Sayfa 530/1024 İlkİlk ... 30430480520528529530531532540580630 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 4,233 - 4,240 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    bu tablodan sonra sabah sabah ayakta rüya gördüm galiba kendimden şüphe ettim acil krill katliamı mı yapmalı?
    günlük olarak herkesin swap oranlarını görebileceği üyeliksiz link var mı?
    Piyasadaki brokerlar bu işi ücretli yapıyorlar ve sadece bankaların girebildiği diğer her tür kuruma kapalı bir piyasa. Bu nedenle veriye ulaşması da ücretli (Reuters, Bloomberg). Daha önce verdiğim tek link gösterge olarak kullanılabilir:

https://www.investing.com/currencies...-forward-rates

Burada, USDTRY ON FWD olarak gözüken fiyatlar gecelik swapların "swap point" cinsinden karşılığı. Sayfa faiz denkini hesaplamıyor ancak gecelik faizi hesaplamak için çok kabaca oradaki ASK fiyatına 1 ekleyebilirsiniz. Şu anki 10.75 swap pointin eşiti %11.75 TL faizi. Swaplar efektif gün sayısı üzerinden hesaplanır bu nedenle Cuma günleri ve bayramlar öncesinde, swap point değeri de gün sayısıyla orantılı artar. Cuma günü 32 civarındaydı mesela = bunu 3'e bölüp gecelik eşitine 1 eklenerek yine aynı şey yapılabilir. Benzer şekilde uzun vadeleri de hesaplayabilirsiniz (ancak bu 1 ekleme olayının çok kaba bir sonuç vereceğini dikkate alın. Gerçek hesap biraz daha ince çalışır)
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

2. Bu arada duyduğum kadarıyla, tcmb'ye %12.25 ile TL verip %1 ile dolar borç alan yurt içi bankalara tcmb kanalı ile maliye bir inceleme başlatmış olduğu *iddia* ediliyor. *iddia* edilen incelemenin konusu özetle şöyle: sen londra piyasasından %11.30 ile TL borçlanıp getirip tcmb'ye %12.25 ile satıyorsun buradan kar elde ediyorsun ama bizim amacımız senin kar elde etmen değil , yurt içindeki dolar likiditesini arttırmak demiş. Maliye , Hıııı demiş kulağını çeker köşede tek ayak üstünde cezaya bırakırım demiş. Bu arada swaplara verilen teklife limit getirilmiş. Bankalar ihale bedelinin maksimum %30 u kadar teklif atabileceklermiş.....
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Bunu gerçekten diyen bir devlet yetkilisi varsa tam bir komedi olmuş. TCMB 'nin bu pencereyi açma amacı tam olarak o zaten. Pek gerçekçi gelmedi bana: Pencereyi açan mercii TCMB ama "bizim bunu yapma amacımız" diye söze giren özne maliye? Zor...
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

4.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Bunu gerçekten diyen bir devlet yetkilisi varsa tam bir komedi olmuş. TCMB 'nin bu pencereyi açma amacı tam olarak o zaten. Pek gerçekçi gelmedi bana: Pencereyi açan mercii TCMB ama "bizim bunu yapma amacımız" diye söze giren özne maliye? Zor...
    Vallahi, herhangi birisi faiz sebep enflasyon sonuç, düşük faiz düşük enflasyon getirir dediğinde de epey komik oluyor , ama bunu devlet yetkililieri söyleyince komik olmuyor. (soğuk duş). maliye kanalıyla tcmb yada tcmb kanalıyla maliye kelimesi bloombeght de geçti. ilk önce swaplı mevduata inceleme geldi diye anladım. Sonra detaya girince baktım ki swap'a inceleme gelmiş. (hakikaten nasıl oluyorsa)
    Değil özne; yüklem fiil, tümleç, edat tamlaması , zamir tamlaması hepsi birbirine girmiş.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Finans exclusive 100k-1000k %14 32-50 gün

Enpara da benim de 3 adet otomatik fatura tanımlı.

Hanım ve benim cep + superonline internet faturası.

Sıkıntı yok.

Yalnız ben hep , gününden bir kaç gün önce enparadan kendim ödüyorum. Aylık cari harcamalar için ufak bir meblağ ve hep birikim hesapta duruyor %9,5 günlük faizli.Vadesiz de para bulundurmadığımdan , fatura tarihinde de vadesize aktarmayı unutma riskine karşın hep gününden bir kaç gün önce ödüyorum. Ay içinde 5-6 eft yaptığım yerler var. Parayı enpara atm kartımla yatırıp , internetten ücretsiz eft mi yapıyorum. Enpara , Katarlılara geçtiğinden beri sadece bu işe yarıyor benim için. İlk çıktığında ne güzeldi , yüklü para bulundurur , hiç mt lerle muhatap olmadan parayı kafamıza göre bağlardık. Artık çöp işlere sadece ..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Enpara da benim de 3 adet otomatik fatura tanımlı.

Hanım ve benim cep + superonline internet faturası.

Sıkıntı yok.

Yalnız ben hep , gününden bir kaç gün önce enparadan kendim ödüyorum. Aylık cari harcamalar için ufak bir meblağ ve hep birikim hesapta duruyor %9,5 günlük faizli.Vadesiz de para bulundurmadığımdan , fatura tarihinde de vadesize aktarmayı unutma riskine karşın hep gününden bir kaç gün önce ödüyorum. Ay içinde 5-6 eft yaptığım yerler var. Parayı enpara atm kartımla yatırıp , internetten ücretsiz eft mi yapıyorum. Enpara , Katarlılara geçtiğinden beri sadece bu işe yarıyor benim için. İlk çıktığında ne güzeldi , yüklü para bulundurur , hiç mt lerle muhatap olmadan parayı kafamıza göre bağlardık. Artık çöp işlere sadece ..
    Ben de o gunleri cok ozluyorum.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8. Günaydın,

Burgan oranlar güncellenmiş 1 gün valörlü 15.Aynı gün açılan hoş geldin 14.75..Bugünde dönüşüm vardı bakalım temdit ne verecekler 14.60 almaya çalışıcam.

Sayfa 530/1024 İlkİlk ... 30430480520528529530531532540580630 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •