ABD daha kurulurken "foreign" ile "domestic" kavramlarý arasýndaki sýnýrý kaldýrmýþ bu nedenle de "dýþiþleri" bakanlýðýnýn adýný "devlet" bakanlýðý olarak deðiþtirmiþtir. Zaman içinde de bu deðiþikliðin üzerine dünyayý domine eden, "dýþarýsýný", "içeri" gören emperyalist bir devletin inþa edilmesiyle, sizin "fevri" olarak nitelediðiniz ABD'nin malum "diplomatik" dili oturmuþtur. Burada Baþkan Johnson ile Trump'ýn dilinin özde hiçbir farký yoktur. Sadece baþkanlarýn "yoðurt yeme" biçimleri farklýdýr.
E o kadar özgürlükleri de olsun ama deðil mi? Sonunda adamlar ABD baþkaný.![]()
Ýþte Hendek! Ýþte Devekuþu!
Beyler 8 liradan 5k vardý belki en eski benimdir %10 kesintiden dolayý þimdi cok az var
SM-J700F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oðlun güder,hatun saðarsa koyun olur...Türk atasözü
Kör parmaðým gözüne durumunu pek de gören sayýsý o kadar da çok deðil sn azurit.Misal bu forum baya baya finans iþini bilen insanlarla dolu.Ben deðiþik forumlarda bu gümüþ iþini yazdým,forumdaþlarla paylaþtým,gümüþ konusunda bilgili insan sayýsý o kadar az ki.Bu forum böyleyse,diðer yatýrýmcýlarý düþünemiyorum bile.Altýn gümüþ rasyosu grafiðine bir daha bakýn bence artýk tepe kýrýldý,dönüþ baþladý.
Fonun yýllýk iþlemin ücreti 0,47%. Bunu 365 güne bölüp her gün fondan tahsil eder yönetici (Qnb portföy). Oluþturulan gümüþ maliyeti ile piyasadaki satýþ fiyatý arasýndaki fark + ise portföye kar - ise zarar yazar; fon fiyatýný etkilemez.
Dünkü 1 m lot qnb-qnb iþlemi de ilginç.
Bu fon maksimum 20 milyon lot oluþturabiliyor daha yeni 2,3 m oldu.
Yatýrým tavsiyesi deðildir, yazdýklarým þahsi düþüncelerimdir.
Birde misal kar etti fon parayý ne yapýyor o parayý,ya da zarar etti alýþ satýþtan parayý nerden tahsil ediyor.
20 milyon lotta bu fon durur yeni bir fon daha acar gümüþ 2 diye.
Portföy yönetim þirketi, riski üzerine alarak gümüþ karþýlýðý fon katýlma belgeleri çýkarttýðýnda arbitraj kar ve zararý portföy yönetim þirketine aittir. Ama gene de daha kesin yazabilmem için fon raporu ve esas sözleþmesini okumam lazým. Vakit bulunca okuyayým.
KAP tan biraz inceledim. Fon yatýrým kýstasýna kadar her yýl geri kalsa da (iþletim ücreti ve diðer masraflar (saklama,denetim,spk kurul kayýt ücreti vs) sebebiyle) Fazla bir sapma yok. Kýstas getirinin %92-97'si aralýðýnda getiri üretiyor. (Hesaplamayý fon performans/kýstas getiri üzerinden yaptým) Alým Satýmlar finansal raporda da yok; dediðim gibi fon oluþturulmak için takasbanktan gümüs alýnýp/satýlýp depo oluþturulduðunda/çözüldüðünde oluþan alým satým deðer farklarý kar zararý porföy yönetim þirketine ait.
Sonuçta fiziki külçe almak / fonu almak satmak karþýlaþtýrdýðýmýzda.
Fiziki külçe almak
1. Kardan stopaj olmamasý.
2. Fiyat hareketlerinden etkilenip hemen satýp kaptýrma riskinin olmamasý avantajlarý varken.
GMSTRF almak
1. Hýzlý ve anlýk fiyat hareketine uyum.
2. Taþýma ve saklama sorunun olmamasý.
3. Sürekli alým ve satým imkaný avantajlarý var.
Herkesin kendi yoðurt yiyiþi var sonunda.
Son düzenleme : mescil; 15-01-2020 saat: 11:23.
Yatýrým tavsiyesi deðildir, yazdýklarým þahsi düþüncelerimdir.
Yer Ýmleri