sıkmayın canınızı alır yürür bir gün ya. çok da büyütecek bişey yok.
sıkmayın canınızı alır yürür bir gün ya. çok da büyütecek bişey yok.
Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.
Muhtemelen teneşir vadedir.
Soda'nın esprisi her yıl bedelsiz vermesi görece az da olsa temettü vermesiydi. Bu sayede elinde 7-8 yıl tutan birinin hatırı sayılır lotu oluyordu.
Birleşik Şirket temettü+bedelsiz geleneğini devam ettirecek mi acaba? Soda dağıtılabilir karın yarısını nakit ya da bedelsiz (hisse) olarak dağıtacağına söz vermişti. Yeni şirketin esas sözleşmesinde bu durum ne şekilde yer alacak bir de o var.
Kendisini hiç sevmem ama Acun'un Sörvayvor yarışmasına döndü iş. Mavi takımda 5 yarışmacı var ama birisi 1,90 boyunda kaslı iri güçlü, diğeri sıska, öbürü şişman ve hareket etmeyi sevmiyor. Mavi takım bunların birleşiminden oluşacak. Hepsi aynı kulübede kaldığı için masraflar azalacak ama yarışmayı kazanmak, adaya ödül oyununda yiyecek getirebilmek için hepsi çok çalışmak zorunda ama kazın ayağı öyle olmayacak belki de.
Olaya bir de iyi yönden bakın, kendi şirketleri birleşiyor. Ya Galip'in şirketleriyle birleşseydiniz?![]()
dimitris o yatırımı pek işin içine katacaklarını sanmıyorum, karşı argüman olarak söylüyorum.
Birincisi mantık olarak olmayan bişeyin etkisi olamaz yatırılan bedel hariç. Belki de açılmayacaktı, belkide üretemeyecekti, rantabl olmayacaktı ne bileyim birsürü şey söylenebilir, hatta sen mesala avantajlarını sıralıyorsun o da sana diyebilir ki, bu saydığın olumlu haberle hisse fiyatına yansımasını gördün zaten.
Sen de diyeceksin ki ulen hoşaflar ne etkisini gördüm ondan sonra düştü zaten,
O da sana diyecek ki, pis nankör 5 düşecekti bu haberle 3 düştü. Sonra sen yerinden fırlayıp zumzuğu onun ağzının ortasına koyacaksın, yok gerek yok.![]()
Eşeğe semer alınırken fikri değil ölçüsü alınırmış. Benim veya kimsenin demesiyle hisse alıp satmayınız.
Doğmamış çocuğa don biçilmez. Bence Abd yi hesaba katmazlar. Balıkesir camelyaf da yıllık 800 trilyon dolar favök, 34 katrilyon varil ham şarap ebitda ve 100 km de yakıtta 3 lt tasarruf sağlaycaktı ama gördük ne oldu. Subjektif değerleme çünkü bunlar.25 yıl önce Bakırköy'de alınan 30 dönüm arazinin fiyatı bilançoda duran varlıklarda hala 2 mn lira görünnebilir ama pwc nin yapacağı değerlendirmede gerçek fiyatının 50 mn lira olduğu ortaya çıkabilir. Ama Abd yatırımı hayali bir şey, nasıl değer biçeceksin ona?O zaman İhlas da Abd de 1 miluar dolar yarırım kararı alsın. Hemen 1 ay sonra İheva ile birleşme kararı alsın. Değer biçilip şirketler birleşince de Abd yatırımndan caysın, oh ne güzel.
Sise'ye gelin, bosverin bunu. Sise baba hepinize sahip cikar.
Yer İmleri