Sayfa 292/853 İlkİlk ... 192242282290291292293294302342392792 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 2,329 - 2,336 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ekonomik verileri uzun süredir göz ardı ediyoruz.
    TR şubat sanayi üretimi verisi uydurma olsada 1.2 artmış.
    Çinde zaten çıkış başlamıştı, kapanmış olan bazı fabrikalar yeniden üretime başladı. Mart PMI yı çok iyi geldi.

Avrupa ve abd de henüz hareket yok. abd de en az 1 ayı var eğer virus vaka sayısı bu şekilde aşağı inmeye devam ederse. Fakat onlarında matbaalarda sıfır maliyetle basıp finansa ve yahudi şirketlere bolca dağıttıkları trilyonlarca dolarları var. Buna rağmen 40 milyon kişi aç, 7 milyon kişi sokaklarda evsiz.

Çok ünlü bir mankenin, köprü altında karton evde yaşarkenki fotoğraflarını görmüştüm. Bazı Sokaklarda tonla evsiz çadırı. Çadırı iyilikseverler dağıtmışlarmış. Ne iyi insanlar değilmi. Öğle yemeğine özel uçakla parise gelir dönerler, ceplerindeki para tamamen FEDin parasıdır, emek karşılığı değil soygun karşılığıdır. 7 milyon insan sokaklarda yaşar ve bu ülke bizim aydınlalrımızca vahşi olarak tanımlanmaz, süper ülke olarak tanımlanır. yahudi medya 70 yılda bize bunu öğretti, şartlandırdı.

Bizim TVlerde 7/24 sizi ağıla sokmak ve orada tutmak için çalışıyorlar, o TV ekranlarında gördüğünüz besili suratlar.

Bir kaç gün önce yazdığım gibi shortu bıraktım. Sadece long kullanıyorum ve arada korkunca kapıyorum. Sonra tekrar açıyorum filan.
    kapama ve açma kararı içinde açıksa S&P 5 dakkalık grafiğe, kapalı ise S&P dakkalık Future endekse bakıyorum. İlave pek bir faydası olmuyor ama yinede bakıyorum.

Hala ikinci dalga satış korkusu var bende. S&P geçmiş endeksine bakınca, 40 gün sonra bile satış dalgaları gelmiş. tabi kıyaslamak doğru değil, sebep ve trilyon miktarları farklı.

Bu arada USD iyi yükseldi.?

Perşembe günü yabancı işlem rakamları gelsin. BIST ve DIBS den çıkış varmı görelim. tamam para basacam dendi de, yinede USD nin bu kadar yükselmesi ilginç.

Belliki hükümetin hedeflerine uygun. 6.70 i geçtiğinde MB bişeyler yapmaya çalıştı.
    Hükümet 6.70 i kötü görmüyor olmalı. Netçede hükümetteki herkesin cebi dolar dolu. Tüm servetlerinin dolar üzerine olduğundan eminim. Belediye başkanlarınında. Adamlar dolara tapıyorlar.

Birde USd 6 yı geççtiği halde ithalat gümleyip, ihracat patlamadı. Bununda sebebini yazmıştım. doları 20 TL yapsanızda bir şey değişmez, ithalat hep ihracattan çok fazla olur. Öküz aynı çünki. Arabayı ne kadar değiştirirsen değiştir, arabayı çeken öküzler aynı ise, hız değişmez. Bundan kastım akp yada tayyip değil, 70 yılda bizim kültürü, yahudi medya bu hale getirmiş. akp dahil tüm partiler ve onları adam sanıp oy verenler öküz. hali ile tüm ülkeyi kapsadık. 70 yıllık şartlanma nın sonucu bu.

Geriye tek efsane keçi kaldı. Bir dahaki seçimde ne yapıyoruz. Oy kağıdına keçi damgası basıyoruz. Damgayı Patates dende yapsanız olur.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün BIST yine S&P future'a endekslenmiş.? Yani abd dev FON larının tuttuğu yuların ucunda bizim finans kesimi.

Bizde balina tuzağından savrulan ölü balıkları kapmaya çalışan martılar gibiyiz.
    Balinalar dipten ağızlarını açmış, kurdukları baloncuk tuzağının içinde kalan balık sürüsünü lüpleye lüpleye yukarı çıkıyorlar. Milyonlarca balık, balinaların ağzından giriyor. Kurtulmaya çalışanlar sağa sola ve yukarı kaçışıyor. Yukarı kaçışanlardan yüzeye çıkanlarıda martılar kapmaya çalışıyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
    hani o ünlü firmalar ürün tanıtımı için şey yapıyorlar ya alicemal abi "toplantı"

hah işte onun adına "lansman" diyorlar.. ))

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay repulse gelmiş, hemde pek çok yazıyıda okumuş. Sanırım virus krizinin etkilerini attı üzerinden.
    Benim katıldıklarım kokteyl gibi bişey deniyordu sanırım, lansman değilde.

---

S&P yeniden fibo %50 nin altına indi.
    abd borsalarının hareket tarzını bilmediğimden, bir sonuç çıkaramıyorum. Geçecekmi yoksa aşağımı dönecek. Bizim BIST gibi mafya babalarının oyuncağı olmuş SAHİPSİZ dansöz değil, ağır abi havalarında.
    Gün içi hareketlerde aşağı doğru 2'li meme yapmış. Biliyorsunuz meme bereket demek.

Sabah haberi dinleyeyim dedim, bloomberg deki sabah haberlerini veren kadın öyle bir anlatıyorki, sanki dünyaya çarpmak üzere olan dev göktaşından canlı yayın yapıyor.

Öyle panik, öyle telaş.

Vitamin kontrolu yaptırmalı, bişeyler fazla yada az olabilir. Bu kadın yıllardır hep böyle. Sabah haberlerini Milli maç canlı yayını yapar gibi anlatıyor. Kadını 3 dakka dinle. Her şeyini satıp Alaska ya yerleşme isteği doğuyor.

Neyseki sürü psikolojisine girme huyum yok. Bi kaç kere girip şöyle bi baktım çıktım. Değmez girmeye.

Ne diyordum.
    S&P ne yapacak.

Şimdide abd borsalarını takip etmek gerekiyor yaw.! BIST i bilmek için abd yi bileceksin. Saçmalığa bak. Tabi şikayet etmek yerine alışmak gerekiyor. Çin öyle değil, kaptırmamış ülkesini yahudiye. henüz tabi.

Sanırım abd şirket bilançoları ile S&P bi tarafa doğru hareketlenecek. ABD de bilançolar açıklanmaya başlamış.
    Bankalarından bazıları, FED ve devletle yaptıkları işlerde kazandıkları paralarla durumu düzeltmiş görünüyor.

Kural neydi. Üretmeden cebine para giriyorsa, o para kalabalıklardan çıkar.
    Hali ile FEDin saçtığı paralar, bazılarının kişisel servetlerini kabartırken, milyonlarca insanın açlık seviyesine düşmesine sebep olacak. 40 milyon aç'ın yanına bir 20 milyon daha eklenecek. O kişisel servetin artması, 20 milyon kişiden çıkacak.

Bu Rakamları salladım, örnek olsun amaçlı.(40 milyon rakamı doğru diye hatırlıyorum)

S&P diyorduk.

Şimdide abd bilançolarını takip etmek lazım. Netçede büyük paniklik bişey yok gibi. Tabi yanılabilirimde. Krizden sonra kafa kalmadı pek bende. Olaylara hakim değilim, korku hakim biraz.

Korku nun sebebi neydi.?
    Bilgi eksikliği.

abd şirket bilançoları ve borsa davranışlarını bilmediğimden veya hakim olmadığımdan, şu an biraz korku hakim bana.

Tabi S&P nin aşağı dönmesi için, şirket bilançolarında beklenmeyen bir şey olması gerekir. Belli ölçüde zarar beklenenler içinde. Yani fiyatlarda. Beklenenin dışına çıkılması gerekir. batma ihtimali yüksek şirketler gerekir. Yoksa aşağı dönse bile kısa süreli olur.
    Ama dediğim gibi, abd borsalarının hareket tarzını bilmiyorum. O sebeple ne söylesem boş. Seyredip göreceğiz.

Bu krizde neyi gördük.
    Avrupa ve TR borsası yuları abd fonlarının elinde. Yönü seviyeyi onlar belirliyor.
    Başka ne gördük. TR de finans değerlerini mesela USD seviyesini TR deki yabancı bankalar belirliyor. Ne halt yeniyorsa içerdeki yabancı bankalar aracılığı ile belirleniyor. Devlet bankaları ve iş bankasıda o bankalara katılıyorlar. farklı davranmak akıllarından geçmiyor. İş bankasını anlarımda, devlet bankalarını anlamam.

Ne zamana kadar TR deki yabancı bankalarla aynı davrandılar.
    tayyip erdoğan devlet bankaları ve merkez bankasının kafasına silah dayayana kadar. O zaman ayrıştılar ve ayrışmanın iyi olduğunuda gördük. Yabancının kıçını koklamanın anlamı yokmuş.

Devlet bankaları faiz indirince hem tonla müşteri kazandılar, hemde kazançları arttı. Soymasalar çok daha kazançlı olurdu.

Demekki yabancıdan korkmayıp, kendin olman yeterli. Tabi önce yahudi medyasının yularını ele almak gerekir.

İçerdeki yabancı bankalar, içerdeki ve dışarıdaki yahudi medya ile ortak çalışıyor. Medya halkı hazırlıyor, sonra şirketler aracılığı ile vuruyorlar yada malı götürüyorlar.

yahudi medyayı bu ülkeden çıkarmak gerekir. Böylece sömürge olmak yerine, yahudi medyanın yerini dolduracak yobaz medya sayesinde kısa sürede şeriata geçebiliriz ve birilerinin kölesi oluruz. Du yaw, mevcut yahudinin alternatifi daha kötü görünüyor. İki ucu moklu değnek. Hoş bizdeki yobazların sahibide yahudi.

her neyse artık.
    Son düzenleme : alicemal; 16-04-2020 saat: 09:22.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ne zamandır benim topik'e yazı yazan yok.

Genelde genç beyinlilerden(genç kalan beyin, 17 yaşta takılı kalan) yazan oluyor, onları nazikçe ötelemem zor oluyor. Netçede öyle bir kafa yapısına sahip değilim. Normal bir insana çok kolay gelebilecek bir işi, her seferinde yüzüme gözüme bulaştırıyorum.

Ancak EQ su yüksek beyinlere ihtiyacım var. EQ: nedir. Sebep sonuçları doğru bağlayabilen kişiler.
    O kişiler sayesinde, birbirimizin eksiğini, tecrübe eksikliğini tamamlayabilirr ve dünya ölçeğinde FARK YARATABİLİRİZ

Genelde cahil cesaretine sahip insanlarla muhatab oluyorum. Yanlış anlamayın, bunlar ÖZ de iyi insanlar ancak ne kendine nede çevresine pek faydası olmayan insanlar.

Aradığım şey. Benim eksiğimi kapatacak ölçüde EQ ve IQ su yeterli nsanlar.

O tür inanlar varsada, bana özel mesaj ile saygısını belirtip kenara çekilen insanlar.

Benim saygım, sizin bana gönderdiğiniz saygının 10 kat üzerinde.

Ancak, bu ülkede fark yaratabilmek için, bilgi biriimimizi paylaşmalıyız.
    Hiç bir beklentimiz olmadan.

Biliyorum, siyasi partilerde bu mantık üzerine kurulu ve tek amaçları, milleti soymak.

Ancak BEN keçiyim.

Yani EGOO tavanda. Ancak maddi çıkar beklentisi sıfır seviyede.

Derdim kendime paye değil. Ülkedeki ezilenleri kurtarmak.

Her neyse yaw. Niye ezilenleri kurtaracak kadar salak olasınki.? Bilmiyorum, belki bir EQ su yüksek psikolog yanıtlayabilir. Bende yanıtalarımda. Elektron bulutu sebebi ile yemiyor.

Başlangıç konusunu unuttum.

Kafa bulutluç

Kimseye değdirdi isem özür dilerim...

Bilgisayarı açmamam lazımdı da, açık bırakmışım...

Hwer neyse artık...

Yarın sabah bulutsuz kafa ile yazayım..
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Ali cemal abi merhaba, dışardan izleyip bilgilenmek daha faydalı oluyor...Ama madem istedin bir kaç kelam edeyim..Ha bu arad EQ ,IQ falan anlamam.Zaten çok yüksekte değildir...

