Sayfa 109/996 İlkİlk ... 95999107108109110111119159209609 ... SonSon
Arama sonucu : 7968 madde; 865 - 872 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI IV ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    bugün fondan dönen 200K vardı Teb bankasında eskiden saat akşam 23:00 a kadar günlük vadeli yapabiliyorduk şimdi akşam 17:00 dan sonra valör koymuşlar yeni öğrendim. şuan para boşta yani...fon vs alınabilir mi şuan ppf ya da ne yapmalı boşta kalmasın diye?
    PPF alsanız bile yarınki fiyattan alır.Bir işe yaramaz yani.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    PPF alsanız bile yarınki fiyattan alır.Bir işe yaramaz yani.
    başka bir yol yok sanırım boşta geçince enayi gibi hissediyorum

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Tte - 3,80
    İyi az düşmüş. Endeks -4,10 kapatmış.

Sent from my iPhone using Tapatalk

4.  Alıntı Originally Posted by burak1987 Yazıyı Oku
    İyi az düşmüş. Endeks -4,10 kapatmış.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    üstad fon duruyor mu?

5.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    başka bir yol yok sanırım boşta geçince enayi gibi hissediyorum
    Vakıfbank arı hesap dahil ediyordu zamanında hafta sonu bile para eklemiştim işliyordu.

6.  Alıntı Originally Posted by Locator Yazıyı Oku
    Anlamak için basitleştirerek soruyorum;

1 yıl vadeli USD eurobond ve 1 yıl vadeli USD mevduat yaptım. Faiz oranları aynı. Vade sonunda bir fark oluşur mu getiriler arasında? (stopaj hariç)

Vade içindeki faiz dalgalanmalarını bertaraf ediyorum dikkatinizi çekerim.
    Aynı faiz oranlı iki ürün sonuçta aynı brüt getiriyi sağlayacaktır. Asıl kazanç stopaj hariç dediğiniz kısımda yani vergilendirmede oluyor aslında. Vadeli mevduatta sadece stopaj ödersiniz. Fakat Eurobond kısmında biraz daha karışık bir vergilendirme söz konusu. Aşağıdaki konuda Eurobondlar hakkında daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
    https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=1161

7.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    bugün fondan dönen 200K vardı Teb bankasında eskiden saat akşam 23:00 a kadar günlük vadeli yapabiliyorduk şimdi akşam 17:00 dan sonra valör koymuşlar yeni öğrendim. şuan para boşta yani...fon vs alınabilir mi şuan ppf ya da ne yapmalı boşta kalmasın diye?
    PPF önermem faizler çok düştü getirisi çok az olacaktır. Hem şu an eksi faizdeyiz hemde açıklanan enflasyon oranları ile reel enflasyon oranı çok farklı.
    Yani yıllık enflasyon oranında veya bir tık üstü getiri elde etsen bile paran enflasyon karşısında ezilecektir.

Yıllık en az 16-17 ve üstü getirisi olabilecek bir şeye yönelmen lazım.

Fazla riske / strese girmiyeyim ama birazda kazandırsın dersen OPB önerebilirim.

8.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Üstadım sattım maalesef artık göremiyorum. Açıkçası rezalet bir performans sergiledi, OPB’ye kurban olsun [emoji4]
    Sağlık olsun nazar degdirdik fona ne güzel gidiyordu halbuki, benim de satıp Fid alasım var...

Sayfa 109/996 İlkİlk ... 95999107108109110111119159209609 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •