herkese merhaba, oncelikle 40ýna merdiven dayamis birisi olarak soylemek isterim ki burada yazarken kullandigim ifadeler emir kipi veya ogretici bir uslup gibi gelebilir kimsenin yanlis anlamasini istemem burada kastettiðim hep kendim burayý kendime notlar, yaptýðým hatalarý bir daha yapmama, öðrendiklerimi kendime hatýrlatma gibi görüp o þekilde yazýyorum.
@erhanacikgoz1: öncelikle güzel yanýtlar ve motive edici mesaj için teþekkür ederim. aslýnda istediðim de buydui birbirimizin katalizörü olmak. yazdýklarýna okuyup sýrayla ben de kendi fikirlerimi yazayým.
ikinci yeni icin bir para yazmamýþtým çünkü hem bilemedim yazmak hoþ olur mu hem de orada amacým sermayenin belirli bir yüzdesi kadar kazanmak deðil, her ay ortalama bir getiriyi yakalamak. ama yazayým ve kendi "challenge" imi daha net tanimlayayim.
birinci yeni:
baþlangýç sermayesi: 5k
hedef: sermaye x 20 = 100k
bunu yaparken dýþarýdan sermaye eklemesi yapýlmayacak. tabi ki 5k artarsa, artan sermaye ile devam bilesik faiz hesabý. yoksa bu hedef tutturulamaz. sorunuzun cevabý evet bileþik getiri ile. bu aslýnda iyi bir þey gibi gelse de kulaða tam aksinbe riski ciddi bir þekilde artýrýyor. bu yüzden ikinci yeni de bunun tersine karlarýn dýþarý çýkarýlmasý var.
ikinci yeni:
baþlangýç sermayesi: 200k (100k + 100k)
hedef: 900k kar (ulaþýlacak tutar 1.1M yapar) (1M diyelim hadi ulaþýlmasý gereken kara, hayal kurmak bedava çünkü

)
dýþarýdan sermaye ilavesi yapýlmaycak aksine, sermaye artýnca karlar(bir kýsmý/tamamý) parça parça dýþarý çýkarýlacak.(ki mevcutta sürekli dýþarý çýkarýyorum bu projede)
teklifinizi kabul ediyorum. yarýþ deðil elbet aksine katalizör/motivasyon. "Biz koþu bittikten sonra da koþan atlarýz"
yalnýz þöyle bir durum var. bu 2 proje için 3 aracý kruum kullanýyorum 1+2. birinci yeni için ideal'e girdiðimde bu kurumun bütün hareketleri sekmeleri çalýþýyor hareketleri, bakiyeleri vs görebiliyorum. ama viop nakit kýsmý maalesef bom boþ geliyor.
https://hizliresim.com/dL1ROr
internet þubesini açýp oradan denediðimde ise"türev araçlar nakit harekeler ekstresi" kisminda yazýyor ama komisyon için hesaptan para çekerken, açýklama kýsmýnda "isim soy isim viop teminat çekme" yazýyor. anonim kalmak istediðimden dolayi bunu paylasmak istemem.
2.proje için diðer 2 kurumla ideale login olduðumda bahsettiðiniz yer çýkýyor ama burada da teminet çekme de isim ve hesap bilgisi yazýyor.
https://hizliresim.com/86VJzk
önerebileceðiniz baþka bir yol varsa o þekilde yapabilirim veya ekstre paylasmaya devam, belki aylik deðil haftalik. önerilere açýðým.
tebrik ederim 5 ayda 56'yý 120k'lara taþýmak gerçekten büyük ve güzel bir baþarý gerçekten bir darphane, daim olsun. ben merkez bankasý diyebilir miyim, henüz bilmiyorum. çünkü yere düþmüþ ama yerden kalkan birisiyim. yiðit, düþtüðü yerden kalkar dý deðil mi arkadaþlar. damdan düþenim ki damdan düþenleri anlýyorum.
Yer Ýmleri