Originally Posted by
G.explorer
Benim kafamda çözemediğim ve en büyük sıkıntı da hizmet sektörü oluşturuyor. İşsizlik had safaya gidecek ve online satış hizmet sektörüne çok büyük darbe vuracak, bu da halkın büyük çoğunluğunun alım gücünü yitirmesi anlamına geliyorki, bu da büyüme yakım zamanda olmayacağı anlamına geliyor.
Bunu çözecek yöntemihala kafamda canlandıramadım, geleceğe bu yüzden olumlu bakamıyorum. (Bir ara trump bu nedenle amazona takmıştı).
Sizin bu konudaki görüşünüzü merak ediyorum.
Tskler...
Tek Tek'de Mehmet Göçmen vatandaşlık maaşı önderdi ben yakalayamadım. Kamu demek tekrar dağıtım demek. Herkese atıyorum 500 TL maaş bağlanır, 5 kişi 2500 TL ile geçinir bekar kalmak cezalandırılmış olur ama tutar ne kadar olmalı bilemiyorum. Ücretsiz hizmet vermek israfa da yol açabilir, parasını iktisatlı harcayan ölmeden yaşar.
Beni 500 TL kesmez diyenler gerçekten çalışmak için niyetlidir, sürekli kendini geliştirir ve üretken olur.
Herkesi memur yapıp 500 TL maaş bağlamak da mümkün, günlük hayatta kurallara uymayanların maaşı bir süreliğine kesilir, bazen çok saçma kurallar oluyor uymanın bir getirisi olmalı. O tabi devletin özel şirketler için taşeron olması gibi bir urum doğurabilir. Her zaman iş olmuyor, özel sektör çalışan lazım oldukça kamudan şu nitelikde 100 adam lazım deyip adam ister, daha fazla kazanmak isteyenler başvurur. Devlet evde yarım saat spor yapacaksın seklinde kurallar da koyabilir, sonradan 1984 e döner iş. Yalnız en zenginin de bu sisteme katılması lazım ki kurallar sadece alt tabak için geçerli olması.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri