Originally Posted by
temelreisim
Yazan yok sanırım ky kalmadı
Neyse, okuyan faydalansın, genel bişey anlatayım
Bakın sizlere bi hikaye anlatayım
Bunu 3-5 sene önce ilk kısmı aselde anlatmıştım tekrar edeyim..)
Rakamlar yuvarlak, tam bire bir değil.
Asel bi aralar 13-15 tl civarıydı. Sonra bi hareket başladı 20 falan oldu. O zamanlar yalan yok ben de takip ediyorum, bi adam var, dünyada ona göre herşey çanak.))) Neyse 25 olunca, arkadaşlar çanak tamamlandı, teknik buraya kadar dedi. Hocam aşağı hocam yukarı yazıyo millet, sanırsın tüm tahtalar onun borsanın gurusu. Neyse , asel devam 30 lara kadar geldi. Bu sefer millet adama yüklenmeye başladı, hocam sen bize çanak tamamlandı dedin 25 ten sattık hisse 30 oldu yazmaya başladılar, herkes mızmızlanıyor. Arkadaş ta, merak etmeyin en fazla çanağını katlar 32 olur yazdı)) asel tabi rüzgarı arkasına almış, alıcılar sırada tavanlar gidiyor. Asel gazı almış dururmu 40 küsürlere kadar çıkınca, millet isyan moduna geçti, hocam 32 çanak katlıyor demiştin orayı da geçti, bize 25 ten sattırdın hisse 40 larda.. vs yazınca, adam bi müddet kimseye cevap vermedi. Sonra meşhur 45 mi 48 mi ne oldu, banka mobiller o gün çöktü bişiler oldu satan sattı satamayan kaldı. Hisse 35 lere düştü orlarda epeyce oyalandı. Yıllara sari 18-20 lere kadar geri düştü.
Hisse 48 den 35 lere düşünce, o çanakçı abimiz , kaybolmuştu bi anda ortaya çıktı))) gördünüz mü düştü, ben demiştim demez mi. Hey Allahım.
Şu an da 82 binden sonra çoğu indikatör teknik içimokucu lar vs ahaliye, nakitte kalın, nakit candır vs demiş. Endeks 93 bin olunca orası direnç ordan aman temkinli olun şekli. Endeks 96 bin olunca, kama var takoz var aman dikkat. Şimdi 97 mi 98 bin mi ne oldu. Bi kardeşim yazmıştı, aga uyduk birüne aylardır nakitteyim, hisseler koptu gitti, kaldık yaya. Bi de zararına satmış o şekil bekliyomuş. Endekste kama mı takoz mu ne olucakmış diye aylardır hisse almamış.
Bu kadar kafa ütüleme işini niye anlattım. Bakın borsada tek doğru yoktur. Bel ki yarın belki haftaya endeks göçecek, tekrar hisselee düşecek olur mu? Olabilir belki de olmaz, bilemiyorum lakin tek bişey takılıp, o amca gibi hayatta herşeyi çanakmış gibi düşünmeyin ya da takozmuş kamaymış gibi.
Bu iş varlık yatırımı. Tek bi doğrusu yok. Paranın peşinde sadece bi kişi yok. Çoklu bi denklem. Çıkıyorsa birileri çıkartıyorsa alırsın, onlar satıyorsa satarsın))) talep varsa alırsın, talep yoksa satarsın bu kadar basit. Hee bana göre de şu an pgsus thy clebi vs iş yok ken bunların çıkması mantıklı gelmiyprsa da burası borsa, mantıkla teknikle temelle taktikle, sadece birine sıkı sıkıya bağlanıp ona bakarak iş yaparsan para kazanamazsın..bazen çok sorgulamamak gerek. Şimdi endeks düşsün, o kama takoz var diyenler bakın ben demiştim der))) eee ama pgsus 25 den 61 a gitti thy 8 den 11 e geldi, arada ki kar ı kaçırdık, o iş ne olacak???[emoji6]
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri