Sayfa 495/999 İlkİlk ... 395445485493494495496497505545595995 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 3,953 - 3,960 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz V

1. Büyük şirket örneğin uçak ithal eden alan THY Pegasus
    Ticari krediden de daha mantıklı diyorsunuz o zaman Sonuçta teminat vs ye gerek olmuyor benim bildiğim şekilde uçakları kredi kartına taksitle almak neden akıllarına gelmemiş ki .

Uçağın yakıtına da taksit yaptı mi oldu bu iş .

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
    Sene başında yürürlüğe giren kanunla 5.000 üzerine e-fatura düzenleme zorunluğuna tabi iseniz sanatkar sınıfından çıkarsınız. İTO ya üye olursunuz esnaf ve sanatkarlar odasına değil.

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Aslında şaşacak bir şey yok,daha evvel de yazmıştım artık bizim takip etmemiz gereken kur ,takip etmemiz gereken dinamiklerine dikkat etmemiz gereken para birimi manat.Azerbaycanla aynı sistemi uyguluyoruz,orda da uzun süre aliyev baskılıyor sonra aniden bir yüzde 70 devaülasyon oluyor yola devam ediliyor.Sistem aynı,dolar artmaz ,artık normal bir ekonomi değiliz,bunu kabullenmek lazım.Benim aklıma göre ne merkez bankasında ne bankalarda tek kuruş dolar yok,hangi fiyatlamadan bahsediyoruz ki,hep kağıt üstünde oynanan bir monopol oyunu içindeyiz.Bizim iktidar gerekenleri yaptıkça ki bence kanal istanbul buna dahil iktidarın istikrarı korumasına da kimse ses çıkarmaz.
    İktidarla alakası yok, Fed e bakmamız en mantıklı hareket. Doların dünyada değerini belirleyen Fed in para politikalarıdır. Azerbeycan denen çöp ekonomisiyle Türkiyeyi kıyaslamak yanlış olur. Onlar bizim ligimizde değil dolayısıyla avantajlarımız ve dezavantajlarımız önceliklerimiz farklı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
     Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Büyük şirket örneğin uçak ithal eden alan THY Pegasus
    Ticari krediden de daha mantıklı diyorsunuz o zaman Sonuçta teminat vs ye gerek olmuyor benim bildiğim şekilde uçakları kredi kartına taksitle almak neden akıllarına gelmemiş ki .

Uçağın yakıtına da taksit yaptı mi oldu bu iş .

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sizin yazdığınız bir uçurum.
    Söz konusu olan kobi statüsünde olup ,alt perdede olanların durumu.

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    O değil de sanal manal borsada gene kazanıyorduk,allahtan serde kumarbazlık var da borsadan komple hiç çıkamıyorum,orda bıraktığım az bişi parayla oynuyordum hala ,şu iran olayları nedeniyle tırstım ,baya borsadan çıkış yaptım,erken çıkmışız ( orada da emekli fonlarına ve ilk defa borsaya girmiş altın aramaya eldoradoya gelmiş küçük yatırımcılara servis yapıyorlar itinayla) sanal manal para kazanılıyordu hala,erken çıkmışız ,meğer klüp kapanmıyormuş,yanlış alarmmış,neyse sağlık olsun)))))))
    Borsaya 90-95 arasında girecektik ben ufak girdim çünkü uygun ortamı vermediler, 99 binde de çıktım. Şimdi atıp tutanların çoğu her zamanki gibi trol. Yani yerli yatırımcı gazla krediyle borsada para tokatlamaya çalışan daha yeni yeni giriyor borsaya. Onlarında 2 sene önce olduğu gibi gebe kalmaları yakındır. Hamilelik kaç yıl sürer bilmem.

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    ilgimi çekti...

hammadde alımını kartla yapmayı düşünen sanayici...
    Ne alaka ?
    http://www.kartonsan.com.tr/tr/page.php?id=31

“Peşin ve vadeli alımlarda ödemeler şirket kredi kartıyla, tek çekim ya da anlaşmalı bankaların kartlarında taksitle yapılabilir.”

Öz sermayesi ciddi iyi bir firmayım ve her ay 100 bin tl lik kartonu aynı fiyata 4 taksit alma imkanım varken garanti yüzünden peşin para alıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Istanbul özel statüsü olan bir yer ISO ve ITO ayridir örnegin, sobacisindan, tornacisına, kerhanecisinden, meyhanecisine her türlü odayı taşır.

Ben buraya 30 sene üyeydim, kendime ne demem gerekir, tükkan sahibimi?
    Kimseyi küçük ya da büyük görmek değil benim vurguladığım...

Tümüyle belirli bir tanımda anlaşma...

Yukarıda İstanbul Sanayi Odasınca verilen sanayici tanımında : "Tezgâh, cihaz, makine gibi muharrik kuvvet kullanarak ham madde, yarı ve tam mamulleri, özellik, içerik, bileşim veya şeklini kısmen veya tamamen değiştirmek amacıyla işleyerek, seri halde veya standart olarak "yeni bir ürün üretmek" suretiyle katma değer oluşturan işyerleri ......sanayici sayılır" denmekte...

Burada can alıcı nokta makina vs kullanarak ham madde yarı mamul ve tam mamulleri kısmen veya tamamen değiştirmek amacıyla işleyerek "yeni bir ürün üretmek"...

Tanım ve standart çok önemlidir. Yoksa kargaşa olur.

Hani bizim dizilerde herkes holding sahibi ya...

Holding nedir biliyorlar mı acaba?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Benim meslekten bir örnek verirsek...

Adam çıkıyor ben mali müşavirim diyor.

Hem de böyle akıllı uslu adamların eğleştiği forumlarda...

Oysa meslek yasasıyla belirlendiği üzere "mali müşavir" diye bir meslek yoktur.

Böyle bir ünvanı alıp da tabela haline getirirseniz, kartvizit bastırırsanız başınız belaya girer...

Sayfa 495/999 İlkİlk ... 395445485493494495496497505545595995 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •