Sayfa 859/1003 İlkİlk ... 359759809849857858859860861869909959 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 6,865 - 6,872 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1. Kaynaklar, Hazine ve Maliye Bakanlığı, sermaye artırımını finanse etmek için yurtiçi piyasada TL cinsi tahvil çıkarmasının seçeneklerden biri olduğunu belirtti. Kaynak: Bloomberg

Alıntı Originally Posted by huseyin81 Yazıyı Oku
    Kaynaklar, Hazine ve Maliye Bakanlığı, sermaye artırımını finanse etmek için yurtiçi piyasada TL cinsi tahvil çıkarmasının seçeneklerden biri olduğunu belirtti. Kaynak: Bloomberg
    Sagol bu bilgiler icin. Simdiye kadar bedelliye gitmediler, ordan burdan sokusturdular. Simdi de gitmesi biraz garip geldi ama aciklama da bedelli izlenimi vermisti.

3. Tahvilde ciddi bir düşüş yaşandı, muhtemelen bankalar bddk talebini farklı şekilde yerine getiriyor.

4. Şimdi ben zamanında 220 bin lira batırdım, 7 bin tl borcla çıktım, yani 227 bin lira gitti. sanırım 2010 falandı, gsray da %9900 bedelli sermaye olayında yakalandık.

Bu bankalardaki bedelli gsray gibi olur mu, gsray bedelliye biz para verecektik, kendisi loca koltuk gibi sanal şeyleri kira kontratı ile alacak gibi gösterip bedelliye katıldı.

Aslında ismi bedelli ama parayı veren ky oldu. Oranda muhteşemdi %9900 bedelli.

Bankalarda bedelli yapılırsa devlet tahville katılırsa para vermiş olacak mı, olmayacak mı.

Bu kötü tarafı.

İyi tarafı ise, bankalar yükselişe katılmadı, bankalar için para ve sermaye her şeydir diyerek bedelliyi olumlu mu algılayacak.

5. 4,90 kesin stop ile İŞC düşünüyorum. Ama sadece düşünüyorum, cesaret edemiyorum. İki nedeni var, birincisi halkbanka göre ucuz kaldı, son aylarda beraber hareket ettiler, diğeri ise çökme ihtimali vardı ama çökemiyorlar sanırım.
    Gecen hafta ciddi miktar bireysel kredi aldım, faizler çok düşük geldi. İlk acıklama gibi değil, sonradan faizler gevşetildi. Mesela halkbank 5 bin liraya 5,300 lira 6 ay ödemesiz 12 vade ile, oranlar çok düşük geldi.

Bankalar arasinda en kotusu Akbank. Acaba o mu yeni BDDK kararindan ceza yiyecek.

8. corona hastalığı ülkemizde 85 bin vaka rakamlarına ulaştı. Ne hikmetse vefaat sayılarımız bir çizgi üzerine ilerliyor. Fakat yaşlı büyüklerimiz için gerçekten büyük tehdit, 4-5 günde sonuca ulaşıyor. Yani dünya genelinde gündem olan bu salgın gerçekten ciddi tehlikeli. Rakamlar çarpıtılıyor ama ÇİN en büyük çarpıtan oldu. Abd ise sanki biraz fazla beyan ediyor, ÇİN'den para almanın yollarını arıyor. ABD 2008 yılında ÇİN tahvillerine çökmüş. Bir yerde okudum. Dünya karışık.

Ama bu salgın bitecek. Şimdi soru şu : Bundan sonra ne olacak.

1. Basılan dolar değerlendi 6,900, daha gidecek mi swap gelip düşecek mi.
    2. 120 binden 82 bine oradan 98 bine geldik, borsa 98 bin ile düşen trendi kırıp 140 bine gidecek mi, yoksa 82 bine geri gelecek mi yada 70 binler görülecek mi.

Bu iki değere baktığımızda ky nın karar vermemesi için her şey ayarlanmış. Ama ortada iki çubuk var, birini seçmek zorundasınız.

Sanki çarşamba günü merkez bankası faiz kararı seçimin daha rahat yapılmasını sağlayacak.

Çarşamba günü 3 secenek var, faiz düşecek aynı kalacak yükselecek.

Faiz azalırsa bunlar korkmuyor denilecek, yükselirse dolar tepki verecek TL dahi bulamıyorlar denilecek. Aynı kalırsa belirsizlik devam edecek. Borsa çarşambaya kadar bir haraket çekmezse, merkez bankası adil davrandı, önceden kararı Yatırım finans ve katar fonlarına söylemedi diyeceğiz. Yok hareket gelirse borsada olmanın bir anlamı yok, manüplasyon devam ediyor diyeceğiz.

Sayfa 859/1003 İlkİlk ... 359759809849857858859860861869909959 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •