Originally Posted by
atmega48pa
Hocam sunu belirteyim ki ben bir ky olarak bu isi bilmedigimi kabul ederek yatirima basliyorum.
Bu yuzden portfoyun buyuk kısmı fon.
Hisse konusunda da bakis acim farkli, örneğin iki yil once isgyo almaya basladim, fiyat 1,3lerdeydi, arada bir ton olay, kur krizi v.s oldu ve fiyat 0,88 gibi inanilmaz yerlere dustu.
Ben isgyo yu hisse basina 4tl den fazla g.menkulu var, borcunu dusunce 3tlden fazla g.m dusuyor, kira geliri de yuksek bu fiyat ucuz diyerek aldim. Fiyat 0,88e dustugu halde aylik periyotta almaya devam ettim.
10yildir temettu dagitan kagit, gecen yil temettu dahi dagitmadi, iki yil esek gibi hisseyi tasidim, iki ay once halen zarardaydim, son ay 1,8e kadar yukseldi de bekledigime daha yeni degdi.
Ayni sekilde teknik grafiğine falan bakmadan isyat i 73 kurustan dahi aldim, 18,7 kurus temettu aldim, simdi hisse 1,8tl, martta 30 kurus vermesini bekliyorum. Bu sekilde 5 katina cikmis hisseler var portfoyde.
Kur 7,2 ye firladigi gece bile benim stratejim degismedi, simdi Trump konusacak diye aksiyon alamam, becerebilseydim alirim da ne yapayim hisseleri satarsam onca yilin emegi heba da olabilir. Hem niye satayim hepsinin isleri tikirindaysa ben beklerim.
Hisseler icin tuncay tursuncu'nun sayfasinda guzel tablolar var bakabilirsiniz.
Viop ise kaldiracli bir piyasa, endeks uzun poz, endeks kontrati alim, kisa poz ise satim anlaminda, endeksin yonune gore kar/zarar ediyorsunuz. Ayni seklide hisselerin de kontratlari.var, kontrati sattiginizda hisse duserken para kazanma imkanı olusuyor. viop u onermem, bi sekilde bulastim, ilerde kapatmayi planliyorum. araci kurumunuza danisabilirsiniz detaylari icin.
Yer İmleri