Artan

11,44 10 18:10
253,00 10 18:10
221,10 10 18:10
43,34 10 18:10
127,60 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

120,60 -10 18:10
45,00 -10 18:10
7,03 -9.99 18:10
33,34 -9.99 18:10
27,26 -9.97 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.255.695.986,50 18:10
8.740.860.661,40 18:10
8.691.701.587,58 18:10
7.807.476.038,38 18:10
7.549.236.341,52 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VI

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Bana göre, bu virüsü insanoğlu üretti.

Labaratuvar olarak dünyayı hunharca kullanarak, diğer canlıların yaşam alanlarını istila ederek, atmosferini kirleterek vs. vs. üretti.

Bu virüsü, milyon yıl geçse bir araya gelemeyecek vahşi hayvanları, bitkileri oradan oraya taşıyıp bir araya getirerek üretti.

Afganistandan ıspanak Amerika kıtasına, Anadoludan kiraz Amerika kıtasına, Amerika kıtasından Mısır tüm dünyaya, Amerika kıtasından domates, biber, patlıcan tüm dünyaya yayıldı.

Yerdeğiştiren hayvanları da siz sayın.

Ben domatees, biiber, patlıcaaan dedim.

Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Bana göre, bu virüsü insanoğlu üretti.

Labaratuvar olarak dünyayı hunharca kullanarak, diğer canlıların yaşam alanlarını istila ederek, atmosferini kirleterek vs. vs. üretti.

Bu virüsü, milyon yıl geçse bir araya gelemeyecek vahşi hayvanları, bitkileri oradan oraya taşıyıp bir araya getirerek üretti.

Afganistandan ıspanak Amerika kıtasına, Anadoludan kiraz Amerika kıtasına, Amerika kıtasından Mısır tüm dünyaya, Amerika kıtasından domates, biber, patlıcan tüm dünyaya yayıldı.

Yerdeğiştiren hayvanları da siz sayın.

Ben domatees, biiber, patlıcaaan dedim.
    Mantıklı))))))))))Bakın siz de öğrendiniz işi.Yavaş yavaş kendinizi geliştirirsiniz artık.Yalnız domates biber patlıcan derken çok bağırmayın ne olur ne olmaz ,yanlış anlaşılabilirsiniz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Mantıklı))))))))))
    Ben manığa pek güvenmem.

Mesela, (hemen cevaplayın lütfen), Aynı yükseklikten, aynı zamanda serbest bırakılan 1 lira mı önce yere düşer 50 kuruş mu.. ?

Ben manığa pek güvenmem.

Mesela, (hemen cevaplayın lütfen), Aynı yükseklikten, aynı zamanda serbest bırakılan 1 lira mı önce yere düşer 50 kuruş mu.. ?
    Aslında paranın büyüklüğüne bağlı değişir.50kuruş daha küçük olduğundan daha önce düşer.Çünkü nispeten daha az hava direnci ile karşılaşır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Aslında paranın büyüklüğüne bağlı değişir.50kuruş daha küçük olduğundan daha önce düşer.Çünkü nispeten daha az hava direnci ile karşılaşır.
    Mantığınız sizi hemen ağırlığa, boyuta götürüyor değil mi. ?

İşte mantık bunun için yanıltır insanı.

Fizik kanunu : Serbet düşme kütleden bağımsızdır.

Yani, ikisi de ayn anda düşer. Karpuzla leblebi de aynı anda düşer.

Sonuç :

Mantık = Teori olan
    Kanun = Gerçek olan

Mantığınız sizi hemen ağırlığa, boyuta götürüyor değil mi. ?

İşte mantık bunun için yanıltır insanı.

Fizik kanunu : Serbet düşme kütleden bağımsızdır.

Yani, ikisi de ayn anda düşer. Karpuzla leblebi de aynı anda düşer.

Sonuç :

Mantık = Teori olan
    Kanun = Gerçek olan
    Hayır bence yanlış.O zaman paraşütü açıp açmamak arasında fark olmazdı.Galilenin deneyi değil mi o kulenin tepesinden farklı boyutlarda gülleleri atma deneyi.Bence yanlış ölçülebilmesi zor bir zaman dilimi olmakla beraber hava direnci fark yaratır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Hayır bence yanlış.O zaman paraşütü açıp açmamak arasında fark olmazdı.Galilenin deneyi değil mi o kulenin tepesinden farklı boyutlarda gülleleri atma deneyi.Bence yanlış ölçülebilmesi zor bir zaman dilimi olmakla beraber hava direnci fark yaratır.
    Havanın sürtünme katsayısını göz ardı ediyoruz. Ki, bu sürtünme bir kaç yüz metrelik mesafelerde ihmal edilecek kadar küçük farklar oluşturur.

Bir de, ben mühendisim demiş miydim. ?

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Dediğiniz normal şartlarda dirençsiz ortamda geçerli olmasını beklersiniz. Adı üzerinde serbest (direncin olmadığı) düşme. Ancak gerçekte cisime sadece yerçekimi kuvveti değil, kaldırma kuvveti, sürükleme kuvveti, bioancy, gibi kuvvetler de etki eder. Kuvvetlerin bileşkesine bağlı olarakta Newtonun 2. hareket kanunu F=m*a 'ya bağlı olarak cisimin yere düşme hızını ortaya çıkaran ivme bulunur. İvmeye bağlı olarak da cisimin yeredüşme hızı bulunur. Yani teorik ortamda "serbest düşme" kütleden bağımsızdır. Ancak düşme bağımsız değildir.
    Serbest düşmede denklemin sağında ağırlık solunda ise m*a olduğu için ve ağırlıkta kütle barındırdığı için kütleden bağımsızdır.

Diğer yandan, ortamı hava değil de başka kuvvetlerinde etkin olduğu vizkozitesi yüksek bir yağ olarak ele alırsak cisime farklı kuvvetlerde etki edeceği için kütleden bağımsız düşmeden bahsedemeyiz.

Mesela bioancy kuvveti cisim hacimi ile akışkanın yoğunluğundan elde edilir ki cisimin kuvvetinden bağımsızdır.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •