Sayfa 644/1230 İlkİlk ... 1445445946346426436446456466546947441144 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 5,145 - 5,152 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Benim için de önemli olan temettü den ziyade değer artışıdır. Ama bu artışın düzgün bir trend şeklinde, spekülasyondan uzak..manipülasyonla ise yakından uzaktan alakası olmaması gerekir,

Zaten pek çok arkadaş yazıyor, ben de bu görüşteyim..düzenli temettü veren hisseleri salt temettü verdiği için almıyoruz...genel olarak bist teki senetlerin %80 i güvenilmez, sahipleri fırıldakçı ise...düzenli temettü veren, verdiği temettüyü de düzenli arttırmaya çalışan firmaların %80 i güvenilir, sahipleri iş ahlakı düzgün kişilerdir.

Yani basit mantık der ki..uzun vade yatırımcı isen ve temettü den ziyade değer artışına odaklıysan da...portföyünü temettü verenlerden oluşturman çok daha rasyonel olur.

Önemli not: bak dikkat edersen mantıklı ya da mantıksız olur tarzı irrite edici ifadeler kullanmadım..çünkü bu işler çok görecelidir...sana göre mantıklı olan baba göre mantıksız olabilir...illa mantık katacaksam, akla uygun filan derim..benim aklıma uygun manasında. Ya da rasyonel, daha şık duruyor
    Haklısınız sn. Cautionary, Konuyu ifade ederken "....mantıksızdır" ifadesini kullanmasam daha güzel olurdu.

Vurgulamak istediğim aslında şirketlerin salt temettü verip vermemesine göre seçilmemesidir. Temettü bir şirketi alım kararını etkileyen hususlardan sadece biridir.

Katılırmısınız bilmem ama çoğu yatırımcının sırf temettüsü var diye şirketin esas faaliyet karındaki artışa, özkaynak karlılığına ve en önemlisi piyasa değerindeki istikrarlı ve makul artışa odaklanmadan alım yaptığına eminim..çevremdeki gözlemlerim bu yönde..

Bu sebeple özellikle şirketin temettü veriminin yüksekliğinin seçimdeki en önemli kriter olması akla uygun değil

Bana göre şirketin piyasa değerinin yıldan yıla artışı en anlamlı göstergedir. Bu gözlerden kaçıyor..
    Adam Aselsan 2 yılda belki %100 getiri getirme potansiyeli var ama temettüsü yok yada az diyor almıyor gidiyor temettüsü var diyor %50 getirecek olan hektaşı alıyor..(rakamlar ve şirketler örnektir)

Daha önce belirttim mi bilmiyorum: Temettü veren şirketlere de karşı değilim. Ben de koşullarıma uyarsa, fırsat görürsem alıyorum. Ve BİST te yer alan şirketlerin çoğunluğunun sahibinin güvenilmesi zor ahlaken zayıf olduğu görüşünüze katılıyorum. Dürüst ve şeffaf yönetilen bir şirket bulmak gerçekten zor maalesef..ve bunları ayırt etmek için temettü verenler seçiliyor..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Ve BİST te yer alan şirketlerin çoğunluğunun sahibinin güvenilmesi zor ahlaken zayıf olduğu görüşünüze katılıyorum. Dürüst ve şeffaf yönetilen bir şirket bulmak gerçekten zor maalesef..ve bunları ayırt etmek için temettü verenler seçiliyor..
    Benim icin de temettu vermesi hem de oyle gostermelik degil makul. duzenli ve artan miktarlarda vermesi hakim ortagin guvenilir oldugunun gostergesidir.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by zuzucch Yazıyı Oku
    Herkese merhaba, paylaşımlarınızı çok uzun zamandır takip ediyorum ve çokça faydalandım öncelikle herkese teşekkürler.
    Portföyümde 10 adet hisse var hatta imkanım olsa 12-13 e çıkarmak istiyorum. Aynı zamanda döviz ve gram altın da biriktiriyorum. Fakat genelde 3-5 arası hisse öneriliyor uzun vadeli yatırım için. Bunun sebebi fazla hisse olunca takibin zor olması mıdır? Yoksa kaçırdığım başka sebepleri var mı az sayıda hisse tavsiye edenlerin? Benim bu kadar çok hisse tutmamın sebebi ise bolca gözlem yapabilme şansını elde etmek ve her ay ucuz olan hisseye yönelebilmekti. Gerçi şu an bu kadar kalabalık portföyde de ucuz hisse bulamıyorum o da ayrı.
    Saygılar.
    bende 16 tane var, en fazla 19 tane olmustu. belli kriterlere sahip olanlar icinden ucuz buldukca portfoyun en fazla 10-15%i olacak kadar alip pahalandikca satiyorum kademeli sekilde. soda bence aylardir kelepir (benim kriterlerimce alinabilir en ucuz 10 hisse arasinda) fiyatlardaydi. cesitlendirmesiz ona yuklenmis olsam gecen haftaki haberle didden canim yanardi. ben mesaili calisan insanim, sirketleri arastirip 3-5 tane saglam bulabilecek kadar sirket incelemeye ayirabilecek zamanim yok malesef. ucuzluguna gore cesitlendirip aliyorum ben de bu nedenle.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

4.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Haklısınız sn. Cautionary, Konuyu ifade ederken "....mantıksızdır" ifadesini kullanmasam daha güzel olurdu.

Vurgulamak istediğim aslında şirketlerin salt temettü verip vermemesine göre seçilmemesidir. Temettü bir şirketi alım kararını etkileyen hususlardan sadece biridir.

Katılırmısınız bilmem ama çoğu yatırımcının sırf temettüsü var diye şirketin esas faaliyet karındaki artışa, özkaynak karlılığına ve en önemlisi piyasa değerindeki istikrarlı ve makul artışa odaklanmadan alım yaptığına eminim..çevremdeki gözlemlerim bu yönde..

Bu sebeple özellikle şirketin temettü veriminin yüksekliğinin seçimdeki en önemli kriter olması akla uygun değil

Bana göre şirketin piyasa değerinin yıldan yıla artışı en anlamlı göstergedir. Bu gözlerden kaçıyor..
    Adam Aselsan 2 yılda belki %100 getiri getirme potansiyeli var ama temettüsü yok yada az diyor almıyor gidiyor temettüsü var diyor %50 getirecek olan hektaşı alıyor..(rakamlar ve şirketler örnektir)

Daha önce belirttim mi bilmiyorum: Temettü veren şirketlere de karşı değilim. Ben de koşullarıma uyarsa, fırsat görürsem alıyorum. Ve BİST te yer alan şirketlerin çoğunluğunun sahibinin güvenilmesi zor ahlaken zayıf olduğu görüşünüze katılıyorum. Dürüst ve şeffaf yönetilen bir şirket bulmak gerçekten zor maalesef..ve bunları ayırt etmek için temettü verenler seçiliyor..
    Benzer düşünüyoruz,..hisse seçim kriterlerimi bir ara yazmıştım...notlama sistemim var..kriterlerin sadece biri temettü verimi...ve portföyümde temettü vermeyen 4 hisse var.

5.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    abi sizde nasil bir portfoy var ki 12 13 kaat alabiliyorsunuz.
    bir de yuzde 50 civari altin yapip rolantiye aliyoruz.
    gunumuz beyaz yakasi 12 kaat ustune de yuzde 50 altinlik parayi zor toparlar ben size soyleyeyim
    portföy büyüklüğü ile ne ilgisi var?
    Bin liraya da 12-13 hisseden oluşan portföy yapabilirsiniz.
    100 liraya da yaparsınız hatta, birkaç pahalı hisseye bulaşmazsanız.
    Birer lot banka hissesi aldınız mıydı elli liraya xbank endeksi oluşturmuş olursunuz.

Forumda on milyonun üzerinde portföyü olanlar var, ne güzel onlarla yanyana yazabiliyoruz.
    Bu arada benim param da kuş kadar ama çaktırmazsanız sorun olmuyor, kısa sürede "üstat" olabilirsiniz.

6.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    abi sizde nasil bir portfoy var ki 12 13 kaat alabiliyorsunuz.
    bir de yuzde 50 civari altin yapip rolantiye aliyoruz.
    gunumuz beyaz yakasi 12 kaat ustune de yuzde 50 altinlik parayi zor toparlar ben size soyleyeyim
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    portföy büyüklüğü ile ne ilgisi var?
    Bin liraya da 12-13 hisseden oluşan portföy yapabilirsiniz.
    100 liraya da yaparsınız hatta, birkaç pahalı hisseye bulaşmazsanız.
    Birer lot banka hissesi aldınız mıydı elli liraya xbank endeksi oluşturmuş olursunuz.

Forumda on milyonun üzerinde portföyü olanlar var, ne güzel onlarla yanyana yazabiliyoruz.
    Bu arada benim param da kuş kadar ama çaktırmazsanız sorun olmuyor, kısa sürede "üstat" olabilirsiniz.
    Bu forumda olmak için minumum 200k $ eş değeri servete sahip olmak gerekmiyor mu!
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7. Zorlu’ya bir sürü laf etmişsiniz de geçen sene Vesbe’de güzel ekmek yedik [emoji56]
    Şaka bir yana potansiyel varsa ben zorlu şirketine de yatırırım parayı.

Portföydeki hisse sayısı konusunda kendimden örnek vereyim: 2 senedir çoğunlukla tek hisse ile gidiyorum. Örneğin şu an da tek hisse taşıyorum.
    Analizini iyi yaptığım, gelecek 1 sene için kelepir kaldığına inandığım ve mümkünse temettü veren bir hisse bulduğumda tek hisse taşımaktan korkmuyorum.
    Bulamadığımda ise potansiyeli olan hisselerden çeşitlendirme yoluna gidiyorum ama genellikle 5 hisseyi geçmiyorum.

2019 senesi için sonuç: %250 kâr
    Biraz riskli ama kazancı da gayet güzel.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

8.  Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Zorlu’ya bir sürü laf etmişsiniz de geçen sene Vesbe’de güzel ekmek yedik [emoji56]
    Şaka bir yana potansiyel varsa ben zorlu şirketine de yatırırım parayı.

Portföydeki hisse sayısı konusunda kendimden örnek vereyim: 2 senedir çoğunlukla tek hisse ile gidiyorum. Örneğin şu an da tek hisse taşıyorum.
    Analizini iyi yaptığım, gelecek 1 sene için kelepir kaldığına inandığım ve mümkünse temettü veren bir hisse bulduğumda tek hisse taşımaktan korkmuyorum.
    Bulamadığımda ise potansiyeli olan hisselerden çeşitlendirme yoluna gidiyorum ama genellikle 5 hisseyi geçmiyorum.

2019 senesi için sonuç: %250 kâr
    Biraz riskli ama kazancı da gayet güzel.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Hangi hisse, ismini lütfeder misiniz? Belki biz de inceleme sonucunda beğeniriz, portföye ekleyenler olur.

Sayfa 644/1230 İlkİlk ... 1445445946346426436446456466546947441144 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •