Sayfa 740/1003 İlkİlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 5,913 - 5,920 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1.  Alıntı Originally Posted by Burak84 Yazıyı Oku
    şöyle söyleyeyim hisse toplamak zorunda değiller. ödenmesi gereken tahvilleri ödeseler. alacaklı tarafın insiyatifine kalıyor.
    onların yerinde olsam şu anda doları petrol veya altın üzerinde işlem yapmayı veya ağırlıklı olarak işlem yapmayı tercih ederim.
    global resesyon net görünüyor böyle durumda hisse alıpta 2-3 yıl bekleyecek parayı bağlamazlar.
    %80 altın+petrol alırlarsa %20 dipten hisse alırlar. O da dj,sp,nasdaq dipten kaldırmaya yetmez diye yorumluyorum.
    Ayrıca bizim ülkeye yatırım onların masasında yok. Bu yüzden o yatırımın geleceğini hiç sanmıyorum...
    Avrupa merkez bankası artık spekülatif şirketlerle ülkelerin de tahvillerini menkulleştirme kararı aldı ve "B eksi" reytinge sahip olanları dahi satın alacak yani "yatırım yapılabilir seviyede olmayanları. Halihazırda son 1 ay gibi çok kısa bir sürede tüm dünyada piyasalara 8 trilyon dolar enjekte edildi ve bu rakam 3 ay içinde 15 trilyon dolara çıkacak. Sadece ABD'nin enjeksiyonu 3 ay içinde 8 trilyon dolar olacak yani bilanço 12 trilyon dolara ulaşacak. Önümüzdeki yıllarda da bu 15 trilyon dolar 50 trilyon dolara ulaşması bekleniyor ki bunun yarısını FED tek başına koyacak. Devasa enjeksiyonlar söz konusu dikkatini çekerim. Menkul kıymetler piyasalarında ne kadar varlık varsa çekecek bunlar hem de "yatırım yapılabilir" kategorisinde olup olmadığına bakmadan.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Öte yandan BİST çok ama çok ufak bir ulusal borsadır. BİST'te işlem gören 400 küsür şirketin tedavüldeki hisselerinin toplam değeri 35 milyar dolar etmiyor ki TR yıllık GSMH'sinin %5 i eder. Gelişmiş ülkelerin borsalarında bu oran %100 ü aşar. Bunun %60'ının yabancılarda olduğunu dikkate alırsak yabancı fonların elindeki hisseler 20 milyar dolar eder ki batıdaki tek 1 büyükçe şirketin piyasa değerine eşittir. Trilyonlarca doların piyasalara sokulduğu ve sokulmaya devam edileceği bir küresel ortamda böyle değerler tırışkadandır. Demek istediğim şu: Yabancıların elindeki toplam BİST pozisyonunun hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur. TR bankalarında bulunan dolar mevduatının 10 da 1 i bile yabancıların BİST'teki toplam pozisyonlarını karşılıyor. BİST'i artık yabancılar değil yerliler kontrol altında tutuyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    pegileri çaksaydın ortak
    Pegide meydan savaşı var. Bugün işlem hacmi rekoru kırıldı Pegide. Borsada tedavülde işlem gören lot sayısı 37 milyon lot iken bugünkü hacim 24 milyon lot oldu. Elinde 850,000 lot hisse olan 2 küçük ortaktan her birinin payı 3.5 ay önce hisse 86.60 da zirve yaptığında 80 milyon TL'ye yakın bir değerdeyken bu virüs (panik) yüzünden hisse 23 TL ye kadar satış yedi ve 80 milyon tl hemen hemen %75 eriyerek 20 milyon tl ye düştü. 2.5 ayda 60 milyon tl kağıt üstünde bir değer kaybı yaşadı bu 850,000 lotluk küçük hissedarlar. Ali'nin kağıt üstündeki kaybı ise 4 milyar tl gibi oldu. En üst düzeyde profesyonelce yönetilen ve her kategoride Tombikten üstün olan Pegideki pay oranlarını yükseltiyorlar görüldüğü üzere.

4. Borsaya kote olan veya olmayan her şirketin ticari amaçları şu olmalıdır: Mümkün olduğunca en yüksek kârı ve sürdürülebilir büyüme oranını elde edip pazar payı ile ciroyu en yüksek mertebede hem kalıcı hem de sürekli olarak artırmak. Ek olarak da şirketin ve hissedarların menfaatini her daim gözetmek. Bu amaçların realize edilmesi için profesyonel yönetimim işbaşında olması şarttır.

Bir şirket kamu şirketinde yukarıdaki hedefler gündeme gelmez çünkü onlar yukarıdan aldıkları talimatla yönetilir, yönetimler profesyonel değildir, şirketin ve hissedarların (özellikle de azınlık olanlar) menfaatleri asla ön planda değildir. İşte bu yüzden bir kamu şirketinin hissesini almak yanlıştır. Borsaya yeni gelenler bunları not etsin.

5.  Alıntı Originally Posted by Berk Dogan Yazıyı Oku
    Yarın mevduat dönüşüm var. parayı neye bağlıyacam kararsız kaldım. dolar yukarı yaptı borsa 92 lere geldi mevduat çöp. altın yükseldi. çık çıkabilirsen işin içinden.?
    Vadesi 6 ayı geçmemek şartıyla TC devlet tahviline park et diye bir tavsiyede bulunayım. Mevduat hesabına göre hem getirisi daha yüksek hem de stopaj avantajı var.

6.  Alıntı Originally Posted by browjn Yazıyı Oku
    Aha.. Th. Hocam gelmiş. Hoş geldin hocam.
    Selam Komutan. Umarım sağlığın ve keyfin yerindedir.

7.  Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Sn TRENDHOUND,

EW ler gerçek hayatta çok güzel işler. Şu an ki maliyetim bu analize dayalı. Bence daha iyisi yok.
    bizde bu durumu izah eden çok güzel bir deyim var: horses for courses

herhangi bir vaziyette belirli bir sonuca ulaşmak için herkes istediği yöntemi kullanmakta serbesttir, EW yerine astrolojiyi bile kullansan yine de seni eleştiremeyiz

8.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Covit19 İstanbul haritasını gördüm, çoğunluk avrupa etkisi. Abd gercekten avrupa gibi büyük ihmalkarlık yaptı. Bu TRUMP ne yüzle secime gidecek, hadi bizde 2023, ama ABD secimde nedne bu adama oy versin, 2020 son 50 yılın en karmaşık dönemi olacak.
    Covit yüzünden Trump'ın reytingi arttı ve %50'yi aştı. Covit Trump'a yaradı. Bernie Sanders Demokratların başkan adaylığından çekildi bugün ve Joe Biden tek aday olarak kaldı demokratlarda. Trump açık ara ile kazanacak gibi görünüyor Kasım'daki seçimi.

Sayfa 740/1003 İlkİlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •