Sayfa 94/643 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon
Arama sonucu : 5137 madde; 745 - 752 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

1. İlk çeyrek finansallarda göreceğiz
    Yurt dışı satışlarında patlama olduğunu
    Kapanan yada üretime ara verilen hiç bir işletmesi yok.şirketin satışları yurt dışı ağırlıklı.bizim yerli yatırımcı bunun idrakinde değil
    Onlar için Üretime ara veren şirketler daha itibarlı

2. ccolanın genel kurul kararlarına baktım..965 mil. dağıtılabilir karının yeni düzenleme gereği %25 inin dağıtılmasına kalanın ise olağanüstü yedek olarak Şirket bünyesinde bırakılması karar verilmiş..teklifi de efes yapmış...
    bakalım salı günü nasıl bir karar çıkacak...satışlara bakılırsa benzeri bir durum bizi bekliyor olabilir.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    İsveç'te MQ diye bir şirket var. Daha yeni iflas etti.
    İflas etmeden önce, Stockholm borsasında % 80 prim yapmış.

Bizim borsada da, aynen dediğiniz gibi, dandik şirketler inanılmaz primler yapıyor.
    Batması an meselesi şirketler, tavan tavan gidiyor.

Bu şirket gerçekten sağlam.
    Dolar bazında diplerde.
    Defter değeri 0.84.
    AGHOL topiğinde yorumcular, MH perakendecilik diye bir şirketten bahsediyor.
    Enver Rıfkı Ünver diye bir üç kağıtçıdan bahsediyor.

Anadolu efes ile bunların ne alakası var bilmiyorum ama, Anadolu efes hisseleri yürümüyor.
    Belki genel kurulu bekliyordur ya da başka bir şey vardır bilmediğimiz.

4. İnternet sitesinde raporlarda var çok ayrıntı grafikler var hangi ülkede ne var. 30 kadar fabrika ve 17 ülkede faaliyet yürütüyor sayı tam aklımda değil 700milyon nüfus var aslında global bir sirket
     Alıntı Originally Posted by emektar Yazıyı Oku
    Kap haberi eski haber...ama efesin %72 ortak olduğunu yıl sonu faaliyet raporundan aldım...
    SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Butun gidalar uçtu. Göz altı pazarında ki selgd bile 2.50 oldu 1..20den bu hisseyi yabancı soluksuz satiyor bitmedi gitti en son tupras ta böyle yakalandım endeks giderken hep eksi kapatıyor du birde baktım 50bin zarar. Aefeste tek sıkıntı dolar borcu kur artisi 200mil gibi bir yük getirdi ama satışlar da deli artış bekliyorum zaten hisse ucuz 10 yıl önce fiyatından bile dusuk

SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Son anlarda gelen tepki yetersiz kaldı.citinin satışları son bulsa hisse yukarı dönecek...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    neyseki portfoyumuzun %50'si srvgy burayi fazla kafaya takmiyoruz !??

burda da devir teslim islemleri artik biter diye umuyorum ! biterse sert bir tepki gelebilir.

Alıntı Originally Posted by emektar Yazıyı Oku
    Son anlarda gelen tepki yetersiz kaldı.citinin satışları son bulsa hisse yukarı dönecek...

8. Şirketin Geçmiş Yıllar Karları ...3.984.648 tl.

işletmenin sermaye ihtiyacı için dağıtılmayıp şirkette geçmiş yıl kârları hesabında bırakılır. geçmiş yıl kârları hesabında eski yılların kârları birikir kalır. Bu kârların zaman içerisinde ya sermayeye ilave edilmesi ya da şirket ortaklarına dağıtılması suretiyle bu hesap kapatılır.

yeni düzenlemeye göre %25 karını şimdi kalanı eylülde versin. kalanı vermeyecekse geçmiş yıllar karları ile birlikte...
    ---hisse geri alımı
    ---ya da bedelsiz versin...
    bu konuda genel kurul öncesi şirkete mail atalım....

CCOLA da yaptıklarını yapmasınlar..
    colada karın %25 ini dağıtıp kalanı olağanüstü yedek olarak Şirket bünyesinde tutmasına karar verilmiş.

bu kriz ortamında sadece şirketler mağdur olmuyor..şirketlere yatırım yapan küçük yatırımcıda mağdur oluyor...
    ky nın temettüsü elinden alınmasın
    Son düzenleme : emektar; 22-04-2020 saat: 22:06.

Sayfa 94/643 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •