bir ay EREGL diğer ay HEKTS alma da olabilir mi. Ya da başka bir fikir verebilecek olan varmı acaba. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    Dün bir makale okudum
    https://temettuemeklisi.com/2017/01/...buyume-modeli/

yanlız kar beklentisi temettüden düşük olursa negatif çıkıyordu.(o yüzden kafama yatmadı)

bende değişik bir yöntem buldum F/T
    YANİ FİYAT / TEMETTÜ

üstte son 5 yıl verdiği temettü
    DAİRE İÇİNE ALDIKLARIM fiyat/temettü
    (yani şuanki fiyata göre her yıl 38 kuruş temettü verirse 11 yılda yatırdığınız parayı alırsınız hisse maliyeti sıfır olur.)

birde sağa doğru uzanan var
    oda her yıl %18 arttırırsa temettüsünü 2023 yılında ulaşacağı fiyat
    bu örnekte ise 6 yılda yatırdığınız parayı alırsınız hisse maliyeti sıfır olur.

5. Sayın mhtakif,

Gordon Büyüme Modeli'nin belirttiğiniz gibi bir çok kısıtı var fakat temettü yatırımcıları tarafından özellikle "temettüsünü her sene arttıran şirketlerde" tercih edilen değerlendirme yöntemlerinden biri.

Fakat yazı ve sonrasında yapılan denemelerde de gördüğünüz gibi koyduğum rakamlara göre çok değişkenlik gösterebiliyor ve uzmanlaşması çok zaman ve deneme itiyor.

Ama en azından bu yöneti kullanırsanız zarar eden, temettüsünü ve kârını arttıramayan şirketleri "değerlendirmeye bile almamış" olursunuz.

Saygılar, iyi akşamlar.
    Temettü emeklisi aday adayı.
    www.lattedenborsaya.com

6.  Alıntı Originally Posted by temettü emeklisi Yazıyı Oku
    Sayın mhtakif,

Gordon Büyüme Modeli'nin belirttiğiniz gibi bir çok kısıtı var fakat temettü yatırımcıları tarafından özellikle "temettüsünü her sene arttıran şirketlerde" tercih edilen değerlendirme yöntemlerinden biri.

Fakat yazı ve sonrasında yapılan denemelerde de gördüğünüz gibi koyduğum rakamlara göre çok değişkenlik gösterebiliyor ve uzmanlaşması çok zaman ve deneme itiyor.

Ama en azından bu yöneti kullanırsanız zarar eden, temettüsünü ve kârını arttıramayan şirketleri "değerlendirmeye bile almamış" olursunuz.

Saygılar, iyi akşamlar.
    sonradan düşündüm, ben yanlış anladım galiba.
    kar beklentisi deyince hisse fiyatı olarak anladım sanırım.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •