Originally Posted by
G.explorer
Etil alkol eskiden seker fabrikalarında uretilirdi. Seker fabrikalarinin durumu malum, suan kullanilan etil alkol ithal geliyor asiri derecede disariya bagimliyiz.
Etil alkolun kullanim alani cok fazla, kullailan dezenfektanlarin temelinde yine etil alkol var. Alkol icilmek icin evde de uretilebilir. Cok ucuza mal olur. Fakat orada tek sikinti fermantasyon islemi esnasinda az muktarda metil alkolunde olusmasi ve distilasyon esnasinda ayrilmasi onemli. Evde uretilen raki maliyeti cok dusuk olur 1 litre raki maliyeti 30 tl gibi diye dusunun.
Zamaninda bir calisanim, hergun alkol aldigini ve evde yaptigini soyledi. Kaliteyi artirmak icin destek istemisti. Uzum, incir, elma, muz gibi meyveleri de ekleyip raki yaptirmistim. Harika bir icki olmustu. Vergiler artarsa hetkes evde yapmaya baslar.
Birde sahte icki olayi var, o da sahtekarlar sanayi tipi etil alkolu alip, seyreltip sonra siseleyip satiyorlar. Endustriyel etil alkolde dedigimiz zararli safsizliklar olabiliyor. Bunlar toksik etki yapip insani oldurebiliyor. Ona cok dikkat etmek lazim..
Ya şu alkolün vücuda tek bir faydasını söyleyinde yazdıklarınızda söyledikleriniz de haklısınız diyeyim.Hepimiz bir iki yudum içmişizdir alkol alınca ne olur kafa dönmeye başlar kayıkda gibi sallanırsın , hafiften bir rahatlama gelir beyin hücreleri , neronlarda bi gevşeme olur.İnsanda bir boşvermişlik başlar dünya yok oluyor kurtar deseler , bana ne beter olsun der bu alkolün verdiği bir rahatlamadır beyinde neronlar arası bağlantı zayıflamaya başladığı için , hayal , rüya aleminde gibi hissedersin kendini , sigara da aynı şeyler olur , geçici bir relax , boşvermişlik gibi çünkü neronların zincirleri birbirinden uzaklaşmştır olay bu hadi insanlar bunun içiyor bir şişe rakıya 200 tl verebiliyor.Çorabı delik ama bir şişe rakıya 200 tl veriyor sonrası arkadaşlar sonrası önemli bir günle bitmiyor meret seni esir alıyor , ruhunu zaptediyor.Alışan vücut su içmek ister gibi alkol almak istiyor sigara içmek istiyor.Arkadaşlar daha sonrası da var hüsran yoksulluk siroz hastalığı , çürümüş karaciğer çürümüş beyin hücreleri bırakın bu alkol muhabbetlerini bunlar külliyen zarar.hala içecem diyorsan git bari bira iç şarap iç hiç olmassa alkol oranı düşük , derecesi yüksek alkollü içeceklerin sonu ölümdür.Ateşle oynamayın ben rakı bulamayınca kolonya içenleri bilirim , alev almış barut gibi , pancar kırmızısı gibi kızarmış alkolikleri bilirim.Sonunda merdiven altına düşmüş şarapçıları bilirim.Uzak durun yakar sizi , bu meret şişede durduğu gibi durmaz , ruhunuzu , iradenizi esir alır.Bunları bırakmak için yüzde bir gücünüz vardır.O iradeyi kullanın ve bırakın oda olmadı aklınız başınızdayken hastaneye yatın teslim olun.İçki kumar siagara şeytanın pislikleridir.
FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.
Yer İmleri