Originally Posted by
firklover
Sn. Cauti,
Analiziniz için teşekkür ederim bu tip faydalı yazılar çok yararlı oluyor. Zamanında ben de Petkim’den hatırı sayılı oranda kazandım ancak bu şirkete hep mesafeliyim nedeni de Buffett’inda belirttiği Yönetim doktrini.; Ben açıkçası şirketi yöneten Socar yönetimine gram güvenmiyorum. Star rafinerisine zorla ortak edilmesi,konsolide olmayan yatırıma 720 milyon $ ödeme yapılması, Nakit akısının nasıl olacağının açıklanmaması vs. Yıllardır böyle güzide bir sanayi şirketinin bu kadar dusuk çarpanlarla fiyatlamasının ve yabancının 2 senedir ardına bakmaksızın kaçmasının asil nedeni de bu bence. 3-4 senedir insanlar fk’yi Tüpraşâ€™la kıyaslayıp uçacak kaçacak derler ama asla öyle fiyatlanmadı, bence fiyatlanmayacak da.
Ne demişler, Çeçen’den canını, Azeri’den malını...
Bunlar tamamen kendi düşüncelerim, dediğim gibi operasyonel olarak mükemmel bir şirket olabilir ama yönetim’den dolayı geçer not alamiyor
SaRbi reisin dediği gibi...ortaları da iyi yapsak, zaten Real’de oynardım
Yani Petkim in patronuna güven sorunu olmasa zaten şu anki fiyatının iki katında olurdu..sırf patronu yüzünden almayana da saygı duyarım, ama benim için 1-0 şeklinde çalışan tek kural grafik pahalı kuralı...onun dışında alım kriterleri ile bir ağırlıklı puan hesaplıyorum...barajı geçenleri takibe alıyorum...Petkim de skoru ile barajı geçiyor.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri