Sayfa 260/1000 İlkİlk ... 160210250258259260261262270310360760 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 2,073 - 2,080 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Yokmu bana yardimci olan?
    Birinci sayfadan başlayıp yazıları okursanız tüm sorularınıza fazlasıyla cevap bulursunuz. Yazdıklarınızın cevabı sayfalar tutar kimse o kadar yazmak istemiyor demek ki. Ya da açın bir finans/yatırım sitesinin eurobond sayfasını soru cevap şeklinde güzelce anlatılıyor çoğunda, oraları okuyun.

Yok dostum 49K gibi bir deger siniri var beyan edilme ile ilgili...
    o deger den az kazanmamiz lazim
    usd firlarsa yandik yani

Alıntı Originally Posted by EXCALIBUR Yazıyı Oku
    Servet Bey Merhaba,
    issizseniz Sorun Yok sanirim (bende Ayni durumdayim )

Ucretli iseniz 600 k sinir konmus ( Benim etrafimda yillik Bu kadar Maas Alan kimse yok )

Ortalama bir calisanin Maasi Yillik 150 k desek Hatta birde 30k Kira geliri var diyelim ... exstra beyanname verecek bir durum olusmuyor sanirim

Veya Ben anlayamadiysam yardimci olurmusunuz rica Etsem

Tesekkurler

Imla ve Yazi karakteri icin ozur
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

mesela akbank sayfasina bakilabilir
    gecen gun okudum baya bilgiler var
    ornekli hesapli
    ama su beyan olayi son donem de birbirimize iyi anlattik ufak pruzler disinda ansilir
    bende geriye donup okuyacagim
    benim olmadigim donemde bu topic oldukca gelisti, hepinize cok tesekkurler

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Birinci sayfadan başlayıp yazıları okursanız tüm sorularınıza fazlasıyla cevap bulursunuz. Yazdıklarınızın cevabı sayfalar tutar kimse o kadar yazmak istemiyor demek ki. Ya da açın bir finans/yatırım sitesinin eurobond sayfasını soru cevap şeklinde güzelce anlatılıyor çoğunda, oraları okuyun.

4.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Yokmu bana yardimci olan?
    sn shangil.. o kadar detayı var ki. sn pilavlı'nın dediği gibi başlığa birinci sayfadan başlayıp okumanızda yarar var...

ilk birkaç sayfa kafanızı karıştırabilir. onlara takılmayın. sonrasında, 3. 5. sayfadan itibaren sıfırdan başlayanlar için daha anlaşılır muhabbetler başlıyor. baştakiler biraz daha uzman muhabbeti idi yanlış hatırlamıyorsam. benim de bir kafam karışmıştı başta.. pes etmeyip tümünü okumuştum. taşlar yerine oturdu yavaş yavaş.

özellikle sn epicürist'in yazılarını dikkatle okuyun derim. diğer birkaç forumdaşın da gayet anlaşılır bilgilendirici yazıları vardı. rumuzlarını şu an için hatırlayamadım. kusura kalmasınlar.

5.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    .... Bence vade olarak bir yılın altı düşünülüyorsa ya itfasına(vadesine) 1 yıldan az kalan eurobond alınmalı ya da eurobond fonu tercih edilmeli.
    sn epicurist.

uzun süredir hemen hemen hiç düzeltme yapmadan soluksuz yükselen eurobond fiyatları, ve dolayısıyla fiyatları yükselen eurobond fonlarına şu sıralar girmekten çekiniyorum doğrusu.

eurobond aldığınızda özellikle vade sonuna kadar tutma niyetinde iseniz getirinizin ne olacağı ufak sapmalar olma ihtimali olsa da (itfadaki olası vergi belirsizliği yüzünden) belli ve net gibi..

ancak fonlardan olası bir ters rüzgarda ciddi zarar etmeniz de mümkün.. yanlış mı düşünüyorum?

Alim yaptigim andaki temiz + icinde biriken kupon faizi toplami ile yil icindeki kupon odemeleri farkini aldigim da 49K yi bulmuyorum o nedenle icime su serpildi ancak. Aldigim donemdeki ana para ile yil sonu o kagidin degerini de karsilastirip ordaki farkin da bu 49K ya ilave edilmesi ile belki bu 49K gene enteresan noktada kaliyor. Trade Shark in dedigi gibi 600K lik bir durum var sa zaten yirttik issiz adamiz zaten para kaynagi yok baska, bu para ile gecinmeye cabalicam ilerde emekli maasi da kus gibi oldugu icin onun da 49K riskine pek bi engeli olmaz. Ayrica bu donemler icinde cepten istege bagli bir sure sgk prim odemesi yapacagim onu bu vergiden eger dusecek olursak ben tavan bile odemeye raziyim bu primi 10-20 lira emekli maasima etkisi olur ki bu cok iyi olur..

yorumlar alabilirim..

7.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    yuzde 17/5 desek yillik 3.4 gibi (su anda zaten 4-5yillik MB eurobond larda getiri bu sekilde ve bes yilin sonunda degil her 6 ayda bir kupon degerinde kazanc elde edebiliyorsunuz. (Kupon yuzde 3 olsa ana para da yuzde 2 degerleniyor demektir ortalama yuzde bes kazanci ornek aldim)
    Sizi bes sene bekletmeleri bence bunun bir tahvil ihraci oldugu dusuncesini olusturdu. Genellikle banka kendi tahvil lerinden ikinci el piyasasi sig dir pek kisa surede satis olmaz ama elbette para ihtiyac oldugunda bunu siz ikinci elde satmaniz lazim. Banka larin tahvil lerinde tavsiye edilen vade sonuna dek beklemek ve vade baslangicinda size vaad edilen yuzde 17yi cukka lamanizdir

Saygilarimla
    sayin servetbey,

tesekkurler. ama ben oyle bir eurobond gormedim 5 yila net 17 versin. ben dedigimin surasi da vardir riski yoktur. tabi sizler daha tecrubeli.
    sadece bunu karsilastirmak isterdim acaba eurobondu kendimiz alis satis yapmagimiz bu oneriden daha fazla getiri sagliyormu o yuzden sordum.

8.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    sn shangil.. o kadar detayı var ki. sn pilavlı'nın dediği gibi başlığa birinci sayfadan başlayıp okumanızda yarar var...

ilk birkaç sayfa kafanızı karıştırabilir. onlara takılmayın. sonrasında, 3. 5. sayfadan itibaren sıfırdan başlayanlar için daha anlaşılır muhabbetler başlıyor. baştakiler biraz daha uzman muhabbeti idi yanlış hatırlamıyorsam. benim de bir kafam karışmıştı başta.. pes etmeyip tümünü okumuştum. taşlar yerine oturdu yavaş yavaş.

özellikle sn epicürist'in yazılarını dikkatle okuyun derim. diğer birkaç forumdaşın da gayet anlaşılır bilgilendirici yazıları vardı. rumuzlarını şu an için hatırlayamadım. kusura kalmasınlar.
    sayin shorts tesekkurler

Sayfa 260/1000 İlkİlk ... 160210250258259260261262270310360760 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •