Sayfa 272/350 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322 ... SonSon
Arama sonucu : 2796 madde; 2,169 - 2,176 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

  1. #2169
     Alıntı Originally Posted by ikinciyeni Yazıyı Oku
    merhaba,

    hedefiniz nedir? ornegin aylik/yillik ne kadar TL?5000, 10 000, 50 000 vs? veya sermayenizi 1 senede kac katina cikarmak 1.5/2/10 vs vs. Bu sorular, kişilerin mevcut sermayelerine, risk algısına vs vs değişecektir. twitterda bir çok kişinin -haklı olarak da- iyi de 1M, 2M yapmak ile 10k'yi 100k yapmak cok farklı dediklerini sayısız kere okumusumdur.

    bu işte bir sistem dizayn etmek istediğimde kendime sorduğum en temel soru buydu. bu benim için hem bu işi neden yapıyorum hem de nasil yapacağımın bir cevabı olacaktı çünkü. ben de kendime "challenge accepted" diyerek 2 hedef koydum.

    A. 1 senede sermayeyi enaz 20 kat artırmak
    B. 1 senede en az 900k kazanmak. (1M de olsa hic fena olmaz)

    sizi bilmiyorum ama benim icin kolay bir hedef olmadigini düsünerek motivasyon olsun diye bunu 1 senede değil de 13 ayda yapacağım diyerek de 1 ay avans verdim. (her ne kadar hedeflerde ve burada hep 1 senede diye bahsedecek olsam da. yeter ki gerceklestireyim sorun yok )

    başlangıc tarihi: 1 aralik 2019
    bitis tarihi: 31 aralik 2020

    hedef1: baslangic sermayesi 5k olacak. sure sonunda hedefin yakalanmasi icin olmasi gereken min 100k. burada trade ederken idealde sistem kullancagim sinyalleri gorecegim ama kendim filtre gorevi gorup poz'u ben acip kapacatacagim.
    hedef2: baslangic sermayesini yazmayacagim (ama hedefin cok cok altinda) ama ayda ortalama 70k kazanmak. bu hedefi gerceklestirirken 2 farkli hesap(araci kurum) kullanacagim. birisi yine manuel trade, digeri ise algo trade olacak.
    hedefler farkli oldugu icin her 2 hedef icin de farli sistemleri kullancagim tabi ki.

    tabi ki belirli periyotlarda ilerlememizi/gerilememizi gostermek icin ekstre/excel vs paylasimlarla destekleyecegiz.


    neden buraya yaziyorum peki? benim icin bir motivasyon, surukleyici/itici bir guc olur diye. basarirsak veya yaklasirsak da okuyan birilerine ilham olur belki diye. çünkü, "olanın olmayana, bilenin bilmeyene borcu var" -tabi, bilebiliyorsak eger
    ne yazık ki motivasyon olmuyor. kazanç yüzdeniz çok yüksek. malum viop kazan kazan yeri değil, biri kazanırken diğeri kaybedecek. yabancıların zaten öğrenen sistemleri var. bize kaybetmek düşüyor. geçen senenin son aylarına kadar iyi giden sistemlerim sonra çöp oldu. ocak ayında da kötü gidiyor, şuan çalıştırmıyorum. oysa hisse tarafında, sabrım karşısında sistemleri çaresiz.

  2. @devran42: guzel yerden geldin hocam oncelikle bearbull hocaya selamlar/saygilar diyerek baslayalim. bir matematikci olarak guzel bir noktadan girmis ki ynalis hatirlamiyorsam bunun bir benzeri de sermayeyi disari cikarak yaptigi da vardi. cok guzel bir sey soyluyor bu tablo bize hem de ne kadar kolay geliyor değil mi sadece 200 puan ki yeri geliyor 2000 puan alıyoruz ama neden olmuyor çünkü sadece kazanc var (ki böyle de olmalı) ama olmuyor iste, neden kayıplarımız. o zaman bu tabloyu düşünecek olursak tüfeğimizi sadece garanri en garanti en en garanti avlara nişanlayacağız veya kaybımızı küçük tutup kazancımızı biraz daha açabileceğiz. ama tablonun söylediği şey net az kazan ama kaybetme.
    bizim birinci yeni projemiz de biraz da bu iste zaten.

    @sef: herkes, benzer dusunuyorsa motivasyon değil demotivasyona sebep oluyorsa yazmam arkadaslar. kein Problem.
    zamanında çok hata yaptım, kaybettim ama sucu hep kendimde aradım hic bir zaman ama manipulasyon var, ama pala soyle ama boyle demedim. elimden tutan yok oyunun hileli oldugunu dusunuyorsam oynamamam gerek, mantik bunu soyler ama bunun yerine ben oyuna adepte olmayi sectim. bugun kazaniyor olmam her zaman kazancagim veya bunu kaptirmyacagım anlamına gelmez.
    tv'de bir guzellik yarismasinda kimin 1. olacagini tahmin ederken, bana gore kimin birinci olup olmayacaginin kimin hakki olup olmadiginin bir onemi yok, juri kimi sececek/secer buna fokus olurum.

    @erhanacikgoz1: bence cok guzel bir yere temas ediyor.

    Önce savruldum yok oldum (Önceki denemelerim ve para kayıplarım)
    Sonra dinlendim duruldum. (silkelendim kendime geldim, düşündüm.)
    Her giden parçam yerine yenisini doğurdum. (her para kaybım ve hatalarımın yerine yenisini koydum.)

    başarısızlık var ama isyan/suçlama yok. yaptıklarına bakıp, hatalarını kesfetme bunlara onlem alma var. basarısızlıgını baskasına yuklemiyor sucu kendinde ariyor ve kazanabileceği sekilde donusuyor, gelisiyor, gercektyen tebrik ediyor ve sapka cıkartıyorum hem mental olarak bunu fark etmesine ve sonra da basarmasına. çunku farketmemiz her zaman basarıyı getirmiyor maalesef.

    geçmişte olan şeylere dövünmenin alemi yok arkadaşlar. dökülen süte ağlanmaz. süt dökülmüş, olmuş bitmiştir. bu işte, batık maliyettir arkadaşlar. burada takılıp kalınmanın karı değil, zararı vardır. zararlı pozlar gibi, eski sevgili gibi. gibi gibi

  3.  Alıntı Originally Posted by ikinciyeni Yazıyı Oku
    herkese merhaba, oncelikle 40ına merdiven dayamis birisi olarak soylemek isterim ki burada yazarken kullandigim ifadeler emir kipi veya ogretici bir uslup gibi gelebilir kimsenin yanlis anlamasini istemem burada kastettiğim hep kendim burayı kendime notlar, yaptığım hataları bir daha yapmama, öğrendiklerimi kendime hatırlatma gibi görüp o şekilde yazıyorum.

    @erhanacikgoz1: öncelikle güzel yanıtlar ve motive edici mesaj için teşekkür ederim. aslında istediğim de buydui birbirimizin katalizörü olmak. yazdıklarına okuyup sırayla ben de kendi fikirlerimi yazayım.

    ikinci yeni icin bir para yazmamıştım çünkü hem bilemedim yazmak hoş olur mu hem de orada amacım sermayenin belirli bir yüzdesi kadar kazanmak değil, her ay ortalama bir getiriyi yakalamak. ama yazayım ve kendi "challenge" imi daha net tanimlayayim.

    birinci yeni:
    başlangıç sermayesi: 5k
    hedef: sermaye x 20 = 100k
    bunu yaparken dışarıdan sermaye eklemesi yapılmayacak. tabi ki 5k artarsa, artan sermaye ile devam bilesik faiz hesabı. yoksa bu hedef tutturulamaz. sorunuzun cevabı evet bileşik getiri ile. bu aslında iyi bir şey gibi gelse de kulağa tam aksinbe riski ciddi bir şekilde artırıyor. bu yüzden ikinci yeni de bunun tersine karların dışarı çıkarılması var.

    ikinci yeni:
    başlangıç sermayesi: 200k (100k + 100k)
    hedef: 900k kar (ulaşılacak tutar 1.1M yapar) (1M diyelim hadi ulaşılması gereken kara, hayal kurmak bedava çünkü )
    dışarıdan sermaye ilavesi yapılmaycak aksine, sermaye artınca karlar(bir kısmı/tamamı) parça parça dışarı çıkarılacak.(ki mevcutta sürekli dışarı çıkarıyorum bu projede)

    teklifinizi kabul ediyorum. yarış değil elbet aksine katalizör/motivasyon. "Biz koşu bittikten sonra da koşan atlarız"
    yalnız şöyle bir durum var. bu 2 proje için 3 aracı kruum kullanıyorum 1+2. birinci yeni için ideal'e girdiğimde bu kurumun bütün hareketleri sekmeleri çalışıyor hareketleri, bakiyeleri vs görebiliyorum. ama viop nakit kısmı maalesef bom boş geliyor.



    https://hizliresim.com/dL1ROr



    internet şubesini açıp oradan denediğimde ise"türev araçlar nakit harekeler ekstresi" kisminda yazıyor ama komisyon için hesaptan para çekerken, açıklama kısmında "isim soy isim viop teminat çekme" yazıyor. anonim kalmak istediğimden dolayi bunu paylasmak istemem.
    2.proje için diğer 2 kurumla ideale login olduğumda bahsettiğiniz yer çıkıyor ama burada da teminet çekme de isim ve hesap bilgisi yazıyor.



    https://hizliresim.com/86VJzk

    önerebileceğiniz başka bir yol varsa o şekilde yapabilirim veya ekstre paylasmaya devam, belki aylik değil haftalik. önerilere açığım.


    tebrik ederim 5 ayda 56'yı 120k'lara taşımak gerçekten büyük ve güzel bir başarı gerçekten bir darphane, daim olsun. ben merkez bankası diyebilir miyim, henüz bilmiyorum. çünkü yere düşmüş ama yerden kalkan birisiyim. yiğit, düştüğü yerden kalkar dı değil mi arkadaşlar. damdan düşenim ki damdan düşenleri anlıyorum.
    öncelikle bende başarılar diliyorum. Hedefleriniz kolay değil ama tabi imkansızda değil.

    Neden 3 farklı aracı kurum kullanıyorsunuz hangisinden memnunsanız o kurumdan tek hesap kullanın, bu tabi ekstra hesap kitap karmaşası getirir, sistemleriniz ne kadar otomatize bu işe ne kadar zaman ayırıyorsunuz (başka bir işiniz varsa manuel trade kısmı zora girer) bilemediğim için bir şey diyemiyorum. ama en azından 1 kurumdan 3 farklı hesap kullanabilirsiniz. tabi en nihayetinde tercihtir çok da bir önemi yok.

    Benim size katılmadığım ya da eleştirebileceğim tek nokta işin içinde manuel trade olması, manuel trade de süreklilik ve objektiflik yoktur bu bütün işi büyük ve çok ciddi bir riske sokar. Temelde zamandan ve diğer şartlardan bağımsız bir şekilde tepkisi değişmeyen sistemler olmalı, insan psikolojisi bu işin içinde olmamalı yokta zaten, ne kadar sağlam düşünürseniz düşünün bence mümkün değil. istikrar olmaz.

    Benim prensibim geliştirilen her sistemin ideal durumda %100 ölçülebilir olması bu her zaman mümkün olmayabilir ama ölçülebilirliği çok yüksek olmalı. Psikoloji tahmin edilemez ve ölçülemez. Matematiksel / Bilimsel olunmalı.

    Tekrar başarılar dilerim ilgiyle paylaşımlarınızı takip edeceğim.

  4. #2172
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Yaş
    53
    Gönderi
    4,630
     Alıntı Originally Posted by ikinciyeni Yazıyı Oku
    Kolay gelsin diyeyim yüksek kar marjı isteyen bunun için işlem yapanlar arasına

    Aylık %28 kazanç ile yapmak istediğiniz mümkün.



    2018 deki olaydan sonra tekrar 0 dan başladığımda.
    ben aylık % 10 hedef koydum kendime fazlasını aldığımda oluyor.

    2 hesaptan işlem var.

    1 hesap az işlem sadece hedefe odaklı.
    2 hesap çok işlem zarar riskide çok ama kar oranını orada da fazla istiyorum.

    mesela bu ay 1 hesap hedefi tutturmuşken
    geçen vade hedefin çok üstünde getirisi olan
    2 hesap topu dikti %40 ekside gibi ay sonuna ve vade sonuna kadar toparlamaya uğraşacağım.


    herkese bol şanslar.
    Bear_Bull
    @BearBull26

  5. @NUTCRACKER: hocam güzel mesaj ve eleştiri için teşekkür ederim. en baştan söyleyeyim, eleştirinizde haklısınız.

    3 aracı kurum, bir sebebi olan çok önemli birşey değil. bugun çalıştığınız sevdiğiniz bir müşteri temsilcisi değişse, hiç aklınızda yokken bir anda 2 aracı kurumda hesabınız olabilir. tabi ki de 1 tane ana kurumum var ama 3 tane farklı hesaba ihtiyacım vardı ve eskiden de gelen diger kurumlar da vardı oyle kaldı. aynı aracı kurumda 3 tane farklı hesapta olabilir, önemli bir konu değil.

    eleştiriniz haklı ve doğru bir eleştiri neden manuel-trade (gerçi ben ona manuel değil yarı-otomatik diyorum) çünkü oto-trade işini ben yapamadım beceremedim.
    şöyle anlatayım, mühendisim ve buna ilaveten güzel bir programcılık geçmişim de var. bu işe çocukken quick basic ile başladım hatta daha da önce atari-basic ile (atari 800xl bilen bilir ) neyse sonra visiual basic'i, delphi'si, universitede c++'sı sonra da.net csharp vs vs. hatta biraz daha ötesi low-level assembly yazdım o da yetmedi HDL ile FPGA lojik kapılar vs' de tasarladım ama gerçek hesapta çalışan ve istikrarlı kazandıran bir kod yazamadım ideal'de. (bunun da nedenleri var uzun ve başka bir konu) çok şey denedim pattern tanımlama, yapay sinir ağları vs vs. (uni'den gelen bunlarla ilgili gerekli alt yapı da var. sinyaller/sistemler, dsp, yapay sinir aglari vs vs) ama olmadı, istedigim sonuc olamadı. olduramadık yani, hocam

    ideal'i çok aktif bir şekilde kullanıyorum hatta yetmiyor 1'den fazla ideal sahibiyim ama bu işi algo-trade olarak değil de yapılması gereken işleri, analizleri yaptırıp grafikleri çizdiriyorum. şöyle anlatayım. bir araba ve iki kişi düşünün, her 2si de arabada ihtiyacı olacak diital göstergeler oluşturuyor, sensörlerden gelen verileri analiz edip gösteriyor vs vs süper bir bilgi akışı sağlıyorlar. ikinci aşamada bir tanesi bu bilgileri kullanarak arabayı otomatik-pilota alıyor. bir tanesi de bu bilgiler ışığında arabayı kendi sürüyor (yarı-otomatik) kararları kendi veriyor benim yaptığım ikincisi. ama birinciyi yapana çok büyük saygım var ve ikinci kişiden daha iyi bence.

    benim yapamamam tabi ki de bu işin yapılamayacağını göstermez. yapanları, başaranları tebrik ederim. hergün farklı bir algoritma çalıştırmak gerekiyor bence. sonuc itibari ile önkabul olarak piyasaları kaotik kabul edip ona göre yol almaya karar verdim. eleştirinizde sadece şu noktaya katılmıyorum, benim yaptığım şey de her ne kadar manuel trade olsa da ölçülemez değil. matematiksel ve bilimsel olduğunu düşünüyorum, sadece hesaplattığım verileri, çizdirdiğim grafikleri program yerine ben yorumlayip karar veriyorum. (yani hala buna tam anlamı ile manuel grade demiyorum ben, o daha farklı bir şey bence)

    @Bear_Bull: hocam güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. 2018 olayında, sizinkinden biraz farklı olsa da ben yaşadığımı yazayım. USDTRY ilk tavanı olmadan önce tavana 2-3 kademe var Short oldum. tamamen yanlış bir karar. sonra tavan olduğunda bir süre kilitlendim hiç böyle birşey görmemiştim bilmiyordum, beklemiyordum (tavana 2-3 kademe var, ne bekliyorsam, cahil cesaretime bakar mısınız) neyse ki çözüldü karla kapattım o işlemi. daha sonra işlem yapmayım, izlemeye başladım. %10 daha marj açıp 2.tavanına gittiğinde akıllanmayıp buradan da short içtim bir kadeh. sonra o tavanda açıldı yine karla kapatmama rağmen olayın vehametini ve yaptığımız işin ne kadar riskli olduğunu haftasonu anladım. 100 lira teminatla gune baslayan bir çok insanın kurumlara bir o kadar borçlanıp - bakiyeye düştüklerini duyunca. şimdi kesinlikle -kazanacağımı bilsem dahi- bu tarz ve trend tersine işlemlere kesinlikle girmiyorum, tam tersine momentum trade.

    @devran42 hoca'nın hatırlattığı tablonuz da ilham vermişti bana, bu son gönderdiğinizde bence yapılabilirliği kanıtlıyor.

    "
    1 hesap az işlem sadece hedefe odaklı."

    yazmışssınız size ve genele şöyle bir şey sorsam hedefe odaklı olmak başarılı olmayı artırıyor mu? mesela, hedefe odaklı olup, karlarımı-zararlarımı günlük olarak yazmaya başladığımdan hatalarımı not almaya başladığımdan beri başarı oranım ciddi bir şekilde arttı..


    uzun bir yazıyı, kısa bir şiir mısrası ile bitirelim:
    "Biz yangında koşuyu kaybeden atlarız
    .....
    ....
    Biz koşu bittikten sonra da koşan atlarız"

  6. @ikinci yeni sanki benim bir kopyam gibi ben gibi yazıyor.

    Biran için ulan bu benim yazım mı acaba diyesim geldi Benim bakış açımın bire bir aynısı diyebilirim. Yazılarında beni andırıyor biraz.

    İşin garip olan kısmı şu ki sanki sistemlerimiz de benziyor gibi. Evet bileşik getiri evet tehlikeli çünkü her zaman karları tıkır tıkır üreterek gitmeyebilir. Koca sermayeyle bir yamulsak başa geri saracaz. Aramızdaki tek fark sanırım sistemlerimizin getiri birbirinden oldukça farklı.

    Sizinki çok uçuk Tahmin ediyorum buna görede riskli ancak bu getiri için değer bence. Bu sistem yarı manuelmi yoksa full manuel mi orayı tam anlayamadım. ANcak bir sistem içerdiğine inanıyorum cunku bu kadar bilim ve matematiği seven biri olsa olsa yarı manuel bir sistem kullanır diye düşünüyorum. Çünkü bir sistem barındırmıyorsa bu getiri hedefleri oldukça gerçek dışı gibi görünecektir. Gerçekleşse bile istikrarına şüpheyle bakmamızı sağlayacaktır. Ama inanıyorum ben size bence öyle yada böyle başarabilirsiniz. Ne kadarı gerçekleşir yada gerçekleşmez bilmiyoruz veya hedefin ne kadar gerçekçi oldugunun da bir önemi yok Bakış açısı, vizyon çok güzel bunu hedeflemek buraya gelip söylemek ve bunu denemek olmak bile bence güzel birşey. O sebeple başarısız olsan/k bile en azından bu hedefe giderken ne gibi sorunlar yaşadığımızı göreceğiz ve düzeltmek için elimizde bir denenmiş bir yöntem ve hatalar olacak. bilim insanlara ve diğer başarılı insanlara baktığınızda da kusursuz olmadıklarını görürüz hepside tonlarca hata sonunda bir yerlere gidebilmişlerdir. Edisonun hikayesi gibi. Denemek ve mümkün oldugunca HIZLA BATMAYA CALISIN! BATIN YAW NOLACAK ORADAN ELDE ETTİĞİNİZ TECRÜBELERLE DAHA İYİYE YOL ALACAKSINIZ BUNDAN DAHA İYİ BİR DERS YOK!

    Bir kere en başta matematikle 1-0 öne geçiyorsunuz. Matematik ne diyor;

    5000 TL kaybetmeyi göze alıp 100,000 TL ye oynamak.

    Matematiksel olarak zaten gol atarak oyuna başlıyorsunuz. Kim riske etmez ki.

    Batık maliyet konusu da çok önemli ben 6 yıldır algo işinin içerisindeyim. Hep daha iyisi hep hatalar defter üzerindeki hesapla gerçek hesap tutmaması gibi tonlarca ve yıgınla sorunla ugrastık mesela bu 5 aylık getiriyi sırf defter üzerindeki hesapla tutup tutmadıgını kontrol amaclı calıstırdım. %99 oranında tuturdum neredeyse pürüz bırakmadım.

    Bundan sonrası sistemin istatistiksel olarak aynı çizgide ilerlemesi. Bunun içinde ayrıca bir çabada sarfettiğimi söyleyebilirim. Curve fitting ihtimalini o derece düşürdüm ki sistemde karma karşık formuller yok gibi birşey.

    Konumuz batık maliyetti bazen acaba bir batık maliyetin içindemiyim sorusunu sordum. Her seferınde temiz bir sayfayla hatalarımı görüp düzelterek ilerliyordum. Ama ne kadar iyileştirsemde illaki göremediğim bir sıkıntı çıkıyordu. Hatta bu sistemi tasarladıgım da inanamadım bu kadar iyi olamaz acaba birşeyleri yanlış mı yaptım ki diye kendimi sorgular oldum sanki "öğrenilmiş çaresizlik" gibi. Öyle darbe yemişim ki artık bu sistemin kusursuz olabileceğine bile inanmamaya başladım. Başa sarmamak için baya bir test yaptım. Bundan sonrası artık sistemimin performansı belirleyecek.

    Ancak yolun sonunda gibiyim. Gerçekten çok badireler atlattım. Yani yolun sonundan kastım şu bu sistemde de prüz cıkarsa anksiyete başlayacak bende öyle hissediyorum. jackie chan bir filminde ucurum kenarında "kimim ben" diye bağırıyordu. Aynı sahneyi hayal edin "yeter artık" diye bağırırım herhalde

    Başarı / başarısızlık denklemine gelirsek.



    Tüm bunların içinde topıgın diğer okuyucuları şunu farketmiştir herhalde bearbull olsun ben olayım ve diğer arkadaşımız olsun hedefler oldukça yüksek boyutlarda aralarında bi ben en makul düzeyde kazancı hedefliyorum. Ne görüyorsunuz?

    Ünlü bilim adamı Albert Einstein’a sormuşlar, “İnsanlık tarihinin en büyük keşfi nedir?" diye. Onun cevabı "Bileşik faiz"
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

  7. ben yazı yazarken başka yazılarda eklenmiş :D

    doğru tahmın etmışım yarı manuel

    soruya gelirsek ben tam olarak hedef odaklı gidiyorum. Yaşadıgım deneyımlerde hataları ve kusurları bulup onarıyor düzeltiyorum. sonra tekrar yarışa dönüyorum. hatalar kusurlar her geçen gün azalıyor. Ayrıca bir hedefın olması insanı motive ediyor hayal gücünü geliştiriyor soru sormanı ve çare üretmeni sağlıyor.

    Ayrıca excelde benimde aldıgım bir not var hedeflerle ilgili.

    3 adet senaryo hesapladım. kötü senaryo ortalama senaryo süper senaryo diye. paranın nereye çıkması gerektiğiyle ilgili yıl yıl hedefleri yazdım şu yıl paranın şu olması gerekiyor kötü senaryoda gibi.

    Gerçek hesap süper senaryonun bir tık üstünde gidiyor şimdilik muhtemelen istatistiksel olarak bu yıl aslında sistemin ortalamaya dönmesi için oldukça kötü performans göstermesi lazım. Ancak buna rağmen 250 bını görürüm diye düşünmek istiyorum.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

  8. #2176
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Yaş
    53
    Gönderi
    4,630
    1 hesap az işlem sadece hedefe odaklı."

    yazmışssınız size ve genele şöyle bir şey sorsam hedefe odaklı olmak başarılı olmayı artırıyor mu? mesela, hedefe odaklı olup, karlarımı-zararlarımı günlük olarak yazmaya başladığımdan hatalarımı not almaya başladığımdan beri başarı oranım ciddi bir şekilde arttı..

    çalışan robotlarım var ama işlemlerim genelde manuel.

    aç gözlülük yapıp çok fazlasını istemesem aylık %10 çocuk oyuncağı.
    bende çok uzun zaman bekleyecek sabır yok.

    o yüzden karlardan oluşan 1. hesabı açtım

    1. hesaptan sadece %10 için (kendime göstermek için ) fazla lot ve risk almadan,
    diğer hesaptan ise Allah ne verdiyse kar/zarar yüksek ve çok fazla işlem

    1 hesap zor duruma girsede en ufak bir hamle ile düzeltiyorum.
    2 hesap zor duruma girerse bu ay olduğu gibi 1 günde yarısı gidiyor ondan sonra tırmala dur.


    Erhanın gerçek hesap adlı diğer başlığa göndermiştim.

     Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    yıllık 15000 puan hedef bana göre çok ama çok az.

    Erhan aylık % 10 hedef ne dersin?

    1.ay 10000 = 11000
    2.ay 11000 = 12100
    3.ay 12100 = 13310 gibi gibi




    gerçekleşen getiri..

    gerçek hesap 1.



    gerçek hesap 2.



    geçen seneki olaydan sonra Sıfırdan tekrar başladım.

    Karşımdakiler Kotasyon veren Piyasa yapıcılar, alın teri ile çalışıp gelirini borsaya yatıranla işim yok.
     Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    2019 sonu



    ay içinde 2. hesaptan karların 1 bölümü çekilip 1. hesaba ilave yapıldığından

    2. hesap kazanç % oranı fazla görünürken
    1. hesap kazanç % oranı az görünmektedir.


    her 2 hesaptan da
    2020 şubat vade sonu için poz. almaya başladım.

    2020 de herkese bol şanslar.
    Bear_Bull
    @BearBull26

Sayfa 272/350 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •