Originally Posted by
nosfecagri
Hem piyasa hem iş güç yoğunluğundan ancak yazabiliyorum. Evet ağabey short açmak hayat kurtarıyormuş bunu gördük / yaşadık ve bunu deneyimlediğimiz günlerden geçiyoruz. Benim hatam, short pozumu manuel olarak herhangi bir tekniğe bakmadan portföyü koruma içgüdüsü ile açıyor olmam oldu. Çok çıktı 120 üstü short açayım dedim aynı mantıkla da 110 a geldiğinde çok düştü artık kapatayım dedim, oysa ki sıkıntının büyüğü daha gerideymiş gelmemiş

Güzel bir tokat yedik son 7 8 bin puanda, genelde yerlinin elindeki iyi bilançolu küçük kağıtlarda olduğum için yerli panik yapınca çok insafsız sattığı için onlar da baya düştü. İyice mala girdim bu ara yine dün hatta param bitmiş alım yapamadım o derece. Yine de ülke olarak iyi dayandığımızı ifade etmek gerekir, aslında gelişmeler (bizde corona olmaması, petrolün düşüşü, çinde üretimin aksaması) bizim için çok çok olumlu ama ilk panikte dünya ile birlikte düşmemiz gerekiyor sanırım. Bu düşüş nerede biter kimse bilemez. Ben temelini beğendiğim kağıtlarda, hem poz arttırmaya hem de aylık gelirimden artanlarla alımlara devam edeceğim, açıkçası düşüşten hedge pozum nedeniyle psikolojik olarak çok etkilenmedim, hedge etmeyi de koda / sisteme dayalı yapmam gerektiğini de çok iyi gördüm, bundan sonraki çalışmalarım otomatik short aç/kapa yapan bir robot system üzerine olacak tek yönlü olmasını ve gerektiği yerlerde shorttan puan almasını hayal ediyorum bakalım becerebilecek miyiz nasip...
Beni bir sen anladın, sen de yanlış anladın
Şaka bir yana, bu tür dönemlerde portföyü koruma altına almak...hem portföyü kurtarıyor, hem de psikoloji sağlam kaldığı İçin panikle hareket etmiyorsun...oluşan fırsatları değerlendirebiliyorsun.
Mesela, panik ortamında oluşan fiyatlardan konfurt, şişe, kordsa portföye giriş yaptı ( konfurt ilk defa girdi...diğer ikisi bir dönem girmiş ve iyi bir karla kapanmıştı).
Bunların dışında mevcut hisselerde de ek alım yaptım...dün portföydeki hisse oranını %10 arttırarak, portföy büyüklüğü olarak en yüksek seviyeye ulaştım...finansmanı hedge pozisyon ile gelen para sağladığı İçin güzel bir alış veriş oldu
Ana stratejimizi akıldan çıkarmıyoruz(sene başı makro beklentiler)...105-125 bin bant alanı dışında, 105 bin altına inişler alım fırsatıdır...100 bin altında haftalık kapanış beklemiyorum zaten.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri