Cautionary Hocam
Bu günlerde, şirketin fiyatından ziyade endeks özelinde kademelendirme yapıyorum. Şu anda hala corona anlamında kazanılan bir zafer olmadığı için temkinli iyimserlik içerisinde pozisyonları taşıyorum. Endeksin tekrar bir dip yapma olasılığını hala oldukça yüksek görüyorum ve o noktada nakitsiz kalmamak için pozisyon ayarlaması yaptım.
Sizin yönteminiz de 5 Parçada alım yaparım diyorsunuz. Bu 5 parçanın alımında şirket fiyatı özelinde mi kademeli alım yapıyorsunuz, yoksa endeksin yerine bakarak endeks özelindeki bir kademelendirme mi yapıyorsunuz ?
Batuhan
Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır
Bist te alımlar hızlandı hiç ölü kedi sıçramasına benzemiyor
Ben hem endekse, hem de hisseye bakıyorum alımlarımı yaparken...yani 85 lerin altına inince, bir önceki alımımdan sonra %7-8 düşüşü beklemeden ek alım yaptığım hisseler oldu...şimdiyse, son alımımdan sonra %10 yükselen hissem olmasına rağmen alımlarımı bekletiyorum..çünkü 92-95 arasından tekrar aşağı dönüş bekliyorum.
Aslına bakılırsa, önümüzdeki 1-2 ay 80-90 arası dip çalışması yapacağız bence...bu nedenle 90 üzerinde ek alımlarda istekli değilim.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Merhaba, uzun süredir okuyorum bu başlığı, çok değerli bilgiler var , paylaşan herkese tesekkurler.
Yazmak istediğim konuya gelirsem ; herkesin portföyünde memnun olmadıgı hisseler vardır, tüm hisselerin fiyatlarının düştüğü bu ortamda hangi hisselerden cıkıp hangisine geçilebilir? Ortam toparlandıgında ( ne zaman olacağını bilemeyiz tabiki) göreceli daha yüksek performans gösterecek olanlar hangileridir? Örneğin bende Soda var çıkıp Pgsus'a yada Çelebi'ye geçmek nasıl olur? Yada Tkfen'den cıkıp Koc holding'e gecmek gibi? Kriz anlarında hisse almak kadar hisseler arası geçiş yapmanın da önemli olduğunu düşünüyorum.
Peki, 85 lerin altına inince, bir önceki alımınızdan sonra %7-8 düşüşü beklemeden ek alım yaptığınız hisseler görece endeksten negatif yönde daha sert ayrışan hisseler mi oldu ? Örneğin Doaş gibi, Burada da hissenin değeri ile fiyatı karşılaştırıyorsunuz değil mi ?
Günlük grafikte, benim gözümden de 91527 - 93500 aralığı geçilmeden, her yükselişi tepki olarak görürüm. Alım yapmadan sabırla bekliyorum.![]()
Amerikadaki corona durumunun yeterince fiyatlandığını düşünmüyorum. ytd
Batuhan
Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır
https://twitter.com/mr_nesim/status/...420447756?s=21
Ya bu tahminler Fasa fiso ya da piyasa bize yalan söylüyor.
Adamlar 2008’in iki katı daralma bekliyor ama piyasalar başka dilden konuşuyor.
Nisan ayı içinde görürüz. İllaki realite ile piyasa ortak bir noktada buluşacak.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar
Yer İmleri