Her şirketin kasasındaki para, finansal raporlarında dönem sonu nakit ve benzerleri olarak hesaplanarak verilir sizin ayrıca hesap yapmanıza gerek yok diye biliyorum. Biz sonuçta finans uzmanı yada muhasebeci değiliz hesaplayalım
Nitekim şirketlerin finansal raporlarına bakarsanız her 3 şirketin kasasındaki nakit ve nakit benzerlerinin farklılık gösterdiğini görürsünüz.
Neyse siz neden bahsettiğinizi pc başına geçtiğinizde açıklarsınız bizde bu aralar vakit oldukça bol...
Madem bu kadar lafı edildi, üç aşağı beş yukarı ben yazayım o zaman.
Son bilançoya göre stoklar altın olduğu için onları da nakit kabul edip dönen varlıklardan kısa vadeli yükümlülükleri çıkarırsak kaba bir hesapla hisse başı:
Kozal: 31,98 TL
Kozaa: 6,26 TL
İpeke: 4,89 TL
Nakit sahibidir diyebiliriz. Bu arada kozaa şu anki üretim ve altın fiyatı ile muhtemelen senelik 2,50 TL kar üretecektir. Eldeki nakiti hisse fiyatından düşersek 8,89 - 6,26 = 2,63 TL'ye senelik 2,50 TL kar üreten bir firmaya ortağım diye düşünüyorum. Takdir piyasanındır..
Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerim olup yatırım tavsiyesi değildir.
Zaten,speklerin bu grup hisselerinde bu kadar agresif hareketler yaptırmasının sebebi de bu diye düşünüyorum. Ne toplarsam kar mantığı..Her türlü dümeni yapıyorlar.Tabi bu arada lotlarını arttırırken,al-sat işlemleriyle ciddi para kazanıyorlar.BIST 30 hisselerinde kozaa gibi marjlar bırakan bir hisse yoktur herhalde...
https://hizliresim.com/1Gvm7N
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Yer İmleri