Bu arada bu sabah marketlere uğradım, hi bir market girişinde ücretsiz maske filan vermiyordu. Malum şahıs marketlerde ücretsiz verileceğini söylememiş miydi 2 gün önce?
Bu arada bu sabah marketlere uğradım, hi bir market girişinde ücretsiz maske filan vermiyordu. Malum şahıs marketlerde ücretsiz verileceğini söylememiş miydi 2 gün önce?
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
ben kavga ettim.
marketteki arkadaş "maskeniz yok size işlem yapamayız" vs dedi...
"sen satmıyorsun, ben de evde maske üretmiyorum, . sizin vermeniz gerekiyor, market olan sizsiniz" dedim. hatta satışçı çocuğa "laf zamanı her ilçede 9bin tane şubemiz var demeyi biliyorsunuz, kurum olun da girişe bir paket maske koyun" da dedim.
sonuç: bu tartışmayı duyan birisi getirdi verdi valla maske, o nereden buldu bilmiyorum.
Sonuna kadar haklısınız ama orada kavga ettiğiniz kişi bile şu anda orda olmak istemiyordur. Adamın şirketi göndermediyse onun kendi cebinden para vermesini beklemeyesiniz. Emekçilere çok yüklenmeyelim bugünlerde. Patronu veya kartviziti bol ünvanlı biri gelirse onu asla affetmeyin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
kesinlikle haklısınız.
ve perakendede çalışan aile dostu arkadaşlarım da var, her gün moral konuşmaları yapıyoruz.
ben bu genç arkadaşa da yüklenmek niyetinde filan değildim. kendisi biraz değişikti. "polis görse ceza keser sana" diye başladı, "tamam çağır gelsin" dedim, ben polemik olmasını istemiyordum. sanıyorum ki polis diyorlar, millet de korkup gidiyor, ben öyle anladım.
kendisi dikildi başıma (benden de bi 15-20 cm filan uzun boyu maşallah) "bizim her ilçede 9bin şubemiz var, biz koca firmayız, şirketin emri var, kimseyi almıyoruz" diye yine kendisi söyleyince o "9 bin şube var, yani bakkal dükkanı değilsin, 9 bin şubelik kurumsal yapın nerede kaldı o zaman?" bahsi o şekilde açılmış oldu.
kendisi bana patronu, şirketi savunacağına...
"abla ben de biliyorum bu deli saçması bir şey, mantıksız ama bize de böyle dediler, kusura bakmayın" dese, bitmişti orada. tartışma filan olmazdı.
ekleme:
yahut o koca 9bin şubeli şirket kapıya, bir A4 kağıda böyle böyle, alamıyoruz içeri diye bir yazı bile mi yazamamış?
Okul okursun
Analitiklik sonradan kazanılmaz
Ben de işine ve işyerine sahip çıkan insanlara çok saygı duyuyorum. Kaç para alırsa alsın.
Şu bakımlardan iyi bir buluyorum;
-Hizmet alan açısından daha iyidir, ilgilidir. (Mağazaya gelirsen gel gelmezsen neyime demez)
-Çalışanın kendi ruh sağlığı açısından iyidir. (Burada çalışmam patrona yarıyor diye içi içini yemez)
-İşveren açısından zaten iyidir.![]()
işe/işyerine sahip çıkmak çok iyidir. her işimde öyle çalıştım. çok da faydasını gördüm.
ama "insan" olarak/kalarak.
ben sizin tam aksinize, insanlıktan çıkarak, akletmeden, düşünmeden, rasyonel düşünceyi, feraseti, mantığı, vicdanı bir köşede bırakarak çalışmanın tam tersine o çalışanın sonunu getireceğini düşünüyorum. (belki bunun tek istisnası tetikçi katil, sniper filan olmak olabilir o işte bunlar çok büyük maharet...)
nasıl mı?
şöyle
hiçbir insan makineden daha makine olmaz, olamaz.
Siz işinizde insana dair tüm değerlerden uzaklaşırsanız
o işveren için makineden bir farkınız kalmaz
o zaman da işveren de getirir 2 otomatik kasa, 1 raf dizecek robot, 1 de gözetme/denetleme/müşteriyle interaktif etkileşim gibi uygulamaları vs olacak bir robot.
tüm perakende çalışanları işsiz kalır.
20 seneye olacağı da bu.
robotun mekanik/elektronik maliyeti 3-5 bin lirayı geçmez, esas maliyeti yazılımı, bakımı, idamesi vb. onların maliyeti işçi çalıştırmanın altında kalsın görürüz işveren işçisini seviyor mu sevmiyor mu.
Yer İmleri