D vit vücutta biriken ve yüksek dozlarda toksisitesi olan bir vitamin. Kafamıza göre kullanmak zararlı olabilir...
D vit vücutta biriken ve yüksek dozlarda toksisitesi olan bir vitamin. Kafamıza göre kullanmak zararlı olabilir...
Çocuklar, Deliler ve Cahiller. Tüm siyasi ve ekonomik fikirlerinizi TARTIŞMASIZ başımı sallayıp onaylıyorum.
Selametle.....
simulasyon olmadan kabaca 200 bin le teminat olmadan fuul kaldırac yapılsa 171 knt yapar.her on binde puanda 34 knt acarsın 100-90 arası ....fiyat 90-80 gelirse bu actıgın 34 knt mc de olacak böyle devam edecek ...yani acıtıgın her knt mc düşeek gidecek ....fulll degilde 50 binlik poz alarak her 1000 puanda poz acarsan ..ve endeks 50 bine düşerse 75 bin endeks maliyet olur üstünde attıgında kardasın zarardasın ... 75 endeks maliyetin var 40 bin puan (endeks 35 bine gelir ) yersen yani boştaki 150 bini silersen batarsın...kar zarar hesaplı artıkkabaca kafamdan hesapladım
![]()
DUHUL 2007...
BİZİ BİLEN BİLİR....
Hicbir ulkenin bir cikis stratejisi yok. Oyle bir bela iste. Boris johnson 12 hafta da kontrole alinir, lehimize doner dedi ama onun son sozune bak.
Bizi cok kotu zamanda yakaladi. Hukumetin de acikladigi paketten anliyoruz ki hic paramiz yok. Su zamanda bizr yardim edecek ulke bulmakta zor, herkes kendi derdine dusmus.
Peki, para fonlayarak aşağıdaki gibi bir operasyon yapılmış olabilir mi? Ciddi araştırma isteyen bir konu. Hisse el değişimlerinin detaylı incelenmesi gerek, yazının doğruluğunu test etmek için.
EKONOMİ DERSLERİNDE OKUTULACAK OPERASYON
İş Dünyasında Şah mat *
=================
Son günlerde Çin birçok rekoru kırdı ve kesinlikle her şeyi kazandı. İlk haberlerde 20 milyar dolar ile Çin, Batı'ya ait şirketlerin hisselerinin yaklaşık% 30'unu satın aldı.
Başkan Xi Jinping, Avrupalıların ve akıllı Amerikan Demokratlarının tüm stratejilerini yerle bir etti. Tüm dünyanın gözlerinin önünde harika bir oyun oynadı.
Wuhan'daki durum nedeniyle, Çin para birimi düşmeye başladı, ancak Çin Merkez Bankası bu çöküşü durdurmak için hiçbir eylemde bulunmadı.
Çin'in Corona Virüsü ile savaşmak için yeterli maskeye bile sahip olmadığı konusunda birçok söylenti vardı, hiç yorum yapmadı.
Bu söylentiler ve Xi Jinping'in Wuhan sakinlerini sıkı karantina altına alarak salgını engellemeye hazır olduğu yönündeki açıklaması, Çin teknolojisi ve kimya endüstrisinde hisse fiyatlarında % 44 gibi keskin bir düşüşe yol açtı.
Finansman dünyasının köpekbalıkları tüm Çin hisselerini satmaya başladı, ancak kimse bunları satın almak istemedi ve tamamen devalüe oldular.
Xi Jinping şu an büyük bir hamle yaptı, bir hafta bekledi ve basın konferanslarında özel bir şey olmamış gibi gülümsedi.
Ve fiyatlar izin verilen sınırın altına düştüğünde,
Avrupalıların ve Amerikalıların hisselerinin aynı anda satın alınması talimatını verdi!
Gün sonunda finansman dünyasının köpekbalıkları öngöremedikleri bu durumun sonucunda tüm stratejilerinin iflas ettiğini fark ettiler.
Tabii çok geç oldu, çünkü satılan hisseler Çin'e geçti, sadece
2.000 Milyar $ kazanmakla kalmayıp dünya ekonomisinin en ciddi gücü olan Avrupalılar ve Amerikalılar tarafından kurulmuş şirketlerin çoğunluk hissedarı da oldu.
Hisse senetleri artık Çinlilerin elinde ve AB, Amerika ve tüm dünyanın bağımlı olduğu ağır sanayinin sahibi oldular
Bundan sonra Çin fiyatları belirleyecek ve şirketlerinin geliri Çin sınırlarını terk etmeyecek, evleride kalacak ve altın rezervlerini koruyacaklar.
Bu nedenle, Amerikan ve Avrupa "finans köpekbalıkları" aptallıklarıni kanıtladılar, dakikalar içinde Çin'in önemli hisselerinin çoğunu toplamasına seyirci kaldılar. Milyarlarca dolar kar eden Çin oldu...
Borsa tarihinde böylesine parlak bir hareketi hatırlayamazsınız !
Kısa bir sessizlik, ŞAH ve MAT!
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi sozelci kafasiyla hesap yapmaya calisiyirdum hizir gibi yetistin ha😀
Yuzde 75 usd devam abi. Yuzde 25 nakit donduk. 3 parcada garan alayim diyorum. Cok daha duserse usd de cikar zaar. Bozdurup ort. Yaparik. Tek hisseye hapis oluruz en fazla. O hisse de garan olsun. Finans sektoru olmadan hicbir sey olmaz.
Telefon no falan istiyor açamadım korkudan
Muhtemelen doğrudur
Excel bilgin varsa yapabilirsiniz fakat benim şöyle bir felsefem vardır finans piyasalarında sisteme önem veririm ama nasıl ne teknik ne temel ne stop Los bunlar benim için pek önem arz etmez hepsini denedim hatta sizin dediğiniz paçalı bile fakat hep kaybettim ve bunu 2 şeye bağladım ya şansızım yada arka tarafta benim yada bizim bilmediğimiz yada geç öğrendiğimiz şeyleri daha önce bilenler var başka bir açıklaması yok ve bu sebeple şuna kanaat getirdim para yönetimi seni bu masada hep tutar yukarıda yazdığım sistemler le kazanırsın elbet ama sonunda kaybedersin çoğunlukla yada ömrün bittiğinde sağlığın ve zamanının bittiğini fark edersin fakat dediğim gibi masada hep olmak istiyorsan aza kanaat getireceksin ve paranı yönetmeyi bileceksin saygılar
Yer İmleri