abd'de bir korku kaynağı daha var.
Bizde her problemde millet ve şirketler USd almaya koşmazmı.? Göktaşı düşse USD almaya koşarlar. Böyle bir şartlanma var.
abd'dede her büyük sorunda millet silah almaya koşuyor.
Virusle beraber silah satışları katlanmış.
Kitlesel yağma ve talandan korkuyorlar.
Hatırlıyorum çok yıllar önce, new york'da geceleyin 2 saat elektrikler bir semtte sönmüştü. 2 saat boyunca o bölgede mağazalar yağmalanmıştı.
abd li vatandaşın bu şekilde bir davranış tarzı var.
Her fırsatta talan neyi gösteriyor. Büyük bir kesimin ezildiğini. Gelir dağılımının çok çok bozuk olduğunu. Geri bırakılan büyük kalabalıklar olduğunu.
Evet film ve dizilerde, yahudi kanal ve sinenmalarında batı için abd için süper ötesi derler. Evet kötülükte süper ötesiler.
Yağmalayanların ana grubu siyahi ve latinler. Beyaz avrupalı denen kesimden değil. Ancak o kesimdende ezilen büyük kalabalıklar var. Onlardanda katılan oluyor.
abd de işsizlik hızla artıyor. İlginç bir rakamda verdiler, abd de 80 milyon kişi, günlük işlerde çalışıyormuş.
abd de Günlük işten ne kast ettiklerini bilmiyorum. Bizde günlük işçi, kahvelerde ve sokaklarda iş verenin gelip kendine iş vermesini bekleyen kalabalıklara denir. Birde tarım işçisinede deniyor sanırım. Onlardan tüm yaz işi belli olan var ama kalfa gelip kendisini çağırınca işe gidenlerde var. İnşaat işçilerimizde günlük.
Yani bunlara günlük işçi deniyorsa, 80 milyon rakamı çok büyük. Orada tarımda makineleşmiş durumda, portakalı bile makine ile topluyorlar.
Her neyse...
abd de böyle bir ayaklanma, yağma ve talan riskide var.
abd de vatandaşa 1000 USd verdiler. Bu paraı abd de harcarsan bizdeki yaklaşık 1000 TL ye karşılık gelir.
abd de nisan sonunda işsiz kalan sayısı büyük ihtimalle 30milyonu geçecek.
Yağma ve silahların çekilmesi için ortam oluşuyor. Gelirleri azalmasın diye zengin kesimlere merkez bankası aracılığı ile sürekli trilyon pompalanırken, en alt kesime bin dolar dağıttılar.
---
Birde aklıma geldi. İsveç de bi kaç göçmen ailesi çocuğu, yaşlıların yanına gidip öksürerek onları korkutuyorlar.
Ne kadar adice ve alçakça bir davranış tarzı değilmi. Çocuklar oraya göçmen olarak gitmiş, isveç vatandaşı olmuş ailelerin, İsveç de büyüyen çocukları.
Herkes bu olayda, İsveç deki kötü nün göçmenler olduğunu görür.
Bense bakınca dağların arkasını görürüm biliyorsunuz. Ayrıca adamın bi bakışta ciğerini gördüğüm, duvar arkasında duran kişinin dalağını görebildiğimde söylenir.
Gördüğüm şuki, İsveç, göçmenleri öyle bir ezmişki, orada büyürken, ezilen ve dışlanan çocuklar böyle bir nefrete sahip olmuşlar.
Çocuklar beyaz bir sayfadır. Ne yazarsan onu taşırlar. İsveç ne yazdı ise, göçmen çocuklarını o hale getirmişler. O çocukları ben büyütmedim, İsveç halkı büyüttü.

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri