Haklısınız sn. Cautionary, Konuyu ifade ederken "....mantıksızdır" ifadesini kullanmasam daha güzel olurdu.
Vurgulamak istediğim aslında şirketlerin salt temettü verip vermemesine göre seçilmemesidir. Temettü bir şirketi alım kararını etkileyen hususlardan
sadece biridir.
Katılırmısınız bilmem ama çoğu yatırımcının sırf temettüsü var diye şirketin esas faaliyet karındaki artışa, özkaynak karlılığına ve en önemlisi piyasa değerindeki istikrarlı ve makul artışa odaklanmadan alım yaptığına eminim..çevremdeki gözlemlerim bu yönde..
Bu sebeple özellikle şirketin temettü veriminin yüksekliğinin seçimdeki en önemli kriter olması akla uygun değil
Bana göre şirketin piyasa değerinin yıldan yıla artışı en anlamlı göstergedir. Bu gözlerden kaçıyor..
Adam Aselsan 2 yılda belki %100 getiri getirme potansiyeli var ama temettüsü yok yada az diyor almıyor gidiyor temettüsü var diyor %50 getirecek olan hektaşı alıyor..(rakamlar ve şirketler örnektir)
Daha önce belirttim mi bilmiyorum: Temettü veren şirketlere de karşı değilim. Ben de koşullarıma uyarsa, fırsat görürsem alıyorum. Ve BİST te yer alan şirketlerin çoğunluğunun sahibinin güvenilmesi zor ahlaken zayıf olduğu görüşünüze katılıyorum. Dürüst ve şeffaf yönetilen bir şirket bulmak gerçekten zor maalesef..ve bunları ayırt etmek için temettü verenler seçiliyor..
Yer İmleri