Originally Posted by
boschyatirim
Çok guzel yazmissiniz.
Bu soylediklerinizin %90 ı sabirdan geciyor.
Maalesef bizim yatirimcimiz çok sabirsiz.
Ben daha çok aza kanaat diyorum...yani yatırımcının sabırsız olmasındaki kök sebep de fazla kazanmak istemesi...bu kadar yeter diyip beyaz yakalı profesyonel hayata veda edip, profesyonel olarak portföy yönetimi işine başladığımda şöyle dua ettim...â€Allah’ım, ailemin bugünkü yaşam standardını koruyacak kadar kazanç nasip et, fazlasında gözüm yok...değil namerte, merte bile muhtaç etmeâ€.
Şükürler olsun, hemen hemen üç sene oldu...mevcut birikimlerime dokunmadan, yan gelirler de hariç, portföy yönetimi ile elde ettiğim reel kazanç ile geçinip gidiyoruz...mütevazi hedefler nedeniyle, zorlanmadan hedeflerime ulaşıyorum...benim başarı oranımı yakalayan insanların %99 u, daha fazla risk alırdı...ama ben, bu işe başlarken ettiğim duayı hiç aklımdan çıkarmıyorum...fazlasında gözüm yok...düzenli ve stresi az olsun kazancımın, mevcut refah seviyemi koruyayım, başka bir şey istemiyorum.
Genç beyaz yaka arkadaşlara da şunu tavsiye ediyorum bu yüzden...hedef enflasyon üzerinde düzenli kazanç...enflasyonu ne kadar yenersen o kadar başarılısın...ama enflasyon %10 iken, sen %50 kazandıysan bu da yanlış...ya yeterince riski dağıtılmış değil portföyün, ya da spekülatif hisse vs taşıyorsun...ve muhtemelen önümüzdeki yıl enflasyon kadar bile kazanamayacaksın, belki de nominal olarak bile eksi yazacaksın...bu nedenle enflasyon üzeri kazanç iyidir...hedef enflasyonu %10-20 arası yenmek olmalı...bunu her yıl tutturabilirsen, zaten sen olayı çözmüşsün demektir...kendi yolunda ilerleyebilirsin.
Ne zaman...20-30-100-200 bin tl portföyüm var, %10 kazansam ne olur, %20 kazansam ne olur dersen..ve kumarbaz gibi hareket edersen.işte o bittiğin andır, muhtemelen yıllarca enflasyon kadar bile kazanamayacak...birikimleri büyütmek adına çok güzel yılları heba etmiş olacaksın.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri