Artan

8,25 10 18:10
15,10 9.98 18:10
175,20 9.98 18:10
11,14 9.97 18:10
263,50 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 18:10
174,90 -9.98 18:10
11.090,00 -9.98 18:10
41,94 -9.96 18:10
336,75 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

17.494.899.237,93 18:10
12.002.781.238,46 18:10
8.369.000.909,50 18:10
7.898.029.669,40 18:10
6.371.144.929,11 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 2798 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,335
    Erhan şimdiye kadar hiç varant işlemi yapmadım, yapmamda sanırım. sözleşmesini imzalamadığım için emir bile göndermeye kalksam borsaya iletilmez.
    peki neden yapmam tek taraflı yükseliş/düşüş alabiliryorsun
    bu ne demek hep sen prim veriyorsun Doçe ve İŞ primleri topluyor.

Benim yaptığım işlem Opsiyon
    canım isterse /yükseliş/düşüş alırım prim öderim /
    canım isterse /yükseliş/düşüş satarım primleri ben alırım / Doçe ve İş in yerine ben geçmiş olurum
    bunu herkes yapabilir mi? bazı kurumlar Opsiyon alımına izin verirken ufak yatırımcının Opsiyon satıp prim almasına izin vermiyor diye duydum gerçekmidir bilmiyorum saddece varant gibi alım yönlü işlem yaptırıyorlarmış.
    bende böyle bir sorun yok alım/satım yapabiliyorum.

sırf opsiyon alımı yapıp prim ödeyip, Satış yapamadıktan sonra prim alamadıktan sonra opsiyona ne gerek var gir varantta işlem yap aynı şey.
    onun için varantın "V" sini bilmem hiç işlem yapmadım tersine 2 yönlü olan Opsiyonunuda açıldığından beri deneme yanılma vs vs biraz bilgi birikimim oldu.

Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    bearbulldan bir ara varant için bir eğitim almak lazım.

Gerçekten cezbediyor. Ben denerım şahsen getiriler çok iyi çünkü denemeye değer.

Ama varrant bana okadar karşık geliyor ki ne nedir kotasyon şu bu onlarca terim var gibi.
    .

NUTCRACKER , Erhan la geçenlerde telefonda görüştüğümüzde demiştim bir ara ya sen gel, yada ben geleyim Sucuk/Ekmek yapıp bir hafta sonu geçirelim diye mesaili çalıştığını her zaman uygun olmadığını belirtti.

önümüzdeki C.Tesi/Pazar hariç
    istediğiniz bir hafta sonu toplanalım (en kolay herkesin ulaşabileceği şehir & en çok katılımcının olacağı şehir) konuşalım derdimizi/bildiğimizi ne kadar anlatabilirsek anlatalım/dinleyelim.

Ne çok yazmasını ne de çok konuşmayı sevmem.
    gün içi olursa uzun yazı gördümmü okumuyorum bile
    Webinar ve video işleri bana zor gelir beceremem.

Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Bende opsiyon piyasasini ogrenmek istiyorum ama yine oda çok detayli birde yeteri kadar derinlik yok kotasyonlar az giriliyor.

Bear abi hakim bu konulara yakin olsam ziyaret etmek isterim .

Aslinda bir egitim videosu ya da webinar cok guzel olur ... [emoji23][emoji23]
    Bear_Bull
    @BearBull26

2. Bear abi varantta çif yönlü hem düşüşe , hemde yükselişe oynayabilirsin. Hem alım varantı alıp yükseliş yönünde, hemde satım varantı alıp düşüş yönünde pozisyon alabilirsin. İkisinide aynı zamanda portföyde bulundurabilirsin.

Buluşma işi olursa bende gelmeyi çok isterim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794
     Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    Erhan şimdiye kadar hiç varant işlemi yapmadım, yapmamda sanırım. sözleşmesini imzalamadığım için emir bile göndermeye kalksam borsaya iletilmez.
    peki neden yapmam tek taraflı yükseliş/düşüş alabiliryorsun
    bu ne demek hep sen prim veriyorsun Doçe ve İŞ primleri topluyor.

Benim yaptığım işlem Opsiyon
    canım isterse /yükseliş/düşüş alırım prim öderim /
    canım isterse /yükseliş/düşüş satarım primleri ben alırım / Doçe ve İş in yerine ben geçmiş olurum
    bunu herkes yapabilir mi? bazı kurumlar Opsiyon alımına izin verirken ufak yatırımcının Opsiyon satıp prim almasına izin vermiyor diye duydum gerçekmidir bilmiyorum saddece varant gibi alım yönlü işlem yaptırıyorlarmış.
    bende böyle bir sorun yok alım/satım yapabiliyorum.

sırf opsiyon alımı yapıp prim ödeyip, Satış yapamadıktan sonra prim alamadıktan sonra opsiyona ne gerek var gir varantta işlem yap aynı şey.
    onun için varantın "V" sini bilmem hiç işlem yapmadım tersine 2 yönlü olan Opsiyonunuda açıldığından beri deneme yanılma vs vs biraz bilgi birikimim oldu.

NUTCRACKER , Erhan la geçenlerde telefonda görüştüğümüzde demiştim bir ara ya sen gel, yada ben geleyim Sucuk/Ekmek yapıp bir hafta sonu geçirelim diye mesaili çalıştığını her zaman uygun olmadığını belirtti.

önümüzdeki C.Tesi/Pazar hariç
    istediğiniz bir hafta sonu toplanalım (en kolay herkesin ulaşabileceği şehir & en çok katılımcının olacağı şehir) konuşalım derdimizi/bildiğimizi ne kadar anlatabilirsek anlatalım/dinleyelim.

Ne çok yazmasını ne de çok konuşmayı sevmem.
    gün içi olursa uzun yazı gördümmü okumuyorum bile
    Webinar ve video işleri bana zor gelir beceremem.
    sayın bear bull merak ettiğim bir şey var
    opsiyon satan buyuk paradır ve riski sonsuz dur
    diyelim opsiyon satan sizsiniz bu riski hadge ediyormusunuz ?
    opsiyon piyasasına her akşam bakıyorum hacim yok, alan yok satan yok ,
    hacim çok az alım-satım spreadleri çok makul değil
    bazı aracı kurumların müşterilerine opsiyon satmamalarına izin vermemesini doğru buluyorum
    opsiyon piyasası harika bir piyasa bence çok gelişmeye buyumeye açık bir piyasa
    ancak 5 yıla ihtiyaç var gibi

akşam baktığımda % 8400 % 36,000 primli opsiyonlar görüyorum
    diyelimki 1000 tl lik opsiyon sattınız % 8400 primli opsiyon için teminat tamamlama
    için 84,000 tl para yatırmanız gerekir

Amerika opsiyon piyasasında
    amd opsiyon larından bir örnek
    opsiyon satmakmı ? asla
    opsiyon alım yapılabilir işler istediğimiz gibi gitmezse ödediğimiz prim bizim
    kaybımız olur riskimiz sınırlı yani

Son düzenleme : alekss; 26-01-2020 saat: 01:00.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •