Sayfa 739/1001 İlkİlk ... 239639689729737738739740741749789839 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 5,905 - 5,912 arası.

Konu: Viop - XIV

1. Ariston burda ince bir detay var .. Gecen pegasus genel mudurunun aciklamasinda vardi .. ornek elinde 100 adet ucak var 5 yere ucuyorsun .. peg 5 noktada ucak donusumu yapman cok zor .. dogal olarak bir cok ucak yerde yaticak . ornek 1 ay yerde yatan ucagin yeniden havalandirma maliyeti cok ucuk rakamlarmis .. pegasus bu yuzden ucuslarinda ucaklari donusumlu kullaniyormus evet havacilik sektoru cok etkilenicek ama buyuk filoya sahip olan daha fazla etkilenicek cunku donusum yapmasi zor
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bu işden en büyük yarayı havacılık alacak gibi. Uçak uçmayınca akaryakıt ve ikram gideri olmuyor, motor yıpranmıyor ama onun dışında bir çok kalemde gider devem ediyor gibi.

200 milyar dolar zarar olacak denmiş, Türkiye'nin dünyada havacılık payı %2 olsa 4 milyar dolar eder gibi.

Ben şimdilik aşağı ve yukarı riskli gördüğüm için alıp satmıyorum ama THYAO'da iki yönlü iddia olduğu için sürekli yüksek hacim oluyor.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

2. Bence piyasa coronadan çok paraya bakar oldu.
    Nasıl olsa sonunda ölecez dediler en sonunda

3. [QUOhTE=ariston;4271120]BBHT de New York'dan kadın bağlandı, Demokratlar fakirlere de yardım paketini kanunların içine koyalım demiş. Onu dahil ederler ise onay çıkabilir.[/QUOTE]

bunlar yan çizme bahaneleri
    o sosyal yardım, parasal genişleme pakedinin 50 de biri dahi değil

bahşişi hesabın (faturanın) içine kes demeye getirse de

bi sonraki adım
    anlaşamadık

ya dünyada daralan ekonomi var
    tekrar para verip borçlandırsan

adam çalışıp ödeyemeyecekki
    neye borç alsın

şu havayollarının yerde yatan ama zarar ettirmeyen uçağı muhabbeti gibi..

4. Bu virüsü dünyada herkes almıştır.
    Kimisine hiç etki etmiyor
    Kimisi hafif atlatıyor
    Kimisi ağır
    Kimiside ölüyor

New York borsası 1933'den sonraki en yüksek yükselişle kapandı -AA

- Dow Jones endeksi yüzde 11'in üzerinde artarak 20.697,84 puana yükseldi

WASHINGTON (AA) - New York borsası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı atılan adımlarla salı gününü 1933'den sonraki en yüksek yükselişle kapadı.

Kapanışta, Dow Jones endeksi, 2000 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 11,33 artışla 20.697,84 puana yükseldi.

Böylece endeks, 1933'ten bu yana kaydedilen en yüksek yükselişi gösterdi. Dow Jones endeksinin yüzde 15,34 yükseldiği 15 Mart 1933, New York borsasının en iyi işlem günü olarak kayıtlara geçmişti.

S&P 500 endeksi de kapanışta yüzde 9,27 artarak 2.444,88 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 8,12 yükselişle 7.417,86 puana çıktı.

Endekslerdeki yukarı yönlü harekette, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı hükümet ve merkez bankasının attığı adımlar etkili oldu.

ABD Merkez Bankası (Fed), dün ekonomiyi desteklemek amacıyla sınırsız varlık alımı da dahil olmak üzere yeni tedbirler alındığını açıklarken, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında hazırlanan yaklaşık 2 trilyon dolarlık ekonomi teşvik paketinde uzlaşmaya yaklaşıldığını bildirmişti.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yarın bizden de rekor bekliyorum.(tavan serbest olsun bizde de)

YTD

6. Çok değil 1 yıl sonra geriye dönüp acaba ne yorum yapacağız.özellikle virüs iyiden iyiye tanınınca
    Çok fazla abartılmış abi mi
    İyi ki önlem alınmış yoksa halimiz ne olacakmış mı
    Ölen ölmüş kalan sağlarda bizimle mi

Bakalım neler göreeceğiz

Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    İtalyanin ardindan bekledigimiz gibi İspanya coktu ve Fransa gundeme oturdu. Bu uclunun kendine gelmesi 60-90 gun arasi.

Almanya cok saglam durdu. Test isini iyi yapiyorlar sanirsam. Olum oranlari cok dusuk.

İngiltere ne yaptigi mechul. Yeterli test yapmiyorlar. Herkes isinde gucunde. Metrolar falan tiklik tiklim. Cok konusuruz bunlari kisa bir sure sonra.

Alt taraftan Hollanda ve Belcika goze batiyor. Boyle giderse gundeme oturmaya aday iki ulke bunlar.

Abd. Esas is burada. Vaka sayisi simdiden uctu. Cok test yapiyorlar. Ama onlem alinacak mi, ne olacak mechul. Gecen hafta bugun 100 olu sayisina yeni ulasmislardi. Su anda 674 ölü var.
    Almanya'da ölüm oranının düşük olmasının nedenini aynen dediğiniz gibi test sayısının fazla olmasıymış. Normalde covid19'un ölüm oranı çok daha düşük deniyor. Ölüm oranı yüksek olan İtalya'da hastaneler ağır vakalarla uğraşıyor. Semptomları hafif olan hastalar hastaneye dahi gitmiyor. Ayrıca test sayısı az olduğu için ve kayıtlara girmemiş vakalar hesaba girmiyor. Sonuç olarak ölümler/onaylanmış vakalar oranı hesaplanırken payda büyüyemediği için oran yüksek çıkıyor.

Bunlar üzerine çok güzel BBC haber linki: Koronavirüs'te ölüm oranları: Risk kimler için ne kadar büyük?
    https://bbc.in/2WF6wRL

8.  Alıntı Originally Posted by gerekli Yazıyı Oku
    Bu virüsü dünyada herkes almıştır.
    Kimisine hiç etki etmiyor
    Kimisi hafif atlatıyor
    Kimisi ağır
    Kimiside ölüyor
    O şekilde bir şey olsa durum farklı olur. Mesela alnına bir işaret konur bu adam hastalanıp geçirdi şeklinde. O kişi rahat hareket eder.

Diğerlerinden de kendisini güçlü hissettiği zaman bir sağlık köyüne gider bana da bulaştırın ve iyileştirin der vs.

Eskiden insanların kolunda çiçek aşısı işareti olurdu dışarıdan görünürdü, şimdi hala var mı bilmiyorum.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 739/1001 İlkİlk ... 239639689729737738739740741749789839 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •