Sayfa 171/1003 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271671 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 1,361 - 1,368 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1.  Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Şahsen BENCE dowa bir tur daha çakmaları lazım margin dekiler teminatı tamamladılar altın ile... tam sınırda çoğu...
    marjindekilerin büyük çoğunluğu battı, VİOP'ta azami kaldıraç 1 e 10 iken ABD futures piyasasında 1 e 20. Bankalarla doğrudan çalışan hedge fonları için ise 1 e 50 yi buluyor. O yüzden marjin ile işlem yapanların büyük çoğunluğu, bireysel veya kurumsal battı, gitti.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    ham petrol ve brent arasında ciddi makas vardı, bugün ilk kez onları eşitlenir görüyorum. ülkeler arası bağlantıdan sanırım. yada birinde farklı pozisyon alınmış.
    genellikle %5 ila %10 daha yüksek Brent. Texas 30 dolara düştüğü için %5 lik fark 1.5 dolar %10 luk ise 3 dolar ediyor. Bu farklar hala mevcut ama % değil de dolar olarak düştüğü için göze pek çarpmıyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,150
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    marjindekilerin büyük çoğunluğu battı, VİOP'ta azami kaldıraç 1 e 10 iken ABD futures piyasasında 1 e 20. Bankalarla doğrudan çalışan hedge fonları için ise 1 e 50 yi buluyor. O yüzden marjin ile işlem yapanların büyük çoğunluğu, bireysel veya kurumsal battı, gitti.
    Hedge altınları da kaldıraçlıdır ona bakar isek....Daha bence bir tur daha döneceğiz..Çünkü henüz ses gelmedi. Hep dow döndü diye ayakta kalmaya çalışırlar.

BENCE...

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

4.  Alıntı Originally Posted by erick_von_manhstein2 Yazıyı Oku
    Bence KAmu sirketleri bunlari degerlendirip bir firsat olarak gorup, Kotadaki tum hisseleri alip borsadan cikmaliladirlar. KAmu sirketleri borsaya acik olur mu yaw ? Adi ustunde Kamu yararini gozetmesi lazim.
    Çok doğru. Aynen bu cihete gitmeliler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,150
    Blog Entries
    1
    Trump bu krizin atlatılacağına oynuyor, hatta ABD borsalarının yılın 2. yarısında yeni zirvelere geleceğini düşünüyor, bu amaçla da öncelikle payroll tax'ı (bordrolardaki vergi kesintilerini) yılsonuna kadar sıfırlayacak, vergi indirimlerini bordroluların harcindekilere de yayacak, şirketlere de bir kıyak yapacak, FED faizleri sıfıra doğru çekecek, repo piyasası kanalıyla günde 100 milyar dolar civarında fonlamalara devam edecek, mümkün mertebe piyasaya likidite enjekte edilecek, bu politikaların yılın 2. yarısında tam de seçim arifesinde meyve vermesini ümit ediyor Trump
    Trump önce virüs tırı vırı bunlar yılda gripten ölen çok dedi bir çok insana güven verdi ki esasında bunlar hep aynı kaptan yemek yerler tuzağı kurdular.... Sonra çıkmış diyorki uçuşları yasaklıyoruz... Amaçlarına ulaşınca bence sağlık ocağında beleş aşı bile olacağız. Kimbilir ne alacağız.

Psikolojik YAS süreci

6.  Alıntı Originally Posted by osisa Yazıyı Oku
    Dow toparliyor..Soyle guzel bir arti ile kapasa, yarin guzel bir acilis olsa. Bol gapli...
    Ben de öyle düşünüyorum, piyasalar toparlayacaktır. Küresel hükümetlerle dünya merkez bankalarının ellerindeki tüm fiskal ve mali güçlerle piyasalardaki sorunları gidermede başarılı olacaklarına inanıyorum. Artık kontrol altına alınmaya başlamış olan bir virüs yüzünden dünya ekonomisinin mahvolmasına izin verilemez. Mesela Trump pek çok cepheden ekonomik önlemleri almaya başladı bile. Faizleri sıfırlasın diye FED Başkanına her gün fırça atıp duruyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,150
    Blog Entries
    1
    Ben de öyle düşünüyorum, piyasalar toparlayacaktır. Küresel hükümetlerle dünya merkez bankalarının ellerindeki tüm fiskal ve mali güçlerle piyasalardaki sorunları gidermede başarılı olacaklarına inanıyorum. Artık kontrol altına alınmaya başlamış olan bir virüs yüzünden dünya ekonomisinin mahvolmasına izin verilemez. Mesela Trump pek çok cepheden ekonomik önlemleri almaya başladı bile. Faizleri sıfırlasın diye FED Başkanına her gün fırça atıp duruyor.
    Görevden bile alamaz onu..Ama fırça atmak serbest..Normal..

Psikolojik YAS süreci

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,150
    Blog Entries
    1
    https://www.youtube.com/watch?v=lpOOyyil7BY

Sabrı olan izlesin..