bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..
Çin nüfusu yaklaşık 1,38 milyar kişi. Yıllık ölüm oranı kaynaklarda Binde 6,41-7,16 arasında değişiyor.
Kabaca hesaplarsak Çin'de her yıl ortalama 8-10 Milyon insan ölüyor.
Çin'in nüfusunun % 94'ü doğuda yaşıyor. Wuhan ve kalabalık şehirler hep doğuda.
Şimdiye kadar 3.261 kişinin öldüğüne inanıyor musunuz?
ilgin-cin-nufus.jpg
cin-nufus-haritasi.jpg
Ben de her sekilde destek veriyorum. Ama aileyi ve çocuğu da korumak gerekli. Hep beraber enfekte okursak aile diye birsey kalmaz. Dun haberturk kanalinda da dr lar ve diger sağlık calısanlarina devlet bir kalacak yer ayarlamalı aileleri ile teması mümkün olduğunca azaltmalı denildi. Gerekirse otellerin buyuk kısmı boş. Buralar geçici sure ile sağlık çalışanlarina tahsis edilmeli diye konuşuldu. Çok iyi bir karar olur
600 milyon kisiyi karantinaya almışlardı buna bakılırsa suanki vaka kesinlikle yakan. 600 milyon kisiyi nasıl ve hangi personelle katantibaya aldın yalan dolan orada bu sfer hiç kontrol edemeyecekleri 2. Bir dalga gelirse busefer dünyanın çökmesine neden olurlar. Belkide bunu planliyorlar. Şuanda bile dünyanın psikolojisi cokmusken bi kac ay sonra 2. Dalga gelirse neler olur düşünemiyorum. Çekilmiş filmler bile az kalır
Yanlış anlaşılmıyayım öncelikle sokağa çıkma yasağı elbette kısmi olacaktır yani hastane güvenlik güçleri marketler bunlar açık olur sadece laf dinlemeyenleri ve vakayı azaltmak için yasak gelecektir borsanın kapanması ise aşırı satışlar olursa bazı önlemler alınır ama baktılarki tren raydan çıkıyor engelleme yapabilirler satış yasağı kısa süreli açık kalma vs. Bunlar olabilir burada hükümetin kararlarına bakılırsa her ne kadar ulusal deselerde yine otoritenin dediği yapılıyor lakin bu virüsü çokta önemsemediklerini gösteriyor her neyse eleştiri olmasın yine fakat durum ciddi
Yer İmleri