Sayfa 724/1003 İlkİlk ... 224624674714722723724725726734774824 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 5,785 - 5,792 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1.  Alıntı Originally Posted by 66Trader66 Yazıyı Oku
    İki arakadaş temin edeceğiz robot fiyatı yıllık 11bin tl deneme amaçlı robot fiyatı artı 20bin tl yi gözden çınardık batarsa sıkıntı olmayacak similasyonunu izledim gayet başarılı iş çıkarmış robot

Dediğin hangi robot bilmiyorum reklamlardan iyi etkilenmişsin. Gerçekçi değildir.
    Çünkü günümüzün parametreleri ile geçmişi simulasyon yaptığında kazanır gibi gösterir. Ama gelecek belirsizdir.
    Değişik türleri var. Bazıları sadece fiyat üzerinden al sat çeviriyor. Bazıları diğer hisselerin zincirine göre hareket ediyor.
    Bazıları işlem hacminin yanında işlem adedine bakıyor. global çapta olanlar daha karışık örnek trumpın tweetini dinliyor kaos kelimesi geçerse mal boşaltmak için bekliyor. gibi çok değişik tipleri var.
    iz süren, portföye göre hareket eden, günlük alsata oynayan, kademeye göre hareket eden, ao göre hareket eden, endekse göre, pozisyonlara göre, gün içi adete göre.. yani anlayabileceğin her türlü sistematik akan veriyor göre yapılabiliyor.
    Ne kadar zamandır piyasadasın bilmiyorum ama robotlar sınırsız kaynaklara paralara sahip olanlar büyük fon ve portföy şirketleri için başarılıdır robotlar.
    Kişiler için geliştirilenler sadece belirli bir süre kar gösterebilir bir yerde sağlam zarar yazar.
    Çünkü geleceğin paradigmaları farklıdır. Büyük robot/para küçük parayı ezer.
    Öyle başarılı bir robot olsa 10 bin liraya satılmaz.
    Boşuna paranı vermene gerek yok git borsanın en kötü hissesine batacak hissesine 10 bin lira para bağla 1 yıl sonra bak.
    Robotun yaptığı yatırımdan kat kat kat fazla kar getirme ihtimali %94 üstündedir. ( Bir ara bir çok borsa için hesaplatmıştım. )
    Pazarlanan robotlarda hatalar şudur backtest dedikleri testi geleceği bilerek yapıyorlar.
    Oysa backtest geleceği bilmeden geçmişten geleceğe simulasyon yapıldıktan sonra bir sürede futuretest yapılmalıdır.
    Birde kullandığın robot 100 kişiye satıldıysa aynı davranışı göstereceklerinden, piyasa yapıcılar, tahta sahipleri, büyük oyuncuların robotları sizi çarpacaktır veya o reklamlardaki vaad edilen %lik karı almanızı engelleyecektir.
    Tuzağa düşüren taklit yapan robotları bile var. Çokta basittir.
    AI tarzi olanlar var ki yatırımcı davranış psikolojisini bile ögreniyor. şaka değil...
    Çünkü sana satılan robot 1-2 input ile çalışırken adamlardakiler 7 üstünde input göre real time yorumluyor.
    Mesela 5,10 dan 5,09 5,08 hisse düşerken seninki 5,05e satış verene kadar adamlarınki 4,98 i gösteriyor.
    Fiyatsız verdiğinde ise 4,98 den satmış oluyorsun karşıdaki robot 1-2 saat sonra tekrar kaldırıp 5,07ye çekebiliyor. Zararına çıkmış oluyorsun.
    Zarar keslerin o reklamlarda gördüğün gibi olmuyor. O simulasyonlardaki mucizevi alış-satış bandını hiçbir zaman yakalayamazsın.
    Dolardaki bankaların uyguladığı kur marj farkını yada foreksteki pip farkını düşün.
    1 liralık hissedeki 1 kademe yüzdesel değişim oranı ile 40 liradaki değişim yüzdelerini aynı hesaplamıyorlar anlatırken.
    Birde uzun vadedeki piyasa için mesela 2008deki krizden sonra 3-4 yıllık bantta bütün robotlar iyi para kazandı.
    Hisse alıp kenara koyanda aynı şekilde kazandı. Yükselen ivmeli piyasalarda her şekilde zaten kazanıyorsun. % farkı kaç o önemli.
    Portföy gibi n adet hisse kullanacaksan o zamanda kar marjın düşüyor ve içlerinden biri sağlam çakıldımı diğerlerinin karını nötürlüyor. Bizim borsadaki hisseler için zaten 1i değil bir kaçı çakılıyor herzaman toplaması yıllar sürüyor.
    Malesef çok umutlanma derim. Borsadan keyif alıyorsan keyif amaçlı kullanabilirsin.
    2015te ilgilenmeyi bıraktığımda abdnin işlem hacminin %70 üzerinde robot çalışıyordu. geçen yıllarda %90'ı geçtiğini duydum.
    Son 3-5 yıldır incelemiyorum. Global çapta neleri ölçeklediklerini hangi robotları kullandıklarını biliyorum.
    Robotlarla 1 dakikada 10 bin emir piyasa basarak sistemi patlamış biri olarak söylüyorum. Her cümlemin altı çok doludur.
    Halkbank açısından al-sat yapacaksan 3 yıldır komisyona çalışmıştın. Her gapli düşüşte zarar yazmıştın.
    Belki al-sat ile adet arttırmıştın ama ne zaman girersen gir 3 yıldır eksi hesabındaydı. Diğer patron şirketleri kaç defa kaç kat arttı.
    viop foreks gibi kaldıraçlı sistemlerde çok daha sert oluyor. Orada bedava erişebileceğin binlerce buy-sell yapan bot bulabilirsin.
    sonuçta değişmez mantık hep aynıdır 2 yön var ve kasa + mı - mi sonucudur.
    örnek meta trader 4 indir oradaki indikatörleri incele netten simulasyonları bul çalıştır. kendini istediğin kadar geliştirebilirsin.

Alıntı Originally Posted by 66Trader66 Yazıyı Oku
    İki arakadaş temin edeceğiz robot fiyatı yıllık 11bin tl deneme amaçlı robot fiyatı artı 20bin tl yi gözden çınardık batarsa sıkıntı olmayacak similasyonunu izledim gayet başarılı iş çıkarmış robot
    Robot ise yariyor olsa sana parayla satmaya kalkmaz. Burdan da bak. Geriye donuk simulasyon her zaman kolay.

3.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    garanda üçgen 9,25 hedef veriyor, büyük marj. herhal bir İMF falan gibi kıymetli bir haber gelecek.
    Bence de buralardan alınır ama 9.25 öncesi 8.20-8.50 arasında satılır sonra dönüp tekrar alınır ve hedefe varıılır

Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

çok uzun yazıyon
    burak kardeş
    okuyamıyorum.
    umarım küfür etmiyorsundur arada
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

5.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    çok uzun yazıyon
    burak kardeş
    okuyamıyorum.
    katılıyorum, son cümle güzeldi. daha butik olması faydalı olur.

Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    çok uzun yazıyon
    burak kardeş
    okuyamıyorum.
    Birsey yazsam simdi Burak'a gruptaki "rencide etme" maddesine takilacagim. Psikolojik baski yarattilar ustumuzde.

Notakli virgullu satirli bosluklu yazman mumkun mu acaba Burak? Guzel yazilarini okuyamiyoruz.

Aynaya baktim kendimi taniyamadim!

7. Ahmet Mergen hoca şöyle yazmış : ufak bankalara mı geliniyor acaba, 6 majör banka terk edildi galiba.

8. Bir arkadaş vardı hulk hisselerimle napacam diye hergün yazıyordu. görünmüyor uzun süredir.?

Sayfa 724/1003 İlkİlk ... 224624674714722723724725726734774824 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •