Ekonomik verileri uzun süredir göz ardı ediyoruz.
TR şubat sanayi üretimi verisi uydurma olsada 1.2 artmış.
Çinde zaten çıkış başlamıştı, kapanmış olan bazı fabrikalar yeniden üretime başladı. Mart PMI yı çok iyi geldi.
Avrupa ve abd de henüz hareket yok. abd de en az 1 ayı var eğer virus vaka sayısı bu şekilde aşağı inmeye devam ederse. Fakat onlarında matbaalarda sıfır maliyetle basıp finansa ve yahudi şirketlere bolca dağıttıkları trilyonlarca dolarları var. Buna rağmen 40 milyon kişi aç, 7 milyon kişi sokaklarda evsiz.
Çok ünlü bir mankenin, köprü altında karton evde yaşarkenki fotoğraflarını görmüştüm. Bazı Sokaklarda tonla evsiz çadırı. Çadırı iyilikseverler dağıtmışlarmış. Ne iyi insanlar değilmi. Öğle yemeğine özel uçakla parise gelir dönerler, ceplerindeki para tamamen FEDin parasıdır, emek karşılığı değil soygun karşılığıdır. 7 milyon insan sokaklarda yaşar ve bu ülke bizim aydınlalrımızca vahşi olarak tanımlanmaz, süper ülke olarak tanımlanır. yahudi medya 70 yılda bize bunu öğretti, şartlandırdı.
Bizim TVlerde 7/24 sizi ağıla sokmak ve orada tutmak için çalışıyorlar, o TV ekranlarında gördüğünüz besili suratlar.
Bir kaç gün önce yazdığım gibi shortu bıraktım. Sadece long kullanıyorum ve arada korkunca kapıyorum.
Sonra tekrar açıyorum filan.
kapama ve açma kararı içinde açıksa S&P 5 dakkalık grafiğe, kapalı ise S&P dakkalık Future endekse bakıyorum. İlave pek bir faydası olmuyor ama yinede bakıyorum.
Hala ikinci dalga satış korkusu var bende. S&P geçmiş endeksine bakınca, 40 gün sonra bile satış dalgaları gelmiş. tabi kıyaslamak doğru değil, sebep ve trilyon miktarları farklı.
Bu arada USD iyi yükseldi.?
Perşembe günü yabancı işlem rakamları gelsin. BIST ve DIBS den çıkış varmı görelim. tamam para basacam dendi de, yinede USD nin bu kadar yükselmesi ilginç.
Belliki hükümetin hedeflerine uygun. 6.70 i geçtiğinde MB bişeyler yapmaya çalıştı.
Hükümet 6.70 i kötü görmüyor olmalı. Netçede hükümetteki herkesin cebi dolar dolu. Tüm servetlerinin dolar üzerine olduğundan eminim. Belediye başkanlarınında. Adamlar dolara tapıyorlar.
Birde USd 6 yı geççtiği halde ithalat gümleyip, ihracat patlamadı. Bununda sebebini yazmıştım. doları 20 TL yapsanızda bir şey değişmez, ithalat hep ihracattan çok fazla olur. Öküz aynı çünki. Arabayı ne kadar değiştirirsen değiştir, arabayı çeken öküzler aynı ise, hız değişmez. Bundan kastım akp yada tayyip değil, 70 yılda bizim kültürü, yahudi medya bu hale getirmiş. akp dahil tüm partiler ve onları adam sanıp oy verenler öküz. hali ile tüm ülkeyi kapsadık. 70 yıllık şartlanma nın sonucu bu.
Geriye tek efsane keçi kaldı. Bir dahaki seçimde ne yapıyoruz. Oy kağıdına keçi damgası basıyoruz. Damgayı Patates dende yapsanız olur.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri