Çok dramatik.
Çok dramatik.
bang bang you shot me down..
kontrattan dolayı sıkıstırma var denılıyor yoksa brent yuzde 4lerde
147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........
1 Mayıs yaklaşıyor… Özel bankalar ne yapacak?
BDDK, 18 Nisan'da duyurduğu düzenlemeyle bankaları kredi vermeye zorlayacak bir adım attı. Belirlenen Aktif Rasyosu isimli yeni oranı kamu bankaları tutturmuş durumda iken bazı özel bankalar oranın altında. 1 Mayıs'ta uygulamaya girecek yeni düzenleme nedeniyle ceza ödememek için özel bankaların adım atması gerekiyor. Sozcu.com.tr'ye konuşan ekonomist Haluk Bürümcekçi, karar sonrasında özel bankaların ilk etapta düşünüldüğü gibi daha çok kredi vermek yerine şirket ve devlet borç kağıtlarının alımını tercih edebileceğini söyledi. Yani bankalar oranı tutturmak için kredi musluklarını açmak yerine şirket ve devlet borç kağıtlarını satın alabilir.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...pacak-5760150/
‘En iyi ihtimalle hayat Mayıs sonu normale dönecek’
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) hazırladığı rapora göre corona virüsüne karşı hayatın ne zaman normalleşeceğine ilişkin senaryolar hazırlandı. Vaka sayıları tahminlerine göre iyi senaryoda mayıs sonunda hayatın normale dönmesi, kötü senaryoda ise ağustos başında hayatın normalleşmesi bekleniyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...ryosu-5760773/
elektrikli araçlar üretildi corona çıktı
TAŞIDIĞIN ŞEYİN AĞIRLIĞINI BİLECEKSİN!..
Tahvil faizleri
AKTIFTHV 9,95 -%18,58
TAHVLUV 12,89 -%8,78
Uzun vadeli tahvil elinde tutan fonlar bugün kazandırdı gibi. Emeklilik fonlarında borsa veya dolar altın fonlarına geçiş olabilir.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Herif resmen şortçulara gösterip elletmiyor.
İş Bankası da SISE alımlarına ara verebilir, aktifte kredi sayılmadığı için fiyatın ay sonlarında düşük olmasını tercih edebilir.
Borsa fiyatına göre iştirak değerlendirilen fazla banka iştiraki yok gibi.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Hollanda zaten 2022 den sonra fosil yakıtlı araç trafiğe almayacağını bildirmişti. Bu petrol tüketim 4-5 yıla avrupa çağında zaten düşüş eğilimine geçecek. belkide petrol sadece plastik ve diğer türevler için değerli olarak kalacaktır birde 2. ve 3. dünya ülkeleri için.
Yer İmleri