Cook zor,
%134'u genelde kuçuk sirketlerden sagladi, yeri geldi Dardanel sirketinden getiri elde etti, yeri geldi algyo, rygyo, alkim derken derken buyuttu.
Şimdi gidip yeni dardanel gibi şirketler bulsa bile onlara ne kadar para sokabilir? Portfoy devasa yerlere gidiyor. Bu hizla yakinda 500milyonu görür. 350'yi 700 yapmak, 100'u 200 yapmaktan cok daha zordur bana gore.
Ustad guldurmeyin
Nerde dustu performansi
Son hafta getirisi gayet yerinde
Diger hisse yogunlara bakarsaniz hepsinin onunde sayilir.
Bir gun eksi 0.5
Diger gun eksi 0.7 yapti diye jale yerden yere vurulamazki.
Bist cokmu iyiydide jale kotu yapti
Siz endeksin 0.36 gorundugune bakmayin
Hisseler kan agliyordu iki gundur
İkinci ornek MAC, portfoyu 100 milyon, 10ununu isgyo hissesine yatirmis.
Elindeki İsgyo hisseleri 18 milyon degere ulaşınca fona %7 gibi katkisi oldu.
Eger MAC 500 milyonluk bir fon olsa portfoyun %10unu isgyo ya yatirabilir miydi? İsgyo nun borsadaki paylarinin %10unu toplamasi gerekirdi,
50 milyon parayi soktu diyelim, simdi 90 milyon oldu degeri, istedigi fiyattan cikabilecek mi, isgyo 2milyonluk satisla kademe dusen bir hisse.
Sodayı 2014 yılında 3 tl maliyet ile aldım.2018 yılında bedelsiz ve temetülerin geliri düşüldüğünde maliyet 1 tl ye düşmüştü 6 tl den sattım.Soda amerika yatırımı bitene kadar ciddi temettü ve bedelsiz veremez.Ayrıca şişecam yönetimi 2018 krizinde yatırımcılara karşı hiç hoş olmayan uygulamalara imza attı.Şişecam grubu hisseleri ciddi anlamda değer kaybederken sadece şişecam hisselerinde geri alım uyguladı.Şisecamın elinde bulunan yüzde olarak düşük orandaki hisseleri iştiraklerine yüksek fiyattan satarak iştiraklerinin kasasındaki nakiti şişe cama aktarma yoluna gitti.Iştiraklerinden isim telif hakkı adı altında ciddi rakamları şişe cama aktarmaya başladı.Son olarak elindeki teknolojisi eskimiş elektrik santrellerini iştiraklerine devretmeye kaltığında yabancı yatırımcı tarafından ciddi hisse satışına maruz kaldığı için geri adım attı.Endeksin bugünkü seviyelerine bakın şişecam trakya cam soda nın borsada işlem gördüğü fiyatlara bir bakın.Sadece anadolu cam pozitif ayrışmış.Biraz uzun yazdım ama şişecam yönetimi verdiği kararlar ile iştiraklerinin bilançoları ile ciddi anlamda değişikliklere sebep oluyor.Bırakın yerli yatırımcıyı yabancı yatırımcıya karşı verilen taahhütleri bile yerine getirmeyen bir kurum.Avrupa yatırım bankası ebdr bile şişecama paşabahçe paylarını geri alması için anlaşma maddesini kullandı.Gerisini siz düşünün.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri