Sayfa 820/1002 İlkİlk ... 320720770810818819820821822830870920 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 6,553 - 6,560 arası.

Konu: Viop - XVI

1.  Alıntı Originally Posted by uzay44 Yazıyı Oku
    Luppo'larin uzerinde ız kalıyor diye yurtdışından teknik ekip gelip ayarlamıştı makineyi
    Evet hatırladım videoyu. Kadın sahibi değil CEO'ymuş.

Dün de yabancı fabrika vardı, onların ki sandviç değildi galiba, 21 gram sos döküyorlar, onlar da son damlanın şekli bozulmasın diye ayarlama yapmışlar. Öte yandan makinaları ve robotları çok hızlıydı ama sanki şölendeki gibi bone ile gezen çok yoktu.

Yemek için şölen mamulü alırdım ama hissesini alsam yabancı fabrika çok verimliydi sanki.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Bugün vaktim oldu, arada göz attığımda güzel sorular vardı. Alıntı yaparak yanıtlasam tartışsak, başkalarına da faydalı olurdu.
    Ama bazıları, düşüncelerinin eleştirilmemesi gerektiğini ya da eleştirilmesinin saygısızlık olduğunu düşünüyorlar. Muhatap olmaya değer mi bilmediğim için alıntı yapmayı bıraktım. Kendileri ve görüşleri değerli çok arkadaş var, onları tenzih ederim.

Açığa satışın yasak olmasının sağlıklı piyasa ve fiyat oluşumunu engellediğini belirtmiştim. Kalksa daha iyi olur.
    Spot ve vadeli hisse (endeks) fiyatı arasında ilişki koptu gözüküyor. Aslında ilişki kopmadı, daha doğrusal, birebir ilişki vardı, sadece faiz oranı kadar fark oluyordu, makas dediğimiz istikrarlıydı.
    Bu ilişkinin birebir olmasını kim sağlıyordu? Adamlar robot kurmuşlar, spota faizi ekleyip vadelide 1 kuruş aşağıdan alıp, 1 kuruş yukarıdan satarak eş zamanlı birebir ilişki sağlıyorlardı. Açığa satamayınca robot kuramamaya başladılar. İşin özeti bu.
    İyi mi oldu, kötü mü oldu?

Değişimin nedenlerini bilerek adapte olanlara iyi oldu. Bana iyi oldu, hem de çok iyi oldu.
    Kuramasınlar robot, banane.. Viop hisseler ilk başladığında yoklardı ki zaten, sonradan derinlik arttıkça geldiler.

Ben başladığımdan beri çok sayıda kural değişti, bireysel yatırımcıların aleyhine oldu çoğu ama adapte olmuşum çok şükür.
    Mesela öğle tatilinin kalkması, fiyat adımlarının daraltılması vs bunlar büyük yabancı sermaye için yapıldı kanaatindeyim. Rahat robot çalıştırmaları için.
    Ben robot değilim ki öğle tatilinin kalkmasını da ben istemiyorum.

Bazı arkadaşlar açığa satış sürekli yasak olsun istiyor, bazıları olmasın istiyor, bazıları viop hisseler kalksın istiyor.

Eskiden emir iptali yoktu, 'alacaksan yaz, yoksa yazma oyuncak mı bu' mantığı vardı. Biz de ona göre işlem yapıyorduk.

Kural çok önemli değil yani, mesele herkese eşit uygulansın, herkes aynı kurallarla işlem yapsın. Adaleti bozmaz.

Sabahleyin vadeliden thy aldım, elimdekileri 12 kuruş yüksekten açılışta verdim. Bahsedilen, şikayet edilen fiyat farkı sayesinde 12 kuruş maliyetimi indirdim. Makas yarın daralırsa tekrar spota geçeceğim, açılınca tekrar vadeliye.. Bu böyle sürüp gidecek.
    Benim için bu farklar nimet, nimet..

Yazılım, robot bilgim sıfır. Gözle izliyorum, 15 hisse ve vadelisini. Robot da kazandırır bilene. Yabancı kuramıyor, sen kur işte.

O farklar, nasıl oluşuyor, ne zaman açılıp kapanıyor, riskleri neler, nasıl faydalanılır, sorun bunlar...

3.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    THY 1 Mayıs'dan itibaren online bilet satışına başlayınca alınmış havayolları şirketleri.
    Bu haber geçen gün çıkan ımf haberine benziyor beklenti olarak kullanıp hisseleri yükseltiyorlar.

4.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    dolara gece gece bir haller oluyor

Sabaha jeton ayarliyolar bear abey. Bisti alacaklar herhal [emoji16]

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    dolara gece gece bir haller oluyor

Gunsonu swap faiz maliyetine katlanmak istemeyenler satiyor abi.

6.  Alıntı Originally Posted by Nexus Yazıyı Oku
    Eline sağlık üstadım,
    ancak bence grafik haftalık olduğu için önemli düşüşler de olacaktır
    dünden bugüne olacak şey değil gibi düşünüyorum.
    ayrıca macd ile uyumsuzluk ta görünüyor,
    Macd poztif bölge de olmadıkca yükselişler tepki olarak kalıyor.
    stochastic aynı grafiğinizde daha önce de kesişmiş gibi görünmüş ama aşağı dönmüş
    ve bir önceki dibinin altına inmiş aynısı da olabilir,
    çünkü Günlük grafiklerde de macd halen negatif alanda.
    Böyle oldukca da yükselişler tepki olarak kalıyor ve geri döndüğünde
    genelde bir önceki dibin altına kadar inebiliyor diye düşünüyorum.

Maksat yorumunuzu eleştirmek değil,alternatif düşünce olarak bulunsun.
    sağol dostum.... ben geçmişte böyle bir sebeple böyle bir düşüş hatırlamıyorum. 2001, 2008 gibi düşüşlerin bu sefer ki düşüş ile bir ilgisi yok. Çıkış tekniği bile farklı. Endeks yaklaşık 2 yıldır aynı fiyatlarda hareket etmiş (82000-120.000) .Geçmişteki düşüşlerde açığa satış yasağı, brüt takas ve 100 de 10 düşüş gibi engeller yoktu. Ve en can alıcı nokta da emeklilik fonları ve devletin borsaya destek atması. Bu sebeplerle bu çıkış diğerlerinden çok farklı olacak gibi. Ayrıca genel olarak stokastik al verdiği zaman çıkış genel olarak sert devam etmiş. Geçmiş hareketlere baktığım da 10 sinyalin birisi gecikmiş.Senin al vermesine rağmen çıkmamış dediğin bölge 2018 zirvesinden sonraki düşüş hareketinde oluşmuş. Corona virüsü olmasaydı belkide şuan 150.000 deydik. Çıkış trendine girmişken böyle bir durum olduğu için dönüş sert olacak gibi.

7.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Boyutu küçüldüğü doğru ama
    Boyutu değil işlevi önemli [emoji23]

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    Virüs ölür biter gider o sıkıntı çözülür. Grafigi asıl aşağı kırdıracak olay bu enkazın nasıl kaldırılacağıdır.

Ne güzel İstanbul bee. Paran hem degerli olsun hem matbaanın başında otur hem de dünyadaki varlıkları satın al. Netflix mi bura? La casa de papel mi bura [emoji28]

Almanya bazı şirketlerin yabancı tarafından alınmasını yasakladı. Yani şu hastalık geyigi atlatılsın baya bir mevzu var.

Bu aşk böyle bitemez [emoji1787][emoji1787]

Sayfa 820/1002 İlkİlk ... 320720770810818819820821822830870920 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •