Originally Posted by
dealer35
Sayın Cautinary;
Bilgi birikiminiz ve sürekli öğrenmeye çalışan yapınızla ayrıca ahlaki ve manevi değer yargılarına sahip olmanızla benim gözümde hisse net sayfasında en çok takibe değer yorumculardan birisiniz.
Bununla birlikte 2020 yılı için belirttiğiniz makro hedeflerde yaşanan olağanüstü durum kaynaklı hedeflerinizden sapma bir çok yatırımcıyı da olumsuz etkilemiştir(Bu sapma pozitif yönlü olsa önemsenmezdi.Negatif yönlü olunca bir çok kişi çok olumsuz etkilendi.)
Aslında bu tip makro hedefler vermenizin sizin sayfanızdaki anlatmak ve uygulamak istediğiniz projeksiyonla da çok uyuşmadığını düşünüyorum.
Sonuçta parçalı alımdan yanasınız.İleriyi kesin çizgilerle belirtmenin anlamı yok.Ne olursa ne yapmalıyım şeklinde düşünmek daha rasyonel.
Her şekilde anlatmaya ve yatırımcılara öğretmeye uygulamaya çalıştığınız sistem bence gayet başarılı.
Öncelikle, Türkçemizi gayet güzel kullanıyorsunuz, tebrikler...benim için bu tür ortamlarda düzgün cümleler şık kıyafet gibidir..gözümde sahibi için prestij kaynağıdır ilk aşamada.
Gelelim makro beklentilerime...bu beklentiler ana çerçeveyi nasıl oluşturduğumu gösterir...işlemlerimi belirleyen, daha çok önem verdiğim başka kriterlerim var...kısa ve orta vade teknik sinyaller, temel analiz, sektör analizleri, psikoloji analizi, vsvs.
Öte yandan, virüs salgın etkisinin çok fazla olması nedeniyle global bazda büyüme ve borsa beklentileri aşağı geldi...tr için de bu durum geçerli...ancak, faiz, enflasyon, dolartl ve ons altın İçin beklentilerimde değişiklik yok.
Borsa tahminime gelecek olursak...105-125 arası olarak ifade ettim beklentimi...o sıralarda aracı kurumlar 145-165 arası hedefler veriyordu...borsamız da yıla 115 binle başlamış, pek çok kişiyi boğa moda sokmuştu.
Yani piyasaya göre çok daha başarılı olmuş beklentilerim...bu beklenti sizi nasıl olumsuz etkiledi mesela...ortalık yangın yerine dönerken, cauti 105 bin demişti, burası kırılmaz mı dediniz...neyin ne için kullanılacağını iyi bilmek lazım...119 binde sat veren orta vadeli sinyal ile hedge ettiğim portföyü, mesela 105 bine geldiğimizde kaldırmamışım...hatta hala hedge devam ediyor...çünkü hedge i kaldırmam İçin orta vadeli satın ala dönmesi gerekir.
Yani, makro beklentilere bakıp trade etmiyoruz sadece...çok kısa vadeye dalıp, büyük resmî kaçırmayalım diyedir bu beklentiler...zaten yılda bir kez midyear review tadında güncelleme yapılır..çok radikal hareketler olursa da arada güncellenir..bu nedenle, bist hareket bandı beklentimi 80-120 olarak revize etmiştim geçtiğimiz haftalarda.
Not: bu tahminlerden olumsuz etkilenmiş, kafası karışmış başka arkadaş varsa belirtsin...ben bir gelenek olarak her yıl sene başında makro beklentilerimi paylaşırım...aracı kurumların strateji raporları olur aynı şekilde...buna muadildir bu tahminler..yıl sonu gelince de durum değerlendirmesi yapar, başarı karnemizi ortaya koyarız.
Son düzenleme : Cautionary; 02-04-2020 saat: 16:22.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri