Sayfa 425/721 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525 ... SonSon
Arama sonucu : 5765 madde; 3,393 - 3,400 arası.

Konu: Madam Despina

1. Geride kalan sayfalarda işaret etmeye çalıştım ama...
    Ülkemizin Corona salgını dışında(ki bunun ekonomik etki bakımından öncelikli ve uluslararası bir durum olduğu mâlum)
    gündem nedeniyle geri planda da kalsa hala bir Suriye sorunu var.

Not indiriminin diğer derecelendirme kuruluşlarınca da gözden geçirileceği,
    hatta bunun sadece ülkemizle sınırla kalmayacağı da mâlum.

Toparlanma "V" şeklinde mi olur, "U" şeklinde mi olur tartışmaları biraz...
    Nasıl desem? Şimdilik biraz naif sanki...

Önce uluslararası piyasaların dibi bulup bulmadığı,
    sonra da bu durumun özgün koşullarda bizim için geçerli olup, olmadığına bakmak gerek sanırım.
    https://www.kisavade.com/
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

2. [IMG]Sayın @BJK Coccinella; sağolsun @Dandakan hocamla "yaşı yaşıma, huyu huyuma uygun" dedikleri türden bir diyalog oluştu aramızda. Siz de üslübu, paylaşımcılığı ile naçizane takdir ettiğimiz yazarlardansınız. Sizin de yaş kemalse, "40+" diye bir topik açıp 3 silahşörcülük oynayalım. [/IMG]

Topik işinin ustası sensin hocam elimden gelen ne varsa katkı yaparım şüphen olmasın.

3. Yeşil çizgideki NU ile beraber, turuncu çizgiyide dikkate almak lazım gibi gibi.

4.  Alıntı Originally Posted by obblomovv Yazıyı Oku
    Forumun "Gamlı Baykuşu, Baltalı İlahı" olarak XU100' de NU(Negatif Uyumsuzluk) oluştuğunu bildirmek de bana kaldı bu durumda.
    RSI' daki uyumsuzluk ilk tepenin 80' lerin üzerinde oluşması nedeniyle, "Daha nereye gidecek? Ay' a fezaya mı gitsin?" diyerek göz ardı edilebilirdi...
    Ancak MACD' da yeni zirve yapamadı ve uyumsuzluk saatlik grafiğe dek yayıldı.

Bu durumda daha önceki sayfadaki grafikte de belirttiğim seviyelere son bir atak olası olmakla birlikte, muhtemelen desteğe doğru bir çekilme daha olası.
    Düzeltmenin derinliğinin ne kadar olacağı henüz bilmemekle birlikte, grafik üzerinde de olası destekleri bir kez daha işaretleyelim.

Bu NU görüntüsü:

Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

Yeşil çizgideki NU ile beraber, turuncu çizgiyide dikkate almak lazım gibi gibi.

Eline sağlık üstad.
    Sen meseleyi daha geriden almışsın, hâl böyle olunca da perspektif değişmiş haliyle. Bu da başka bir bakış açısı elbet.
    Aynı platformda işaretleyince daha anlaşılır olabilir diye ben de bu perspektifle gördüğümü Tradingview' de işaretledim.
    Ama geri planı falan değiştirsem daha iyi olurmuş tabi... Sonradan da üşendim.
    Özetle... O kadar geriden alacaksak trendi bence şöyle yazabiliriz senaryoyu:

1-2 rakamları ile işaretlediğim alanda bir NU zaten varmış. Bunun cezasını kesmiş düzeltmeyle(3 numaralı bölge 86.815).
    Yani 60 dk.lık bakıyorsak o bölümün işi orada zaten bitmiş.

Sonrasında;
    4-5 arası yükselişi yaşamışız. Orada da bir sorun yok. Fiyat yükselmiş. Göstergeler eşlik etmiş.
    6000-6500 puan civarı temiz bir yükseliş olmuş, "oyna devam!" denebilecek türden.
    Benim önceki gönderimde de, şimdi de dikkat çekmek istediğim şey;
    5-6 arası bölge.
    (Fiyat açısından bakarsak aslında 4-6 arası bölge de diyebiliriz.
    Çünkü bir kanal üst bandı oluşmuş fiyat da buna çarpa çarpa yükselmiş.
    Ancak 7 Nisan' dan bu yana göstergeler bu yükselişe eşlik etmemiş ve bir düşüş sergilemiş.)

Özetlemek gerekirse ve genel bakışımı da eklersem...:
    (Genel geçer, herkesin bildiği şeyler ama... Üşenmeyelim.)

1-Fiyatla uyumsuz dipler ve tepeler yapan göstergeler, baktığımız periyoda göre derinlik kazanabilecek "trend dönüş göstergesi" olabilir.
    2-Fiyatda oluşacak "düşen ve yükselen kanal kırılımlarına" göstergelerin de eşlik etmesi, kırılımın güvenirliğini arttırır.
    3-Ezcümle zaman iyi bir öğretmendir.

5.  Alıntı Originally Posted by obblomovv Yazıyı Oku
    Bunlar da, bugünkü kapanışları ile dikkat çekici hale gelenler...
    Dikkat liste otomatik oluştuğundan araya "çöp" sıkışmış olabilir...

Listenin dikkat çekici üyelerinden biri de, birleşme haberi "güme giden" #Sise.
    Grubun diğer üyelerine oranla daha iyi bir çıkış yaptı son dönem.
    Grafik olarak da daha olgun hale geldi.

Sanırım TRGYO' da gözlemlemiştik daha önce böyle bir "milat fiyatı"...
    Şişe' de de; endekste düzeltme beklememe karşın, 4.66 üzeri kapanışların milat olabileceğini düşünüyorum.
    Olur mu? Bilemem.

#Sise, KO, Gün.

6. #PGSUS, KO, Gün.

Pegasus 50' li seviyelere dek iyi toparlandı.
    Şimdi gelinen noktada ise, endeks hisselerinde şu an için pek görülmeyen bir durum mevcut.
    Geçen ayın yükseği(56.80) ve Aylık Pivot Direnci(52.81) nin dibine kadar girmiş durumda.
    Bu göstergelerin üzerinde fiyatlanan senetler "olağan koşullarda" yukarı yönlü sert trendler oluştururlar.

1-Endeksin durumu buna uygun mu?
    2-Havacılık sektörüne bu kadar olumlu bir ortamı sağlayacak haber akışı var mı?

sorularının cevabı "Evet" ise. Ciddi bir yukarı ptansiyel oluşturmak üzere bu seviyelerin üzerine atar.

Değilse "bir düzeltmenin zamanı geliyor" demektir...

7. #TOASO, KO, Gün.

3. denemesinde 3 Aylık pivot üzerinde hem de Haftalık kapanış gerçekleştirdi.
    Yine de yeni alım için 19.68 hatta 20TL üzerine yerleşmesini beklemekte yarar var gibi bence.
    18.79 üzerinde kalabildiği sürece potansiyelini korumaya devam eder... Diye düşünüyorum ben.

8. Ahaaaa!
    Pozitif uyumsuzluğa güzel örnek olabilecek kısa vadeli bir vakâ buldum.
    1-2 saat içinde sonuç oluşacaktır muhtemel.

BTCUSDT' de 60 dk.lık grafikte PU.

Bakalım kanal üst bandına uzayan bir tepki verecek mi?

Not: Bilen bilir. Yatırım tavsiyesi vermem. Hele coin piyasası için hiç.
    Sedece gözlemleyelim.
    6.874USD' den 6.92xx-6.93xx USD civarına dek bir tepki olası.

Son düzenleme : obblomovv; 12-04-2020 saat: 01:39.

Sayfa 425/721 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •