Originally Posted by
keko
neden bu kadar yüksek ciroya rağmen kar marjınız düşüktür diye sordum..bana sektörün çok rekabetçi olduğunu geçmiş yıllara göre girdi maliyetlerinin çok arttığını söylediler...ama tahminim virüs nedeniyle siparişlerin artması ile kar marjları artar diye düşünüyorum...
bir de bedelliyi sordum o iş ne oldu diye sordum..bana bu gün de şirketin bir toplantısı olduğunu ve bu konunun konuşulduğunu ve bedelli işinin sonuçlanması için adımların atılacağını ,tahminen bir ay içinde spk başvurusunun yapılacağını bir kap duyurusu ile duyuracaklarını söylediler...geçmişte zaten bu işi olgunlaştırmış idiler ama son anda bedelli işi olmamıştı...bu sefer daha kısa sürede olacak dediler...
ayrıca bedelli ile yatırımcılarımızın avantajlı olacağını çünkü yatırımcıya 1 tl den hisse vereceklerini söylediler...dün ben sermayemin yarısı ile dünkü bilaço açıklamasından sonra bu bebek hisseye yatırdım...mesela elimde şu anda 30 bin adet var...demek ki bedellide 30 bin tl yatırdığımda elimdeki lot adeti 60 bin adet olacak....bence çok güzel....
hisse şu anda 5 fk dan değer görüyor...blcyt ise 6 fk dan...demek ki şu anda blcyt a göre megapın değeri yüzde 20 daha ucuz..
ben bu hisseyi bebek hisse olarak görüyorum...ciro artışı ve kar artışı mükkemmel...bu yıl herhangi bir sıkıntı olmaz ise 10-13 milyon civarı bir kar yapar diye düşünüyorum...
Öncelikle merhabalar. Bedelli sermaye arttırımı ile ilgili bir sorum olacaktı. Cevaplarsanız sevinirim.
Şimdi Megap 100% bedelli sermaye arttırımı yapacağını açıkladı ve günü geldiğinde elimizdeki lot adedi kadar daha lot alma hakkı tanıyacaklar. Sizin söylediğinize göre bu lotları 1 tl'den verecekler. Yani diyelim ki sermaye arttırımı bugün yapılacak ve benim elimde 10 adet lot var. 1.75 tl'den 17.50 tl değerinde. Maliyetimin de aynı fiyat olduğunu varsayalım. Bir 10 adet daha lotu 10 tl'ye aldığımda elimde 20 adet 27.50 tl maliyetli, ama 35 tl değerinde hisse bulunacak.
Şimdi böyle tane tane anlatmamın sebebi, borsaya henüz yeni başlamam ve bedelli sermaye arttırımı konusuna çok fazla hakim olmamam. İlk sorum, bedelli sermaye arttırımını doğru anlamış mıyım? Yani bu iş bugün olduğunda bu söylediğim şekilde mi olacak? Eğer cevap evetse bedelli sermaye arttırımının yapılacağı güne kadar 1.75 tl olan hisse fiyatının çok daha yukarılara gitmesini beklemek mantıksız mıdır? Çünkü eğer senaryo buysa bu durumdan bütün hisse sahipleri karlı çıkar ve bu durumda hisseye daha çok alıcı çıkması beklenmez mi? Bu senaryo son derece karlı bir sonuca ulaşıyor gibi görünürken kağıt neden hala aşağı gidiyor ve ihisse sahipleri neden bedelli sermaye arttırımından rahatsızlık duyuyor?
Umarım çok kafa karıştırıcı hale getirmemişimdir durumu ve soruyu.
Borsa bilgim oldukça sınırlıdır. Burada yazdığım her şey çok büyük oranda tahmin ve içgüdüden ibarettir.
Yer İmleri