Bişey diyeceğim ordularım göre olurda yüzde 700 bedelli gelirse ben 80 bin lota kaç para ödüyecem![]()
Bişey diyeceğim ordularım göre olurda yüzde 700 bedelli gelirse ben 80 bin lota kaç para ödüyecem![]()
Ona göre nakit hazır edelim![]()
Dolar bazında zaten batmışım.
Vadesi gelen liraları buraya taşıyorum.
Merkezden de yine faiz indirimi bekliyorum.
Mevduatın yarısı lira olduğundan, bu filmin sonu kötü bitecek bence.
Merkez , swapla birşeyler bulmaya çalışıyor.
işin nereye dayanacağı çok belli.
Bu arada sayın 666 'ın bahsettiği EMD olayı çok ciddi.
http://www.emo.org.tr/ekler/59f94d44...pdf?dergi=1017
Çokmuş yav inşallah bedelli gelmez gelirse bu şartlarda katılamam...
Tarihinde ilk defa Teksas spot ham petrolü eksi 37.63 dolara düştü bugün. 1 varil ham petrolün satıcısı alıcıya varil başına 37.63 dolar ödedi. Hadi buradan yakın.
Financial Times
US oil price crashes below zero for first time in history
Benchmark US oil prices crashed into negative territory for the first time in history as the evaporation of demand caused by the coronavirus pandemic leaves the world awash with oil and not enough storage capacity meaning producers are paying buyers to take it off their hands. West Texas Intermediate, the US marker, lost 306 per cent on Monday to minus $37.63 a barrel in a day of chaos in oil markets. Traders capitulated in the face of limited access to storage capacity across the US, including the country's main delivery point of Cushing, Oklahoma.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
bedelli olasılığı hele hele yüksek oranlı bir bedelli olasılığı çok düşüktür, banka 8-10 milyar tl gibi bir sermaye enjeksiyonuna ihtiyaç duyuyor SYR rasyo yeterliliği açısından ama bu meblağ klasik bedelli yolu ile ulaşılamayacak kadar yüksektir, bu yüzden AT1 ihracı olmak zorunda her ne kadar %100 emin olamasak da çünkü mantık böyle söylüyor, elinde nakidi olmayan Hazine (TVF) ana hissedar olması nedeniyle olası bir yüksek montanlı bedellide kendi payına düşecek olan 5-6 milyar tl yi nereden bulacak? Hele hele böyle bir yatırımın geriye dönüşü olmayacaksa. Öte yandan AT1 tahvili yoluyla Hazinenin enjekte edeceği para vadesi gelince faizi ile birlikte tümüyle Hazineye geri gelecek. İşte bu nedenle bedelli değil de AT1 (sermaye benzeri tahvil) ihracı yapılacak diyorum ben.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Bir varil petrol alana 37 dolar üste vereceklermiş 🤣 koş sevim koş. Teknik durum diyorlar. Yinede çok şaşkınım hocam.
Yer İmleri