Bugün şirketi olan bir arkadaşımla daha görüştüm bin lira için daha düşük kiralı biryere geçmeyi planlıyor.
Yıla vurduğunuzda küçük esnaf için iyi para. bu yüzden kimle görüşsem daha fazla zarar oluşmadan veya kar ettikleri kısmı kaybetmeden aksiyon almak istiyor.
Sorun şu ki varoş kesimlerde, gelişmeye çalışan ana caddelerin dışındaki yerlerdeki dükkanlar kira,maaş, kamu hizmeti giderleri ödemeye devam etmek zorunda.
Sürdürülebilir bir ekonomi değil. Buradaki insanlar olaylara biraz yukarıdan bakıyor gibime geliyor.
Bu virüs nisan sonuna kadar devam ederse esnaflar ciddi sıkıntıya düşecekler.
Nisandan sonrasına haziran sonuna kadar uzarsa farklı ekonomik parametreler ile karşılayacağız.
Borsadan ciddi anlamda bu yıl sonuna kadar bir efor beklemek bana göre hata olur.
Bankalar açısından bu potansiyel zararı belki 2. çeyrekteki bilançolarda göremeyeceğiz ama 3. ve 4. çeyrekte dibine kadar hissedeceğimizi düşünüyorum.
thy peg tav türevlerinden bir şey beklemekte hata olur çünkü kimse haziranda tatile gelmez.
Yurt dışından döviz gelmezse dolardaki düşüşü de herkes unutabilir.
Zincir etkisi marketteki gördüğünüz bütün ürünlerin fiyatı artacaktır. Ham madde sıkıntısı dahada artacak.
Migros gibi hatta daha iyisi Sanal market market hisselerini almak borsada kazandıracaktır diyeceğim ama
n11 , sahibinden, hepsiburada borsaya kote değil ne yazık ki çünkü ekonomin dar ve sığ.
devlet kurumlarını yönetenlerde donanımlı değil bilim adamı değil geleceğin adamı hiç değil.
din ve siyasetten öte cahiller cahil.
Bana versinler ülkenin ekonomisini... yıl sonuna kadar doları 2 veya 3 liranın altına düşürürüm.
Bankaların karlılığını 1 yılda 5 kat arttırırım.
Gaza geldim doktor yok mu doktor....

Yer İmleri