Originally Posted by
Verge
Block - chain hakkında geniş bilgi sahibi olmak isteyenlerin alttaki makaleyi okumasını tavsiye ederim...
https://bitcoin.org/bitcoin.pdf
..
Toparlıyorum, block-chain iyidir, ilerde birçok yönden hayatımıza girip kolaylaştıracaktır, belki de girmiştir, ama bitcoin kesinlikle bir varlık değildir...
Bence de varlık değildir. Birileri söz vermiş sayısı artmayacak diye, ama şikayet edebileceğin makam yok. Altın dışında arkasında silah olmayan paraya para demem. ABD dolarında "This note is legal tender for all debts public and private" yazar.
Öte yandan blockchain bir teknoloji olması lazım. Eskiden var olan şey geliştirilmiş ve isim verilmiş. İki kurum birbirine mesaj gönderiyor örneğin banka IGDAS'a, fatura ödendi ve karşı taraf da konfirmasyon veriyor, iki tarafta log dosyalarına mesajı yazılıyor, müşteri faturam ödenmemiş derse iki kurum karşılıklı loglara bakıp düzeltme yapıyor. Benim tahminim blockchain ile mesajlaşma iki kurumdan bağımsız oluyor.
Blockchain teknolojisi ile hisse alım satımı olur ise ilginç olur, aynı hisseler elden ele geçmeye başlayınca borsadan kaçılır mesela. Eskiden hisse üzerinde Seri No vardı, gerçi paraların üzerinde de seri no var.
Bir şeyin para olabilmesi için volatilitesi çok düşük olmalı, normal zamanda millet bir yıl bekliyor %2-3 reel faiz almak için. Volatil şeye para denemez, bir varlık cinsi denilebilir bence.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri