sýkmayýn canýnýzý alýr yürür bir gün ya. çok da büyütecek biþey yok.
sýkmayýn canýnýzý alýr yürür bir gün ya. çok da büyütecek biþey yok.
Burada yazdýklarýmýn hiçbiri yatýrým tavsiyesi deðildir, kendi düþüncelerimdir.
Muhtemelen teneþir vadedir.
Soda'nýn esprisi her yýl bedelsiz vermesi görece az da olsa temettü vermesiydi. Bu sayede elinde 7-8 yýl tutan birinin hatýrý sayýlýr lotu oluyordu.
Birleþik Þirket temettü+bedelsiz geleneðini devam ettirecek mi acaba? Soda daðýtýlabilir karýn yarýsýný nakit ya da bedelsiz (hisse) olarak daðýtacaðýna söz vermiþti. Yeni þirketin esas sözleþmesinde bu durum ne þekilde yer alacak bir de o var.
Kendisini hiç sevmem ama Acun'un Sörvayvor yarýþmasýna döndü iþ. Mavi takýmda 5 yarýþmacý var ama birisi 1,90 boyunda kaslý iri güçlü, diðeri sýska, öbürü þiþman ve hareket etmeyi sevmiyor. Mavi takým bunlarýn birleþiminden oluþacak. Hepsi ayný kulübede kaldýðý için masraflar azalacak ama yarýþmayý kazanmak, adaya ödül oyununda yiyecek getirebilmek için hepsi çok çalýþmak zorunda ama kazýn ayaðý öyle olmayacak belki de.
Olaya bir de iyi yönden bakýn, kendi þirketleri birleþiyor. Ya Galip'in þirketleriyle birleþseydiniz?![]()
dimitris o yatýrýmý pek iþin içine katacaklarýný sanmýyorum, karþý argüman olarak söylüyorum.
Birincisi mantýk olarak olmayan biþeyin etkisi olamaz yatýrýlan bedel hariç. Belki de açýlmayacaktý, belkide üretemeyecekti, rantabl olmayacaktý ne bileyim birsürü þey söylenebilir, hatta sen mesala avantajlarýný sýralýyorsun o da sana diyebilir ki, bu saydýðýn olumlu haberle hisse fiyatýna yansýmasýný gördün zaten.
Sen de diyeceksin ki ulen hoþaflar ne etkisini gördüm ondan sonra düþtü zaten,
O da sana diyecek ki, pis nankör 5 düþecekti bu haberle 3 düþtü. Sonra sen yerinden fýrlayýp zumzuðu onun aðzýnýn ortasýna koyacaksýn, yok gerek yok.![]()
Eþeðe semer alýnýrken fikri deðil ölçüsü alýnýrmýþ. Benim veya kimsenin demesiyle hisse alýp satmayýnýz.
Doðmamýþ çocuða don biçilmez. Bence Abd yi hesaba katmazlar. Balýkesir camelyaf da yýllýk 800 trilyon dolar favök, 34 katrilyon varil ham þarap ebitda ve 100 km de yakýtta 3 lt tasarruf saðlaycaktý ama gördük ne oldu. Subjektif deðerleme çünkü bunlar.25 yýl önce Bakýrköy'de alýnan 30 dönüm arazinin fiyatý bilançoda duran varlýklarda hala 2 mn lira görünnebilir ama pwc nin yapacaðý deðerlendirmede gerçek fiyatýnýn 50 mn lira olduðu ortaya çýkabilir. Ama Abd yatýrýmý hayali bir þey, nasýl deðer biçeceksin ona?O zaman Ýhlas da Abd de 1 miluar dolar yarýrým kararý alsýn. Hemen 1 ay sonra Ýheva ile birleþme kararý alsýn. Deðer biçilip þirketler birleþince de Abd yatýrýmndan caysýn, oh ne güzel.
Sise'ye gelin, bosverin bunu. Sise baba hepinize sahip cikar.
Yer Ýmleri