Sayfa 660/996 İlkİlk ... 160560610650658659660661662670710760 ... SonSon
Arama sonucu : 7968 madde; 5,273 - 5,280 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI IV ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    üstadım, geçen hafta 1689 gören onz, cuma günü 1560'ları deneyiverdi. bizim derdimiz kısa vareye takılıyor olmamız. geçen 320'den 200 k altın alan bir abimiz vardı. cuma günü 315'e doğru çekilince beni aradı va hal hatır edince sorma başıma geleni dedi. korktum, hayırdır hastalık durumu falan mı var diye. meğer 320'den altın almış, hadi 290<'a falan düşerse ne yaparım? keşke tek seferde almasaydım falan. halbuki bu paraya birkaç yıl ihtiyacı yok ama uygulamaya girip te 200 olan portföy 190'a doğru inince bir daha geri yükselmeyecek gibi panik oluyor. bu piskolojiyi çoğumuz yaşıyoruz ayrı mesele. o yüzden ikide bir altına geçsem dediğim halde geçemiyorum.
    İnsanların panik olmasının nedeni düşüşlerin çok yüksek oranda olması ve önünü görememesinden kaynaklanıyor. Bugün hangi babayiğit çıkıp da borsa bir hafta, on gün ya da bir ay sonra şöyle olacak diyebilir. Mesele fonların iyi yönetilmesi örneğin ACC ye yatırım yapanların sayısı ve portföy değeri düşünce yöneticilerin ayakları yere bastı herhalde ki bu düşüşe rağmen küçük de olsa artı getirdi. Demek ki olabiliyormuş. Borsa %4 düşüyor diyelim; fon daha çok düşüyor. Bu nasıl iş. Profesyonel diyoruz, fonu buradan bir arkadaş yönetse daha iyi yönetir. Böyle giderse bindikleri dalı keserler. Fondan uzaklaşan biri bir daha asla fon işine girmez diye düşünüyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    İnsanların panik olmasının nedeni düşüşlerin çok yüksek oranda olması ve önünü görememesinden kaynaklanıyor. Bugün hangi babayiğit çıkıp da borsa bir hafta, on gün ya da bir ay sonra şöyle olacak diyebilir. Mesele fonların iyi yönetilmesi örneğin ACC ye yatırım yapanların sayısı ve portföy değeri düşünce yöneticilerin ayakları yere bastı herhalde ki bu düşüşe rağmen küçük de olsa artı getirdi. Demek ki olabiliyormuş. Borsa %4 düşüyor diyelim; fon daha çok düşüyor. Bu nasıl iş. Profesyonel diyoruz, fonu buradan bir arkadaş yönetse daha iyi yönetir. Böyle giderse bindikleri dalı keserler. Fondan uzaklaşan biri bir daha asla fon işine girmez diye düşünüyorum.
    ACC yönetiminde birşey değişmedi üstadım aynı strateji de devam ediyorlar shortlarının ayarı yok sadece o yüzdende yükselişlerde performans diplerde oluyor genelde

3.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Anlik

MPS 2,16%
    TCD 1,83%
    TKF 2,43%
    TTE 2,74%
    Getir guzuyu 😁😁😁

4.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    üstadım şu oynak ortamda siz ne yapıyorsunuz? ist'e devam mı? serbest fonlardan vazgeçtiğinize göre hangi fonları takip ediyorsunuz olası bir alım için? ben az bir miktar hisse fon düşündüm ama özellikle daksın yüzde 1 artıdan 0,20 eksiye geçmesi gözümü korkuttu ve ppf kvb arasında beklemeye devam dedim.
    Hayrani üstad çok iyi niyetli bir kardeşimizsiniz. Lakin sizin biraz heyacanlı ve paniklemiş halde olduğunuzu düşünüyorum. Bu ortamda az ya da çok herkes zarar yazmıştır. Bu işin doğasında var. Kendi adıma böyle volatil ortamda tekneyi güvenli bir marinaya çekmekte fayda gördüğüm için riskli fonlardan çıktım. Uçan kaçan bir şey yok. Düşüşler sonrası ilk tepki alımında aman borsa yükseliyor treni kaçırmayalım psikolojisine düşmemek lazım. Yanı demem o ki daldan dala atlamak fayda değil zarar getirir. Bekleyip piyasayı biraz uzaktan izlemekte fayda var diye düşünüyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    ACC yönetiminde birşey değişmedi üstadım aynı strateji de devam ediyorlar shortlarının ayarı yok sadece o yüzdende yükselişlerde performans diplerde oluyor genelde
    Mustafa foruma çok az uğruyorsun Sizi forumda daha sık görmek isteriz. Demek ki piyasayı tam okuyup bir denge kuramıyorlar. Abartılı sonuçlar çıkıyor.

Duhul
    Feb 2020
    İkamet
    Cincinnati, Ohio, USA
    Gönderi
    1,700
     Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    Cds 377 e gevşemiş dolar kuru eurbondalara pozitif yansıyacak gibi. Bist yüzde 3 ten utanmasa eksiye gidecek.

SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben türk eurobond fonu almıştım ama vazgeçtim yabancı eurobond fonuna geçeceğim.

Alıntı Originally Posted by Pestilence Yazıyı Oku
    Getir guzuyu 😁😁😁
    Dur bosuna kan akmasin
    17.30 u bekleyelim 😀😀😀

Duhul
    Feb 2020
    İkamet
    Cincinnati, Ohio, USA
    Gönderi
    1,700
     Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Mustafa foruma çok az uğruyorsun Sizi forumda daha sık görmek isteriz. Demek ki piyasayı tam okuyup bir denge kuramıyorlar. Abartılı sonuçlar çıkıyor.
    Endeks sert düştüğünde en azından endekse göre düşüşü daha az oluyor bu fonun. Ama getiri derseniz diğerlerinin altında kalıyor evet.

Sayfa 660/996 İlkİlk ... 160560610650658659660661662670710760 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •