Artan

2.228,00 9.97 11:45
13,26 9.95 11:46
33,38 9.95 11:46
3,34 9.87 11:46
3,38 9.74 11:46
Artan Hisseler

Azalan

11,87 -9.94 11:46
390,00 -6.7 11:46
273,50 -5.69 09:55
36,82 -5.69 11:46
70,00 -5.28 09:55
Azalan Hisseler

İşlem

13.980.047.619,90 11:46
12.481.546.641,00 11:46
10.222.849.476,63 11:46
8.823.269.663,70 11:46
8.488.899.921,96 11:46
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Arama sonucu : 8012 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. sayın cautionary, çarpanlar ın düşmesi için devletin, şehir çevrelerindeki arazileri kamulaştırıp sonra imara açıp, uygun fiyata müteahitlere satması lazım, bunun şu anda türkiyede hiç bir yerde yapıldığını görmedim. özellikle belediyeler şehir çevrelerini imara açmayıp, arsa sahiplerini astronomik oranlarda zengin etmeye çalışıyorlar. belki özellikle böyle yapıp, bazı kişilerin ultra lüks hayat yaşaması sağlanıyor. tüm şehir çevreleri imarsızken devlet tarafından kamulaştırılıp, hiç belediyeye işi bırakmadan kamu eli ile, 18. madde uygulanıp arsalar çıkartılıp, müteahitlere satılması gerekiyor ki konut fiyatları aşırı bir şekilde düşsün. bunun yapılmasını ben imkansız görüyorum. bunu organize edebilecek bir devlet mekanizması türkiyede yok maalesef.

2.  Alıntı Originally Posted by el salvador Yazıyı Oku
    sayın cautionary, çarpanlar ın düşmesi için devletin, şehir çevrelerindeki arazileri kamulaştırıp sonra imara açıp, uygun fiyata müteahitlere satması lazım, bunun şu anda türkiyede hiç bir yerde yapıldığını görmedim. özellikle belediyeler şehir çevrelerini imara açmayıp, arsa sahiplerini astronomik oranlarda zengin etmeye çalışıyorlar. belki özellikle böyle yapıp, bazı kişilerin ultra lüks hayat yaşaması sağlanıyor. tüm şehir çevreleri imarsızken devlet tarafından kamulaştırılıp, hiç belediyeye işi bırakmadan kamu eli ile, 18. madde uygulanıp arsalar çıkartılıp, müteahitlere satılması gerekiyor ki konut fiyatları aşırı bir şekilde düşsün. bunun yapılmasını ben imkansız görüyorum. bunu organize edebilecek bir devlet mekanizması türkiyede yok maalesef.
    tüm dünyada siyaseti finanse eden bazı sektörler vardır ve bu sektörlere dokunmak kolay değildir.

örneğin amerika da silah ve bankacılık sektörüne dokunmak zordur.

bizde bu işi inşaat sektörü yürütüyor., imar oyunları ile mütahitler zengin ediliyor gibi görünse de bir yandan da partiler bu arada finanse ediliyor.

3.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    tüm dünyada siyaseti finanse eden bazı sektörler vardır ve bu sektörlere dokunmak kolay değildir.

örneğin amerika da silah ve bankacılık sektörüne dokunmak zordur.

bizde bu işi inşaat sektörü yürütüyor., imar oyunları ile mütahitler zengin ediliyor gibi görünse de bir yandan da partiler bu arada finanse ediliyor.
    Katılıyorum...ama esas rantı kapan arsa sahipleri...bunların içinde siyasetçi, yandaş ve zengin müteahhit tayfası var...yani çoğumuz Ağaoğlu bina yaparak malı götürüyor sanıyoruz, aslında malı arsa ile götürüyor, üstüne bina yapıyor..ama esas rant arsa işinde.

Bugün küçük ve orta boy inşaatçı rantın çok küçük bir kısmını alıyor bence..belki evlerin peynir ekmek gibi satıldığı dönemde iyi kazandılar.,,ama şu an bşr kısmı battı, çoğu da koyduğu parayı kurtarsa arkasına bakmadan kaçacak.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •