Originally Posted by
Amateur
Altıncı yılında olan bir BES hesabım var. Eylül ayından itibaren %100 hisse fonunda değerlendiriyordum. Ocak ayında birikimim üzerinde %64 kar oranına erişmiştim. Devlet katkısını da katınca, bir koyduysam iki olmuştu.
Sonrasında piyasa kötüleşince elimdeki hisseleri batmadan yönetmek derdine düştüğümden, BES'i tamamen unuttum. Dolayısıyla bu düşüşte de hisse fonunda kaldım. %42 getiri oranına düştüm.
Bu ay başında Anadolu Hayat'ın bir hizmeti olan ROBOFON'a geçtim. Önce bir test yapıyorlar ve risk iştahını ölçüp yatırımcı tipini belirliyorlar. Ben "riski kabul eder, uzun dönemde getiri olacaksa kısa vadede kaybı kabul eder" profilinde çıktım. Benim fon dağılımını %20 Hisse fon (yüksek risk), %10 Dengeli değişken (orta risk), %20 Atak değişken (yüksek risk), %10 Bric fon (yüksek risk), %40 Altın fon (yüksek risk) yaptılar. Altın ve son bir-iki haftadaki borsa hareketi nedeniyle durumu biraz kurtardım, ama bugün itibariyle getiri %44'te kaldı.
ROBOFON'a girince bir yıl çıkamıyorsun. Senin birikimini onlar yönetiyor. Bir yıl sonunda ne olacak ben de merak ediyorum doğrusu.
Yer İmleri