Bizim aldığımız önlemleri global almadı aslında, okulların zamanında tatil edilmesi çok iyi oldu. Özel sektör vs de iyi tedbirler aldı, umre dönüşü vs gibi hatalar olmasa çok iyi durumda olurduk. Abd ve avrupa gereken tedbirleri zamanında almadı. Yayılım hızı çok yüksek ve tespit edilen vaka sayısı çok hızlı artıyor
Altında tl bazlı bahsettim aslında, ons çok yukarılara gidebilir visüs olayı bitince.
Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?
Covidin az görülmesine 1. sebep erkenden yapılan testler ve test sayısı ile doğru orantılı 2. sosyal izolasyonun yaşam tarzı olması 3.karantina önlemlerine uyan /kurallara uyan displinli toplum.
Çocuklar, Deliler ve Cahiller. Tüm siyasi ve ekonomik fikirlerinizi TARTIŞMASIZ başımı sallayıp onaylıyorum.
Selametle.....
Virüs içlerinde kalmıyor taşıyıcı olanlar hariç .Bu konuda halen bilimsel araştırma kanıt yok. Virüsle bir daha hastalanma vakaları var. Şimdilik neden olduğu söylenemez. 2 ayrı suş(mutantı) var. 1. si ile enfekte olup sonra 2. siile enfekte olmuş olabilir.
Gençlere bir şey olmayacak demek zor. Olabilir. Ne kadar sekel oluşturduğu konusunda bilimsel veri yok. buradayazıp çizilenler laf ü zaf.
Tam iyileşme oluyor örnekleri var. Çin adam gibi bilimsel tıbbi nosyona sahip olmadığı için italyayı beklemek gerekecek.
İlaçlar var denenen son olarak sarı p. in roche ye para kazandırmak için reklamını yaptığı bir ilaç var. Körlük yapabiliyor. İlginç bir mekanizması olan ilaç. O deneniyor. Sanırım fransadaki çalışma sonucu beklenmeli.
Antiinflamauarlar sakıncalı. Başlangıcında, farketiğim bir italyan yayınında kullanılan kortizon var. %31 inde kullanılmış. Zararı yanında yararı için cüce çekiklerin tedavi protokollerini kıyaslamak gerekli ama veri yok.
Çocuklar, Deliler ve Cahiller. Tüm siyasi ve ekonomik fikirlerinizi TARTIŞMASIZ başımı sallayıp onaylıyorum.
Selametle.....
Yer İmleri