Sn bigmaster çinde kasım ayından beri hastalık varmış,koca çin düşünün,hastalık aralık sonunda tanımlandı ilk vakalar 1.5 ay sonra görüldü.10 Ocakta ilk vaka sayısı 50 falandı şimdi 1 ayda 75 000 yani çok bulaşıcı bir virus.Bizde kış vakti grip olsanız gittiğiniz doktorların çoğu corona testi yapmaz ki.Normal gripten tek farkı ilk dönemlerdeki ateş,o da her vakada olmuyor.Dolayısı ile ilk vaka çıktığında hastalık en az 1 aydır memleketimize girmiş olur.Bu kadar turist geliyor bize hala virusün memlekete girmemiş olması bana pek olası gelmiyor,istatistiki olarak girmiş olması düşünülür.
Bizde teşhis edilmiş vaka şükür hala yok da ,teşhis konulmamış vaka yokmudur ondan emin değilim.
iyi de sn hkm
olayi globaldede aciklayan yok
adim adim olume nasil goturuyo
biliyo ama soylemiyolar
kalp kapakciginimi karacigerimi bobregimi curutuyo merkezi sinir sistemini felc mi ediyo
nedir ne degildir
o korona girip otesi kuduz gibi bisey sanirsam ama iyi sakliyolar ha aferim biravo onlara
Benim canımı sıkan bizde yoğun bakımda hep yatak sıkıntısı vardır.Bizim yoğun bakımlarda yatak bulmak zordur.E bu hastalarda yüzde 20 vaka yoğun bakıma ihtiyaç duyuyor.Vaka sayısı düşünülürse yoğun bakım hizmeti alamayan pek çok hasta bakımsızlıktan da ölebilir.
Yer İmleri