Sayfa 670/1013 İlkİlk ... 170570620660668669670671672680720770 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 5,353 - 5,360 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. 3.67 maliyetli bankadan alınmış bir miktar dolar var hala elimde, 3.68 görse verecektim gelecek hafta, yine aşağı döndü bu. Full dolarda olmadığıma şükrediyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
     Alıntı Originally Posted by NASH Yazıyı Oku
    3.67 maliyetli bankadan alınmış bir miktar dolar var hala elimde, 3.68 görse verecektim gelecek hafta, yine aşağı döndü bu. Full dolarda olmadığıma şükrediyorum.
    Dolar endeksi dusuyor. Düşüş kuresel

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. AH NE ÇEKTİN BE TÜRKİYE ŞU ÇOBAN BİLE OLAMAYACAK POLİTİKACILARDAN.

ameo @ameoammo :

İnmiş dövizin faydası ne ? Yerli araç fiyatına mercedes almak mı ? Tatili yurtdışın da yapmak mı ?

Tek çare var. Mevcut riski: Yüksek enflasyonla yerliye... Yüksek devalüasyonla yabancıya... SATMAK...

Yüksek enflasyon , yüksek faiz döngüsü bizim gibi çok borçlu ve verimsiz üretim yapan ülkelerin problemidir.

Buna maliyet enflasyonu denir. Sebebi verimsizliktir. Eski teknoloji , kalifiye olmayan iş gücü, finansal zorluklar, yüksek vergiler vb.

Japonların on yıllardır , avrupa ve amerikanın 2008 den beri ulaşmaya çalıştıkları talep enflasyonu ise iyi bir şeydir.

Ekonominin sağlıklı olduğunu gösterir. Artan talep önce fabrikaların daha sonra çalışanların gelirini arttırır.

Özetle, kötü ve tehlikeli olan enflasyon değil ; deflasyon ve bizim dolu dizgin koştuğumuz stagflasyondur.

4.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    DOW endeksi 2016 başından beri doğru düzgün realizasyon görmedi..aşağıdaki belirttiğim şartlar dahilinde normalde düzeltme görmeyede niyeti yok..tabi bu normal mi? değil ama gerçekler böyle..

Eski ekonomi olsaydı bu kadar balonla yaşanmazdı..doğrudur Brezilya felan bir bulaşma etkisi gösterebilirdi..Ancak bırakalım geçmişi, yılbaşından beri ECB-BOJ bir trilyon dolar civarında para bastı..para var huzur var kısaca..ayrıca bu kadar balonun büyüklüğü karşısında bulaşmayı önlemeye yani piyasaları dolara boğmaya hazır bir FED var masada..bunları yatırımcılar biliyor..bakalım nereye kadar gidecek..

Bir şey daha belirteyim ABD halkının %50'den fazlasının birikimleri borsalarda..bir noktada borsalarında ciddi bir kırılım olursa, bu ABD için yine resesyon demektir..çünki beklentiler dibe vurur..onca çaba, FED'in felan, bir çuval incir berbat olur..selamlar..
    Enki bey , Piyasalar bazen İRRASYONEL çalışır; şimdi olduğu gibi.......

5.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku

Benim uzun vadede dolara olumsuz bakmamin en onemli sebebi budur.....30 yil onceki haber ve beklenen zaman gelmek uzere....2018-2019 da dolara bir seyler olacak ama ne olacaginida yine en iyi sahipleri bilir. 10 yillik yukselen guclu dolar trendide isin cabasi....Ben sahsen dovize yatirim yapsaydim kesinlikle sepet yapardim. Ayrica sepette Euro ve Pounda daha fazla agirlik verirdim......

Yatirim Tavsiyesi degildir.
    https://i.hizliresim.com/X0QBkD.png

Bitcoin olmasin o.

;)

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    Zebercet�*@zebercet0 :

Yakında, 20 haziran sonrası diyorlar yeni bir Sİber Saldırı dünya genelinde olacakmış.

Geçen haftayı az hasarla atlatmıştık.
    Bu son saldiri ilgincti.

Raslantisal ona buna gitmedi.

Yogun guclu onemli yerlere saldirdi.

Cin bankalari
    Alman hava alanlari.
    Ingiltere banka ve hastahaneler.

Onemli yerlere.
    Ve pahali anti virus programlarini kolayca gecti.

Sansa durdu.

7.  Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    AH NE ÇEKTİN BE TÜRKİYE ŞU ÇOBAN BİLE OLAMAYACAK POLİTİKACILARDAN.

ameo @ameoammo :

İnmiş dövizin faydası ne ? Yerli araç fiyatına mercedes almak mı ? Tatili yurtdışın da yapmak mı ?

Tek çare var. Mevcut riski: Yüksek enflasyonla yerliye... Yüksek devalüasyonla yabancıya... SATMAK...

Yüksek enflasyon , yüksek faiz döngüsü bizim gibi çok borçlu ve verimsiz üretim yapan ülkelerin problemidir.

Buna maliyet enflasyonu denir. Sebebi verimsizliktir. Eski teknoloji , kalifiye olmayan iş gücü, finansal zorluklar, yüksek vergiler vb.

Japonların on yıllardır , avrupa ve amerikanın 2008 den beri ulaşmaya çalıştıkları talep enflasyonu ise iyi bir şeydir.

Ekonominin sağlıklı olduğunu gösterir. Artan talep önce fabrikaların daha sonra çalışanların gelirini arttırır.

Özetle, kötü ve tehlikeli olan enflasyon değil ; deflasyon ve bizim dolu dizgin koştuğumuz stagflasyondur.
    ÜSTAD KORKUT BORATAV YAZDI : EKONOMİDE DURGUNLUK YERLEŞİYOR.

http://ilerihaber.org/yazar/ekonomid...yor-71930.html

8. Bu arada bitcoin.

Gecenlerde ons altini gecmisti.
    1 ay once
    1250 dolari.

Bugun

7000tl.
    1900 dolar.

Sayfa 670/1013 İlkİlk ... 170570620660668669670671672680720770 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •