Alıntı Originally Posted by razer Yazıyı Oku
Bir paylaşım daha yapayım, önceki şuradaydı.

Bugün itibariyle dört ay geride kaldı. 563 liradan 13.700 liraya ulaşmış bulunuyorum, üstelik İdeal'i ve kredi kartı ekstremi de bu süreçte portföye ödettim, bundan sonra minimum çekim yaparak ilerlemeye çalışacağım. Hedefim Mart sonunda 50.000'e gitmek, umarım bu hedefime ulaşabilirim. Bu süreçte anladım ki süreklilik gereken tek şeymiş, ne kadarla başladığınızın da çok bir önemi yokmuş... Sürekliliği yakaladığınız zaman kartopu etkisini başlatıyorsunuz...

Herkese başarılar dilerim.
Oooooo yeni yatırımcılar yeni kazançlar görüyoruz inşallah daha cogunu da görürüz herkesten.

Tebrik ederim önemli olan istikrar bunu sagladıgınız da BİLEŞİK GETİRİ mucizesinin önü açılıyor. Bileşik getiriyede koyunca.

1 lira oluyor 100 lıra çoğu insan aslında hala bu mucizenin farkında değil. Kaybetmekten korkuyor vesaire.

Fakat öyle hızlı tırmanıyorsunuz ki paranızın %50 sini kaybetseniz bile hala ilk yatırımınızda %50 karda oluyorsunuz.

Mesela benim 50 lıram oldu 150 lıra yarın %50 kaybetsem para 75 bine düşecek ilk yatırımıma göre hala %50 karda oluş oluyorum.

Para 300 oldugunda %50 kaybetsem 150,000 TL param kalıyor yani ilk yatırmıma göre %200 karda oluyorum. Her yönüyle Bİleşik getiri bir mucize. Para kazanmanın sırrı bu hiç öyle karmaşış formuller filan yok. Birisi bir gun bana para kazanmanın sırrı ne diye sorsa BİLEŞİK getiri derim.

Üstelik paranız arttıkça daha çok kazanma kazandıkça daha çok kazanma eğilimi gösteriyor yani ivmeniz sürekli olarak hızlanarak yukarı tırmanıyor. BU yıl enflasyonu geçermiyim hesabı yapmıyorsunuz çünkü he yıl enflasyonu hem geçiyor hemde üstüne koya koya geçiyorsunuz. kümülatif bir biçimde ivme kazandıgınız için ne enflasyon nede başka birşey size yetişemez. Tabi burada ne kadar yararlanıldı bundan bilmiyorum ancak bundan kendınızı mahrum bırakmayın derim.

Ben bunu daha 2018 de keşfettim. Yaşamak lazım portfoyunuz en azından bır kısmını bılesık getırıye sokun aradakı ucurumu farkedince kafanız dank edecek.

Bileşik olmayan hiçbir getiri bana mantıklıymış gibi gelmiyor hamallık gibi hissetiriyor.

Şirket analizlerinde bile bunu görüyorum. Adamlar öz kaynaklarını bileşke şekilde çoğaltıyorlar ve hızlı bir büyüme ivmesi kaydediyorlar en iyi şirketler ve borsada en çok kazandıran şirketlerde de bunu görürsünüz.

Daha sayabilecğeim çok ça örnek var buffetın şirketi bileşik getiri usuluyle çalışıyor. Kazandıgını yatırıyor. Facebook google amazon bu DEV hisseleri inceleyin. Hepsinin ortak özelliği ve dünyanın en değerli şirket olmasının bir nedeni var hepside sermayelerini bileşik getiriye sokuyorlar. İnceleyin bu şirketlerin hiçbirisi kar payı dağıtmıyor.

İkinci yeni bileşik getiri kullanıyor.
Ben bileşik getiri kullanıyorum.
Bearbull bileşik getiri kullanıyor.
razer büyük ihtimalle bleşik getiri kullanıyor.

Başka kim kaldı vardır illaki aramızda. Baktıgınız zaman portfoy biranda hızla büyüyor hiçbirimizde dünyanın en iyi algorıtması yok. Ama dünyanın en güçlü silahı var BİLEŞİK getiri.

Deneyin göreceksiniz farkını.