Benim son zamanlarda dikkatimi çeken bir durum var..Bu virüs olayı öldürücülük açısından tarihteki bir çok vakadan daha az olmasına rağmen ekonomileri etkelemesi açısından benzersiz bir durum oluşturdu deniyor.Ama ben aynı kanaatte değilim ..Sistem zaten çıkmaza doğru gidiyordu.Batıya (senin tabirinle siyonist ailelere) düşman lazım.en azından servet transferi yapmak için.Yada daha da zenginleşmek için.Bu nedenele tam olarak hegomonya kuramadıkları ülke çin uygun bir aday gibi duruyor.
    Herkes çinin teknolojisine vs...ne kadar ileri gittiğinden bahsediyor ama çini çin yapan şey aslında tarihsel genlerinden gelen ticaret yeteneği.Adamlar M.Ö de sonrada bu ticaret işinde bayağı iyiler...Bakma sen şu budizmi mudizm, vs...gibi dinler bunları afyondan çok önce uyuşturdu da yüzyıllarca uyuşmuş gibi yaşadılar.Sonrasında maoizim bunların eğitimlilerini katledince ortada ilim bilim kalmadı.Zaten daha önce olanlarda ingilizlerden mirastı.Yani faydası maydası da yoktu.

Ama adamlar son yirmi yılda hangi sebeble olursa olsun genlerindeki ticari yeteneği tekrar kullanmaya başladı. Bunuda taklitçilikle vs yapmaya başlayınca batı bunları ucuz iş gücü gibi gördü.Kullanmaya başladı.Ama boynuz kulağı aşar misali bunlar fazla palzalandılar. Resmen dünya ticaretini domine etmeye kalktılar..Bütün olay burdan çıkıyor..

Şimdi bir bahane ile bunları durdurmaları lazım..Bu virüs olayı da tam bahanesi olacak bence.Kontrol edemiyor yada kullanamıyorsan boğacan misali.Zaten çinin demografik yapısı da buna çok uygun.Virüsü kim çıkardı bilemem ama bildiğim bir şey varsa çini zor günler bekliyor.En azından ekonomik olarak.

Önce bu ABD tahvillerini çinin kucağına verdiler..Çin belkide 20 yıllık birikimini bunlara yatırdı.Son yıllarda uyandı altına yöneldi ama ne fayda ..elinde 3,5-4 trilyon dolarlık tahvil var...Dolar kölelerin Altın kralların parası olunca berbat bir durumda kalmaları an meselesi.
    Sözün kısası virüsden sonra çok daha çetin savaşlar bekliyor dünyayı....
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Ali cemal abi merhaba, dışardan izleyip bilgilenmek daha faydalı oluyor...Ama madem istedin bir kaç kelam edeyim..Ha bu arad EQ ,IQ falan anlamam.Zaten çok yüksekte değildir...

Benim son zamanlarda dikkatimi çeken bir durum var..Bu virüs olayı öldürücülük açısından tarihteki bir çok vakadan daha az olmasına rağmen ekonomileri etkelemesi açısından benzersiz bir durum oluşturdu deniyor.Ama ben aynı kanaatte değilim ..Sistem zaten çıkmaza doğru gidiyordu.Batıya (senin tabirinle siyonist ailelere) düşman lazım.en azından servet transferi yapmak için.Yada daha da zenginleşmek için.Bu nedenele tam olarak hegomonya kuramadıkları ülke çin uygun bir aday gibi duruyor.
    Herkes çinin teknolojisine vs...ne kadar ileri gittiğinden bahsediyor ama çini çin yapan şey aslında tarihsel genlerinden gelen ticaret yeteneği.Adamlar M.Ö de sonrada bu ticaret işinde bayağı iyiler...Bakma sen şu budizmi mudizm, vs...gibi dinler bunları afyondan çok önce uyuşturdu da yüzyıllarca uyuşmuş gibi yaşadılar.Sonrasında maoizim bunların eğitimlilerini katledince ortada ilim bilim kalmadı.Zaten daha önce olanlarda ingilizlerden mirastı.Yani faydası maydası da yoktu.

Ama adamlar son yirmi yılda hangi sebeble olursa olsun genlerindeki ticari yeteneği tekrar kullanmaya başladı. Bunuda taklitçilikle vs yapmaya başlayınca batı bunları ucuz iş gücü gibi gördü.Kullanmaya başladı.Ama boynuz kulağı aşar misali bunlar fazla palzalandılar. Resmen dünya ticaretini domine etmeye kalktılar..Bütün olay burdan çıkıyor..

Şimdi bir bahane ile bunları durdurmaları lazım..Bu virüs olayı da tam bahanesi olacak bence.Kontrol edemiyor yada kullanamıyorsan boğacan misali.Zaten çinin demografik yapısı da buna çok uygun.Virüsü kim çıkardı bilemem ama bildiğim bir şey varsa çini zor günler bekliyor.En azından ekonomik olarak.

Önce bu ABD tahvillerini çinin kucağına verdiler..Çin belkide 20 yıllık birikimini bunlara yatırdı.Son yıllarda uyandı altına yöneldi ama ne fayda ..elinde 3,5-4 trilyon dolarlık tahvil var...Dolar kölelerin Altın kralların parası olunca berbat bir durumda kalmaları an meselesi.
    Sözün kısası virüsden sonra çok daha çetin savaşlar bekliyor dünyayı....

Slm..

Sizin benim bildiğimi peygamber deveside biliyordu,amma velakin yapılması gerekeni yaptı...

Bu işlere kader diyorlar değerli forumdaşım.

8.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Ne zamandır benim topik'e yazı yazan yok.

Genelde genç beyinlilerden(genç kalan beyin, 17 yaşta takılı kalan) yazan oluyor, onları nazikçe ötelemem zor oluyor. Netçede öyle bir kafa yapısına sahip değilim. Normal bir insana çok kolay gelebilecek bir işi, her seferinde yüzüme gözüme bulaştırıyorum.

Ancak EQ su yüksek beyinlere ihtiyacım var. EQ: nedir. Sebep sonuçları doğru bağlayabilen kişiler.
    O kişiler sayesinde, birbirimizin eksiğini, tecrübe eksikliğini tamamlayabilirr ve dünya ölçeğinde FARK YARATABİLİRİZ

Genelde cahil cesaretine sahip insanlarla muhatab oluyorum. Yanlış anlamayın, bunlar ÖZ de iyi insanlar ancak ne kendine nede çevresine pek faydası olmayan insanlar.

Aradığım şey. Benim eksiğimi kapatacak ölçüde EQ ve IQ su yeterli nsanlar.

O tür inanlar varsada, bana özel mesaj ile saygısını belirtip kenara çekilen insanlar.

Benim saygım, sizin bana gönderdiğiniz saygının 10 kat üzerinde.

Ancak, bu ülkede fark yaratabilmek için, bilgi biriimimizi paylaşmalıyız.
    Hiç bir beklentimiz olmadan.

Biliyorum, siyasi partilerde bu mantık üzerine kurulu ve tek amaçları, milleti soymak.

Ancak BEN keçiyim.

Yani EGOO tavanda. Ancak maddi çıkar beklentisi sıfır seviyede.

Derdim kendime paye değil. Ülkedeki ezilenleri kurtarmak.

Her neyse yaw. Niye ezilenleri kurtaracak kadar salak olasınki.? Bilmiyorum, belki bir EQ su yüksek psikolog yanıtlayabilir. Bende yanıtalarımda. Elektron bulutu sebebi ile yemiyor.

Başlangıç konusunu unuttum.

Kafa bulutluç

Kimseye değdirdi isem özür dilerim...

Bilgisayarı açmamam lazımdı da, açık bırakmışım...

Hwer neyse artık...

Yarın sabah bulutsuz kafa ile yazayım..

Misafirlerinize hakaret ediyorsunuz insanlar sizden çekiniyor kibirlisiniz kibir sizi ve karşınızdakini yoruyor....bilgilisiniz çok bildiğinizi zannediyorsunuz bildikleriniz bazan yanlış olabilir işin kötüsü bunun farkında değilsiniz tek ses her daim büyük hataları getirir münazaraya tartışmaya açık değilsiniz buda size yanlışlardan hatalardan dönme şansı vermiyor sanırım sosyal yaşamdada yalnızsınız paylaşmak istediğiniz bir çok şeyi insanlarla paylaşamuyorsunuz....

Bilmek iyidir....çok bilmek sorun yaratır...bildiklerini paylaşmak meziyet ister....

Çok bilmek büyük yüktür sorumluluğu vardır....çok bilmek çoğu zaman ...kibir ve paranoyaklık getirir...

Çok bilmek çoğu zaman insanlara yorgunluk ve yanlızlık getirir.

Zeki ve bilgili insansınız...zekanız aklınızı yoruyor...işin kötü tarafı çok zeki ve çok bilgili olduğunuzu zannediyorsunuz fakat değilsiniz...

Çok akıllı olduğunuzu zannediyorsunuz fakat değilsiniz...

Kibiriniz sizi aldatıyor şaşırtıyor yanıltıyor...

Sayfa 292/853 İlkİlk ... 192242282290291292293294302342392792 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •