Sayfa 534/1024 İlkİlk ... 34434484524532533534535536544584634 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 4,265 - 4,272 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    TMSF ve BDDK'nın alacakları kararlar önceden modellenemez. Kanun diyor ki "mevduatın anaparası ve işleyen gün sayısı kadar faizi (reeskontu)" garanti kapsamındadır. Kalan hiçbir taahhüt veya getiri ödenmez. Mevduat cinsi döviz olarak ele alınır ancak geri ödemeyi TL yapmaya karar verebilir. Hangi kurdan olacağına da bu kurumlar karar verir. Pratikte; garanti sınırını oluşturan 100 binden daha düşük swap yapan yoktur o nedenle pek faizi veya kuru düşünmeye gerek yok çünkü ödemeyi etkilemez; geri alınacak miktar zaten 100.000 TL olacaktır.
    Bu soruyu sorarken aklıma bir kurt düştü;
    Eğer swaplı mevduat değilde, sadece döviz mevduatımız olsaydı (100.000TL sınırının altında), devlet garanti kapsamında bu mevduatı öderken kanunen TL olarak ödeme yapma hakkına sahip midir?. Böyle bir karar alırsa kendi belirlediği tarih ve şartlardaki kur değeri ile TL ye çevirme hakkı var mıdır?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu soruyu sorarken aklıma bir kurt düştü;
    Eğer swaplı mevduat değilde, sadece döviz mevduatımız olsaydı (100.000TL sınırının altında), devlet garanti kapsamında bu mevduatı öderken kanunen TL olarak ödeme yapma hakkına sahip midir?. Böyle bir karar alırsa kendi belirlediği tarih ve şartlardaki kur değeri ile TL ye çevirme hakkı var mıdır?
    O kadar detaylı kanunları okumadım açıkçası. Bana göre; batan bir bankanın mudisi 1 yıldan kısa bir süre içinde 100 bin TL'sini geri alabiliyorsa öpüp başının üstüne koymalı Kur veya faiz kaç olmuş pek bakılmaz o aşamada.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

3.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    O kadar detaylı kanunları okumadım açıkçası. Bana göre; batan bir bankanın mudisi 1 yıldan kısa bir süre içinde 100 bin TL'sini geri alabiliyorsa öpüp başının üstüne koymalı Kur veya faiz kaç olmuş pek bakılmaz o aşamada.
    Kavgada yumruk sayılmaz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. Burgan web sitesinden güncel oranları ilan ediyor. Hosgeldin için %15 1 gun valorlu %14.75 aynı gün demişler.

https://www.burgan.com.tr/tr/Pages/b...-mevduati.aspx

5. Mevduat yerine iyi yonetilen dürüst bir Yatırım fonunu tercih ederim. Batma riski sıfır. Banka batsa bile sıfır. Sebep?

Yatırım Fonlarının malvarlığı, kurucu ve yöneticisinin malvarlığından ayrı olarak BIST'nin resmi Takas ve Saklama Bankası olan Takasbank güvencesi altında saklanmaktadır. Ayrıca SPK Kanunu uyarınca, fon malvarlığı rehin edilemez, teminat gösterilemez ve üçüncü kişiler tarafından haczedilemez. Yani fon malvarlığının korunması kanun ile güvence altına alınmıştır.

6. Buyurganbank doları 4.5% yapmış yuh. Ben korkmaya başladım

7.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Mevduat yerine iyi yonetilen dürüst bir Yatırım fonunu tercih ederim. Batma riski sıfır. Banka batsa bile sıfır. Sebep?

Yatırım Fonlarının malvarlığı, kurucu ve yöneticisinin malvarlığından ayrı olarak BIST'nin resmi Takas ve Saklama Bankası olan Takasbank güvencesi altında saklanmaktadır. Ayrıca SPK Kanunu uyarınca, fon malvarlığı rehin edilemez, teminat gösterilemez ve üçüncü kişiler tarafından haczedilemez. Yani fon malvarlığının korunması kanun ile güvence altına alınmıştır.
    Sn.sadecegrafik sizin ilk başta belirttiğiniz "iyi ve dürüstçe yönetilen" bir fono devlet niye bu kadar ayrıcalık tanısın, şahsım adına hiçbir fono güvenle bakmıyorum... üstünüze alınmayın ama "ben yemedim sen ye" demek gibi bir şey benim için bir çok fon mevduat kadar bile kar edemezken bir de utanmadan yönetim gideri kesiyor........... bu uzun boşluk fon yöneticileri için küfür içerir....
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Buyurganbank doları 4.5% yapmış yuh. Ben korkmaya başladım
    Gerçekten büyük oran.. %4,5 USD a çok ciddi bir oran... Burgan Bank ın kaç Şb si var? 2,500,000 luk Antalya'da sadece 1 adet şubesi varda..

Bu arada Vakıfbank 5K USD da %2,2 zar zor yaptı..

Bu arada Burgan Bank anasayfasında TL ye 32 günlük %6 faiz demiş..

https://www.burgan.com.tr/tr/Pages/b...at/vadeli.aspx

Bunu niye yaparlar ki?

Sayfa 534/1024 İlkİlk ... 34434484524532533534535536544584634 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •