Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 272/350 ÝlkÝlk ... 172222262270271272273274282322 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 2,169 - 2,176 arasý.

Konu: Sistem Karþýlaþtýrma 2

Alýntý Originally Posted by ikinciyeni Yazýyý Oku
    merhaba,

hedefiniz nedir? ornegin aylik/yillik ne kadar TL?5000, 10 000, 50 000 vs? veya sermayenizi 1 senede kac katina cikarmak 1.5/2/10 vs vs. Bu sorular, kiþilerin mevcut sermayelerine, risk algýsýna vs vs deðiþecektir. twitterda bir çok kiþinin -haklý olarak da- iyi de 1M, 2M yapmak ile 10k'yi 100k yapmak cok farklý dediklerini sayýsýz kere okumusumdur.

bu iþte bir sistem dizayn etmek istediðimde kendime sorduðum en temel soru buydu. bu benim için hem bu iþi neden yapýyorum hem de nasil yapacaðýmýn bir cevabý olacaktý çünkü. ben de kendime "challenge accepted" diyerek 2 hedef koydum.

A. 1 senede sermayeyi enaz 20 kat artýrmak
    B. 1 senede en az 900k kazanmak. (1M de olsa hic fena olmaz)

sizi bilmiyorum ama benim icin kolay bir hedef olmadigini düsünerek motivasyon olsun diye bunu 1 senede deðil de 13 ayda yapacaðým diyerek de 1 ay avans verdim. (her ne kadar hedeflerde ve burada hep 1 senede diye bahsedecek olsam da. yeter ki gerceklestireyim sorun yok )

baþlangýc tarihi: 1 aralik 2019
    bitis tarihi: 31 aralik 2020

hedef1: baslangic sermayesi 5k olacak. sure sonunda hedefin yakalanmasi icin olmasi gereken min 100k. burada trade ederken idealde sistem kullancagim sinyalleri gorecegim ama kendim filtre gorevi gorup poz'u ben acip kapacatacagim.
    hedef2: baslangic sermayesini yazmayacagim (ama hedefin cok cok altinda) ama ayda ortalama 70k kazanmak. bu hedefi gerceklestirirken 2 farkli hesap(araci kurum) kullanacagim. birisi yine manuel trade, digeri ise algo trade olacak.
    hedefler farkli oldugu icin her 2 hedef icin de farli sistemleri kullancagim tabi ki.

tabi ki belirli periyotlarda ilerlememizi/gerilememizi gostermek icin ekstre/excel vs paylasimlarla destekleyecegiz.

neden buraya yaziyorum peki? benim icin bir motivasyon, surukleyici/itici bir guc olur diye. basarirsak veya yaklasirsak da okuyan birilerine ilham olur belki diye. çünkü, "olanýn olmayana, bilenin bilmeyene borcu var" -tabi, bilebiliyorsak eger
    ne yazýk ki motivasyon olmuyor. kazanç yüzdeniz çok yüksek. malum viop kazan kazan yeri deðil, biri kazanýrken diðeri kaybedecek. yabancýlarýn zaten öðrenen sistemleri var. bize kaybetmek düþüyor. geçen senenin son aylarýna kadar iyi giden sistemlerim sonra çöp oldu. ocak ayýnda da kötü gidiyor, þuan çalýþtýrmýyorum. oysa hisse tarafýnda, sabrým karþýsýnda sistemleri çaresiz.

2. @devran42: guzel yerden geldin hocam oncelikle bearbull hocaya selamlar/saygilar diyerek baslayalim. bir matematikci olarak guzel bir noktadan girmis ki ynalis hatirlamiyorsam bunun bir benzeri de sermayeyi disari cikarak yaptigi da vardi. cok guzel bir sey soyluyor bu tablo bize hem de ne kadar kolay geliyor deðil mi sadece 200 puan ki yeri geliyor 2000 puan alýyoruz ama neden olmuyor çünkü sadece kazanc var (ki böyle de olmalý) ama olmuyor iste, neden kayýplarýmýz. o zaman bu tabloyu düþünecek olursak tüfeðimizi sadece garanri en garanti en en garanti avlara niþanlayacaðýz veya kaybýmýzý küçük tutup kazancýmýzý biraz daha açabileceðiz. ama tablonun söylediði þey net az kazan ama kaybetme.
    bizim birinci yeni projemiz de biraz da bu iste zaten.

@sef: herkes, benzer dusunuyorsa motivasyon deðil demotivasyona sebep oluyorsa yazmam arkadaslar. kein Problem.
    zamanýnda çok hata yaptým, kaybettim ama sucu hep kendimde aradým hic bir zaman ama manipulasyon var, ama pala soyle ama boyle demedim. elimden tutan yok oyunun hileli oldugunu dusunuyorsam oynamamam gerek, mantik bunu soyler ama bunun yerine ben oyuna adepte olmayi sectim. bugun kazaniyor olmam her zaman kazancagim veya bunu kaptirmyacagým anlamýna gelmez.
    tv'de bir guzellik yarismasinda kimin 1. olacagini tahmin ederken, bana gore kimin birinci olup olmayacaginin kimin hakki olup olmadiginin bir onemi yok, juri kimi sececek/secer buna fokus olurum.

@erhanacikgoz1: bence cok guzel bir yere temas ediyor.

Önce savruldum yok oldum (Önceki denemelerim ve para kayýplarým)
    Sonra dinlendim duruldum. (silkelendim kendime geldim, düþündüm.)
    Her giden parçam yerine yenisini doðurdum. (her para kaybým ve hatalarýmýn yerine yenisini koydum.)

baþarýsýzlýk var ama isyan/suçlama yok. yaptýklarýna bakýp, hatalarýný kesfetme bunlara onlem alma var. basarýsýzlýgýný baskasýna yuklemiyor sucu kendinde ariyor ve kazanabileceði sekilde donusuyor, gelisiyor, gercektyen tebrik ediyor ve sapka cýkartýyorum hem mental olarak bunu fark etmesine ve sonra da basarmasýna. çunku farketmemiz her zaman basarýyý getirmiyor maalesef.

geçmiþte olan þeylere dövünmenin alemi yok arkadaþlar. dökülen süte aðlanmaz. süt dökülmüþ, olmuþ bitmiþtir. bu iþte, batýk maliyettir arkadaþlar. burada takýlýp kalýnmanýn karý deðil, zararý vardýr. zararlý pozlar gibi, eski sevgili gibi. gibi gibi

3.  Alýntý Originally Posted by ikinciyeni Yazýyý Oku
    herkese merhaba, oncelikle 40ýna merdiven dayamis birisi olarak soylemek isterim ki burada yazarken kullandigim ifadeler emir kipi veya ogretici bir uslup gibi gelebilir kimsenin yanlis anlamasini istemem burada kastettiðim hep kendim burayý kendime notlar, yaptýðým hatalarý bir daha yapmama, öðrendiklerimi kendime hatýrlatma gibi görüp o þekilde yazýyorum.

@erhanacikgoz1: öncelikle güzel yanýtlar ve motive edici mesaj için teþekkür ederim. aslýnda istediðim de buydui birbirimizin katalizörü olmak. yazdýklarýna okuyup sýrayla ben de kendi fikirlerimi yazayým.

ikinci yeni icin bir para yazmamýþtým çünkü hem bilemedim yazmak hoþ olur mu hem de orada amacým sermayenin belirli bir yüzdesi kadar kazanmak deðil, her ay ortalama bir getiriyi yakalamak. ama yazayým ve kendi "challenge" imi daha net tanimlayayim.

birinci yeni:
    baþlangýç sermayesi: 5k
    hedef: sermaye x 20 = 100k
    bunu yaparken dýþarýdan sermaye eklemesi yapýlmayacak. tabi ki 5k artarsa, artan sermaye ile devam bilesik faiz hesabý. yoksa bu hedef tutturulamaz. sorunuzun cevabý evet bileþik getiri ile. bu aslýnda iyi bir þey gibi gelse de kulaða tam aksinbe riski ciddi bir þekilde artýrýyor. bu yüzden ikinci yeni de bunun tersine karlarýn dýþarý çýkarýlmasý var.

ikinci yeni:
    baþlangýç sermayesi: 200k (100k + 100k)
    hedef: 900k kar (ulaþýlacak tutar 1.1M yapar) (1M diyelim hadi ulaþýlmasý gereken kara, hayal kurmak bedava çünkü )
    dýþarýdan sermaye ilavesi yapýlmaycak aksine, sermaye artýnca karlar(bir kýsmý/tamamý) parça parça dýþarý çýkarýlacak.(ki mevcutta sürekli dýþarý çýkarýyorum bu projede)

teklifinizi kabul ediyorum. yarýþ deðil elbet aksine katalizör/motivasyon. "Biz koþu bittikten sonra da koþan atlarýz"
    yalnýz þöyle bir durum var. bu 2 proje için 3 aracý kruum kullanýyorum 1+2. birinci yeni için ideal'e girdiðimde bu kurumun bütün hareketleri sekmeleri çalýþýyor hareketleri, bakiyeleri vs görebiliyorum. ama viop nakit kýsmý maalesef bom boþ geliyor.

https://hizliresim.com/dL1ROr

internet þubesini açýp oradan denediðimde ise"türev araçlar nakit harekeler ekstresi" kisminda yazýyor ama komisyon için hesaptan para çekerken, açýklama kýsmýnda "isim soy isim viop teminat çekme" yazýyor. anonim kalmak istediðimden dolayi bunu paylasmak istemem.
    2.proje için diðer 2 kurumla ideale login olduðumda bahsettiðiniz yer çýkýyor ama burada da teminet çekme de isim ve hesap bilgisi yazýyor.

https://hizliresim.com/86VJzk

önerebileceðiniz baþka bir yol varsa o þekilde yapabilirim veya ekstre paylasmaya devam, belki aylik deðil haftalik. önerilere açýðým.

tebrik ederim 5 ayda 56'yý 120k'lara taþýmak gerçekten büyük ve güzel bir baþarý gerçekten bir darphane, daim olsun. ben merkez bankasý diyebilir miyim, henüz bilmiyorum. çünkü yere düþmüþ ama yerden kalkan birisiyim. yiðit, düþtüðü yerden kalkar dý deðil mi arkadaþlar. damdan düþenim ki damdan düþenleri anlýyorum.
    öncelikle bende baþarýlar diliyorum. Hedefleriniz kolay deðil ama tabi imkansýzda deðil.

Neden 3 farklý aracý kurum kullanýyorsunuz hangisinden memnunsanýz o kurumdan tek hesap kullanýn, bu tabi ekstra hesap kitap karmaþasý getirir, sistemleriniz ne kadar otomatize bu iþe ne kadar zaman ayýrýyorsunuz (baþka bir iþiniz varsa manuel trade kýsmý zora girer) bilemediðim için bir þey diyemiyorum. ama en azýndan 1 kurumdan 3 farklý hesap kullanabilirsiniz. tabi en nihayetinde tercihtir çok da bir önemi yok.

Benim size katýlmadýðým ya da eleþtirebileceðim tek nokta iþin içinde manuel trade olmasý, manuel trade de süreklilik ve objektiflik yoktur bu bütün iþi büyük ve çok ciddi bir riske sokar. Temelde zamandan ve diðer þartlardan baðýmsýz bir þekilde tepkisi deðiþmeyen sistemler olmalý, insan psikolojisi bu iþin içinde olmamalý yokta zaten, ne kadar saðlam düþünürseniz düþünün bence mümkün deðil. istikrar olmaz.

Benim prensibim geliþtirilen her sistemin ideal durumda %100 ölçülebilir olmasý bu her zaman mümkün olmayabilir ama ölçülebilirliði çok yüksek olmalý. Psikoloji tahmin edilemez ve ölçülemez. Matematiksel / Bilimsel olunmalý.

Tekrar baþarýlar dilerim ilgiyle paylaþýmlarýnýzý takip edeceðim.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Eskiþehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,415
     Alýntý Originally Posted by ikinciyeni Yazýyý Oku
    Kolay gelsin diyeyim yüksek kar marjý isteyen bunun için iþlem yapanlar arasýna

Aylýk %28 kazanç ile yapmak istediðiniz mümkün.

2018 deki olaydan sonra tekrar 0 dan baþladýðýmda.
    ben aylýk % 10 hedef koydum kendime fazlasýný aldýðýmda oluyor.

2 hesaptan iþlem var.

1 hesap az iþlem sadece hedefe odaklý.
    2 hesap çok iþlem zarar riskide çok ama kar oranýný orada da fazla istiyorum.

mesela bu ay 1 hesap hedefi tutturmuþken
    geçen vade hedefin çok üstünde getirisi olan
    2 hesap topu dikti %40 ekside gibi ay sonuna ve vade sonuna kadar toparlamaya uðraþacaðým.

herkese bol þanslar.
    Bear_Bull
    @BearBull26

5. @NUTCRACKER: hocam güzel mesaj ve eleþtiri için teþekkür ederim. en baþtan söyleyeyim, eleþtirinizde haklýsýnýz.

3 aracý kurum, bir sebebi olan çok önemli birþey deðil. bugun çalýþtýðýnýz sevdiðiniz bir müþteri temsilcisi deðiþse, hiç aklýnýzda yokken bir anda 2 aracý kurumda hesabýnýz olabilir. tabi ki de 1 tane ana kurumum var ama 3 tane farklý hesaba ihtiyacým vardý ve eskiden de gelen diger kurumlar da vardý oyle kaldý. ayný aracý kurumda 3 tane farklý hesapta olabilir, önemli bir konu deðil.

eleþtiriniz haklý ve doðru bir eleþtiri neden manuel-trade (gerçi ben ona manuel deðil yarý-otomatik diyorum) çünkü oto-trade iþini ben yapamadým beceremedim.
    þöyle anlatayým, mühendisim ve buna ilaveten güzel bir programcýlýk geçmiþim de var. bu iþe çocukken quick basic ile baþladým hatta daha da önce atari-basic ile (atari 800xl bilen bilir ) neyse sonra visiual basic'i, delphi'si, universitede c++'sý sonra da.net csharp vs vs. hatta biraz daha ötesi low-level assembly yazdým o da yetmedi HDL ile FPGA lojik kapýlar vs' de tasarladým ama gerçek hesapta çalýþan ve istikrarlý kazandýran bir kod yazamadým ideal'de. (bunun da nedenleri var uzun ve baþka bir konu) çok þey denedim pattern tanýmlama, yapay sinir aðlarý vs vs. (uni'den gelen bunlarla ilgili gerekli alt yapý da var. sinyaller/sistemler, dsp, yapay sinir aglari vs vs) ama olmadý, istedigim sonuc olamadý. olduramadýk yani, hocam

ideal'i çok aktif bir þekilde kullanýyorum hatta yetmiyor 1'den fazla ideal sahibiyim ama bu iþi algo-trade olarak deðil de yapýlmasý gereken iþleri, analizleri yaptýrýp grafikleri çizdiriyorum. þöyle anlatayým. bir araba ve iki kiþi düþünün, her 2si de arabada ihtiyacý olacak diital göstergeler oluþturuyor, sensörlerden gelen verileri analiz edip gösteriyor vs vs süper bir bilgi akýþý saðlýyorlar. ikinci aþamada bir tanesi bu bilgileri kullanarak arabayý otomatik-pilota alýyor. bir tanesi de bu bilgiler ýþýðýnda arabayý kendi sürüyor (yarý-otomatik) kararlarý kendi veriyor benim yaptýðým ikincisi. ama birinciyi yapana çok büyük saygým var ve ikinci kiþiden daha iyi bence.

benim yapamamam tabi ki de bu iþin yapýlamayacaðýný göstermez. yapanlarý, baþaranlarý tebrik ederim. hergün farklý bir algoritma çalýþtýrmak gerekiyor bence. sonuc itibari ile önkabul olarak piyasalarý kaotik kabul edip ona göre yol almaya karar verdim. eleþtirinizde sadece þu noktaya katýlmýyorum, benim yaptýðým þey de her ne kadar manuel trade olsa da ölçülemez deðil. matematiksel ve bilimsel olduðunu düþünüyorum, sadece hesaplattýðým verileri, çizdirdiðim grafikleri program yerine ben yorumlayip karar veriyorum. (yani hala buna tam anlamý ile manuel grade demiyorum ben, o daha farklý bir þey bence)

@Bear_Bull: hocam güzel dilekleriniz için teþekkür ederim. 2018 olayýnda, sizinkinden biraz farklý olsa da ben yaþadýðýmý yazayým. USDTRY ilk tavaný olmadan önce tavana 2-3 kademe var Short oldum. tamamen yanlýþ bir karar. sonra tavan olduðunda bir süre kilitlendim hiç böyle birþey görmemiþtim bilmiyordum, beklemiyordum (tavana 2-3 kademe var, ne bekliyorsam, cahil cesaretime bakar mýsýnýz) neyse ki çözüldü karla kapattým o iþlemi. daha sonra iþlem yapmayým, izlemeye baþladým. %10 daha marj açýp 2.tavanýna gittiðinde akýllanmayýp buradan da short içtim bir kadeh. sonra o tavanda açýldý yine karla kapatmama raðmen olayýn vehametini ve yaptýðýmýz iþin ne kadar riskli olduðunu haftasonu anladým. 100 lira teminatla gune baslayan bir çok insanýn kurumlara bir o kadar borçlanýp - bakiyeye düþtüklerini duyunca. þimdi kesinlikle -kazanacaðýmý bilsem dahi- bu tarz ve trend tersine iþlemlere kesinlikle girmiyorum, tam tersine momentum trade.

@devran42 hoca'nýn hatýrlattýðý tablonuz da ilham vermiþti bana, bu son gönderdiðinizde bence yapýlabilirliði kanýtlýyor.

"
    1 hesap az iþlem sadece hedefe odaklý."

yazmýþssýnýz size ve genele þöyle bir þey sorsam hedefe odaklý olmak baþarýlý olmayý artýrýyor mu? mesela, hedefe odaklý olup, karlarýmý-zararlarýmý günlük olarak yazmaya baþladýðýmdan hatalarýmý not almaya baþladýðýmdan beri baþarý oraným ciddi bir þekilde arttý..

uzun bir yazýyý, kýsa bir þiir mýsrasý ile bitirelim:
    "Biz yangýnda koþuyu kaybeden atlarýz
    .....
    ....
    Biz koþu bittikten sonra da koþan atlarýz"

6. @ikinci yeni sanki benim bir kopyam gibi ben gibi yazýyor.

Biran için ulan bu benim yazým mý acaba diyesim geldi Benim bakýþ açýmýn bire bir aynýsý diyebilirim. Yazýlarýnda beni andýrýyor biraz.

Ýþin garip olan kýsmý þu ki sanki sistemlerimiz de benziyor gibi. Evet bileþik getiri evet tehlikeli çünkü her zaman karlarý týkýr týkýr üreterek gitmeyebilir. Koca sermayeyle bir yamulsak baþa geri saracaz. Aramýzdaki tek fark sanýrým sistemlerimizin getiri birbirinden oldukça farklý.

Sizinki çok uçuk Tahmin ediyorum buna görede riskli ancak bu getiri için deðer bence. Bu sistem yarý manuelmi yoksa full manuel mi orayý tam anlayamadým. ANcak bir sistem içerdiðine inanýyorum cunku bu kadar bilim ve matematiði seven biri olsa olsa yarý manuel bir sistem kullanýr diye düþünüyorum. Çünkü bir sistem barýndýrmýyorsa bu getiri hedefleri oldukça gerçek dýþý gibi görünecektir. Gerçekleþse bile istikrarýna þüpheyle bakmamýzý saðlayacaktýr. Ama inanýyorum ben size bence öyle yada böyle baþarabilirsiniz. Ne kadarý gerçekleþir yada gerçekleþmez bilmiyoruz veya hedefin ne kadar gerçekçi oldugunun da bir önemi yok Bakýþ açýsý, vizyon çok güzel bunu hedeflemek buraya gelip söylemek ve bunu denemek olmak bile bence güzel birþey. O sebeple baþarýsýz olsan/k bile en azýndan bu hedefe giderken ne gibi sorunlar yaþadýðýmýzý göreceðiz ve düzeltmek için elimizde bir denenmiþ bir yöntem ve hatalar olacak. bilim insanlara ve diðer baþarýlý insanlara baktýðýnýzda da kusursuz olmadýklarýný görürüz hepside tonlarca hata sonunda bir yerlere gidebilmiþlerdir. Edisonun hikayesi gibi. Denemek ve mümkün oldugunca HIZLA BATMAYA CALISIN! BATIN YAW NOLACAK ORADAN ELDE ETTÝÐÝNÝZ TECRÜBELERLE DAHA ÝYÝYE YOL ALACAKSINIZ BUNDAN DAHA ÝYÝ BÝR DERS YOK!

Bir kere en baþta matematikle 1-0 öne geçiyorsunuz. Matematik ne diyor;

5000 TL kaybetmeyi göze alýp 100,000 TL ye oynamak.

Matematiksel olarak zaten gol atarak oyuna baþlýyorsunuz. Kim riske etmez ki.

Batýk maliyet konusu da çok önemli ben 6 yýldýr algo iþinin içerisindeyim. Hep daha iyisi hep hatalar defter üzerindeki hesapla gerçek hesap tutmamasý gibi tonlarca ve yýgýnla sorunla ugrastýk mesela bu 5 aylýk getiriyi sýrf defter üzerindeki hesapla tutup tutmadýgýný kontrol amaclý calýstýrdým. %99 oranýnda tuturdum neredeyse pürüz býrakmadým.

Bundan sonrasý sistemin istatistiksel olarak ayný çizgide ilerlemesi. Bunun içinde ayrýca bir çabada sarfettiðimi söyleyebilirim. Curve fitting ihtimalini o derece düþürdüm ki sistemde karma karþýk formuller yok gibi birþey.

Konumuz batýk maliyetti bazen acaba bir batýk maliyetin içindemiyim sorusunu sordum. Her seferýnde temiz bir sayfayla hatalarýmý görüp düzelterek ilerliyordum. Ama ne kadar iyileþtirsemde illaki göremediðim bir sýkýntý çýkýyordu. Hatta bu sistemi tasarladýgým da inanamadým bu kadar iyi olamaz acaba birþeyleri yanlýþ mý yaptým ki diye kendimi sorgular oldum sanki "öðrenilmiþ çaresizlik" gibi. Öyle darbe yemiþim ki artýk bu sistemin kusursuz olabileceðine bile inanmamaya baþladým. Baþa sarmamak için baya bir test yaptým. Bundan sonrasý artýk sistemimin performansý belirleyecek.

Ancak yolun sonunda gibiyim. Gerçekten çok badireler atlattým. Yani yolun sonundan kastým þu bu sistemde de prüz cýkarsa anksiyete baþlayacak bende öyle hissediyorum. jackie chan bir filminde ucurum kenarýnda "kimim ben" diye baðýrýyordu. Ayný sahneyi hayal edin "yeter artýk" diye baðýrýrým herhalde

Baþarý / baþarýsýzlýk denklemine gelirsek.

Tüm bunlarýn içinde topýgýn diðer okuyucularý þunu farketmiþtir herhalde bearbull olsun ben olayým ve diðer arkadaþýmýz olsun hedefler oldukça yüksek boyutlarda aralarýnda bi ben en makul düzeyde kazancý hedefliyorum. Ne görüyorsunuz?

Ünlü bilim adamý Albert Einstein’a sormuþlar, “Ýnsanlýk tarihinin en büyük keþfi nedir?" diye. Onun cevabý "Bileþik faiz"
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

7. ben yazý yazarken baþka yazýlarda eklenmiþ :D

doðru tahmýn etmýþým yarý manuel

soruya gelirsek ben tam olarak hedef odaklý gidiyorum. Yaþadýgým deneyýmlerde hatalarý ve kusurlarý bulup onarýyor düzeltiyorum. sonra tekrar yarýþa dönüyorum. hatalar kusurlar her geçen gün azalýyor. Ayrýca bir hedefýn olmasý insaný motive ediyor hayal gücünü geliþtiriyor soru sormaný ve çare üretmeni saðlýyor.

Ayrýca excelde benimde aldýgým bir not var hedeflerle ilgili.

3 adet senaryo hesapladým. kötü senaryo ortalama senaryo süper senaryo diye. paranýn nereye çýkmasý gerektiðiyle ilgili yýl yýl hedefleri yazdým þu yýl paranýn þu olmasý gerekiyor kötü senaryoda gibi.

Gerçek hesap süper senaryonun bir týk üstünde gidiyor þimdilik muhtemelen istatistiksel olarak bu yýl aslýnda sistemin ortalamaya dönmesi için oldukça kötü performans göstermesi lazým. Ancak buna raðmen 250 býný görürüm diye düþünmek istiyorum.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Eskiþehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,415
    1 hesap az iþlem sadece hedefe odaklý."

yazmýþssýnýz size ve genele þöyle bir þey sorsam hedefe odaklý olmak baþarýlý olmayý artýrýyor mu? mesela, hedefe odaklý olup, karlarýmý-zararlarýmý günlük olarak yazmaya baþladýðýmdan hatalarýmý not almaya baþladýðýmdan beri baþarý oraným ciddi bir þekilde arttý..

çalýþan robotlarým var ama iþlemlerim genelde manuel.

aç gözlülük yapýp çok fazlasýný istemesem aylýk %10 çocuk oyuncaðý.
    bende çok uzun zaman bekleyecek sabýr yok.

o yüzden karlardan oluþan 1. hesabý açtým

1. hesaptan sadece %10 için (kendime göstermek için ) fazla lot ve risk almadan,
    diðer hesaptan ise Allah ne verdiyse kar/zarar yüksek ve çok fazla iþlem

1 hesap zor duruma girsede en ufak bir hamle ile düzeltiyorum.
    2 hesap zor duruma girerse bu ay olduðu gibi 1 günde yarýsý gidiyor ondan sonra týrmala dur.

Erhanýn gerçek hesap adlý diðer baþlýða göndermiþtim.

Alýntý Originally Posted by Bear_Bull Yazýyý Oku
    yýllýk 15000 puan hedef bana göre çok ama çok az.

Erhan aylýk % 10 hedef ne dersin?

1.ay 10000 = 11000
    2.ay 11000 = 12100
    3.ay 12100 = 13310 gibi gibi

gerçekleþen getiri..

gerçek hesap 1.

gerçek hesap 2.

geçen seneki olaydan sonra Sýfýrdan tekrar baþladým.

Karþýmdakiler Kotasyon veren Piyasa yapýcýlar, alýn teri ile çalýþýp gelirini borsaya yatýranla iþim yok.
     Alýntý Originally Posted by Bear_Bull Yazýyý Oku
    2019 sonu

ay içinde 2. hesaptan karlarýn 1 bölümü çekilip 1. hesaba ilave yapýldýðýndan

2. hesap kazanç % oraný fazla görünürken
    1. hesap kazanç % oraný az görünmektedir.

her 2 hesaptan da
    2020 þubat vade sonu için poz. almaya baþladým.

2020 de herkese bol þanslar.
    Bear_Bull
    @BearBull26

Sayfa 272/350 ÝlkÝlk ... 172222262270271272273274282322 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •